11 Ιαν 2013

Ἡ Κομμουνιστικὴ Ἀλβανία σὲ 150 Φωτογραφίες!

Γιὰ νὰ θυμοῦνται οἱ παλιοὶ καὶ νὰ μαθαίνουν οἱ νέοι! (Εἰδικὰ ὅσοι στὴν Ἑλλάδα βλέπουν τὸν Κομμουνισμὸ καὶ τις παραλλαγές του, ὡς λύση!
Μεταφέρουμε ἕνα ἀπόσπασμα ἀπὸ ἄρθρο τοῦ κ.Χρύσανθου Σιχλιμοίρη γιά τόν Μητροπολίτη Σεβαστιανό:
Εἶναι κοινὴ  διαπίστωση ὅτι ὁ σύγχρονος ἀγώνας γιὰ τὴν Βόρειο Ἤπειρο συνδέεται ἄρρηκτα  μὲ τὴν ἀκίβδηλη μορφὴ τοῦ πυρφόρου Σεβαστιανοῦ. Σὲ μία ἐποχὴ ποὺ ἕνα πέπλο παγερῆς ἀδιαφορίας - ἀρκετὲς φορὲς σκόπιμης - κάλυπτε τὸ δράμα καὶ τὸ κλάμα τῶν Βορειοηπειρωτῶν ἀδελφῶν ποὺ στέναζαν κάτω ἀπὸ τὸ κομμουνιστικὸ καθεστὼς τῆς «σοσιαλιστικῆς» Ἀλβανίας, μόνο ἡ στεντόρεια καὶ ἀσυμβίβαστη φωνὴ τοῦ ἀοιδίμου Σεβαστιανοῦ, προσπαθοῦσε νὰ ταράξει τὰ λιμνάζοντα ὕδατα τῆς προκλητικῆς νωθρότητας καὶ  νὰ σπάσει τὸ φράγμα τῆς ἔνοχης σιωπῆς,  τῆς σιωπῆς ποὺ πατρονάριζαν ἔξυπνα οἱ φίλοι του "σοσιαλιστικοῦ μοντέλου" τῆς γείτονος.
…Τὴν βεβαιότητά του γιὰ τῆς ἀλήθειας τὴν ὁριστικὴ καὶ αμετάκλητη Νίκη, τὴν εἶχε κάμει σύνθημά του στὶς ἑκατοντάδες  ὁμιλίες, σύνθημα ποὺ θὰ δονεῖ τὶς καρδιὲς ὅλων ἐκείνων ποὺ τὸν γώρισαν καὶ στάθηκαν δίπλα του,  ἰδιαίτερα τῶν Βορειοηπειρωτῶν ,  ποὺ τόσο τὸν ἀγάπησαν  ἐξαιτίας τῆς δικῆς του ἀγάπης:
«Χριστὸς Ἀνέστη καὶ ἡ Βόρειος Ἤπειρος Ἀνέστη»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 150 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....

























































Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ!


























































































9 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα περί Βορείου Ηπείρου, αλλά οι φωτογραφίες δε δείχνουν (πλέον) και τίποτε φοβερό. Σε λίγο θα τα ζήσουμε και εδώ, στην "ελεύθερη" και"σωσμένη" Ελλάδα του Αντωνάκη.

    (για να μην πούμε ότι μπροστά σε φωτογραφίες από τα κλαμπ της Μυκόνου είναι προτιμότερη χίλιες φορές η φτωχή Αλβανία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ,
      να με συγχωρείς, αλλά λίγο βιαστικά τις είδες τις φωτογραφίες. Δεν πρόσεξες τις ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής μέσα σε εκκλησία;

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, ήμουν πολέμιος του καθεστώτος του Χότζα για τους ίδιους λόγους που επικαλείσαι. Στο σύνολό τους όμως οι φωτογραφίες δείχνουν μία φτωχή χώρα, χωρίς καταναλωτικά αγαθά, με πολλή χειρωνακτική εργασία, μια χώρα που δεν έχει αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα της Δύσης. Σε αυτό το σημείο εστιάζουν οι φωτογραφίες και όχι στην αθεΐα (αν ήθελαν να καταγγείλουν την αθεΐα θα είχαν πολύ περισσότερες και πολύ πιο αντιπροσωπευτικές -τις ξέρεις φαντάζομαι από τα βιβλία του μακαριστού Σεβαστιανού). Δεν θίγουν καν ούτε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά στέκουν μόνο σε αυτό που συγκινεί το καταναλωτικό ζώο που έφτιαξε ο πολιτισμός του καπιταλισμού: "κοιτάξτε, πόσο φτωχά και χωρίς ανέσεις ζούσαν στα κομμουνιστικά καθεστώτα".

      Φυσικά, αν αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα αυτών των καθεστώτων (η λιτή ζωή και η εργασία) δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα ως χριστιανοί με αυτά. Ο μακαριστός Αυγουστίνος τόνιζε συχνά πόσο κοντά είναι το οικονομικό μοντέλο του κομμουνισμού στη χριστιανική αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνίας (καταγγέλλοντας βεβαίως, την αθεϊστική ιδεολογία και προπαγάνδα).

      Λοιπόν, αυτή η συλλογή φωτογραφιών, έτσι όπως είναι στημένη, δεν με ενοχλεί. Αντιθέτως με ενοχλεί ο ζωώδης τρόπος ζωής μας έτσι όπως φαίνεται σε χιλιάδες φωτογραφίες και ντοκουμέντα της καθημερινότητάς μας, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (δεν χρειάζεται να πάμε στη Μύκονο).

      Και κάτι ακόμη: μας σκανδαλίζει η γυμναστική μέσα σε ναό, αλλά τουλάχιστον αυτοί ήταν άθεοι -δεν περιμέναμε τίπτοε διαφορετικό. Τη συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα τη θυμάσαι, με τον Αρχιεπίσκοπο και την "καλή κοινωνία" των Αθηνών,δηλαδή τους βολεμένους νετοξαίτες; Ή δεν σε ενοχλεί η θεομπαιξία των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων; Τι είναι άραγε πιο βλάσφημο; Ο άθεος που γυμνάζεται στο ναό, ή οι πιστοί και μάλιστα οι διάδοχοι των Αποστόλων που μετατρέπουν το θυσιαστήριο σε σκηνή θεάτρου;

      (προφανώς και δεν συμφωνώ με το καθεστώς του Χότζα, αλλά

      Διαγραφή
  2. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ 1 58 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνε κι εσύ, φίλε 1:58, πολλή χειρωνακτική εργασία με την κάνη στον κρόταφο...στήσου στην ουρά για ένα ξεροκόμματο...δες τα παιδιά σου να πεθαίνουν χωρίς περίθαλψη...για να ζήσεις σ'όλο του το μεγαλείο το οικονομικό μοντέλο που ταιριάζει τόοοσο με το χριστιανικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διέστρεψες απολύτως τα γραφομένά μου. Ξαναδιάβασε τι έγραψα και αν νομίζεις ότι έχεις κάτι σοβαρό να πεις εδώ είμαστε. Φυσικά, έτσι όπως τοποθετείσαι, δεν πρόκειται να ασχοληθώ, έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω...

      (με τα μυαλά που κουβαλάς, κόντεψες να με βγάλεις και ...κουμμούνι.
      ΕΛΕΟΣ! ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ;)

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.