26 Αυγ 2012

Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας: "Ὅ,τι δὲν πέτυχε τότε ἡ κομμουνιστικὴ ἀνταρσία, ἐπιτυγχάνεται τώρα δυστυχῶς ἀπὸ τὴν πολιτεία στοὺς σημερινοὺς εἰρηνικούς, ὑποτίθεται, καιροὺς"


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Αὐγούστου, ἡμέρα Κυριακή, τὸ καθιερωμένο ἐθνικὸ μνημόσυνο στοὺς πρόποδες τοῦ Γράμμου καὶ συγκεκριμένα στὴ Βούρμπιανη Κονίτσης. Πλῆθος κόσμου ἀπὸ διάφορες περιοχὲς τῆς Ἑλλάδος κατέφθασαν στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ γιὰ νὰ τιμήσουν ὅσους ἔπεσαν μαχόμενοι "ὑπὲρ βωμῶν καὶ ἑστιῶν" κατὰ τῶν ξενοκίνητων ἀνταρτῶν τὴν περίοδο τοῦ συμμοριτοπολέμου 1946-49.
Ἀφοῦ τελέστηκε ἡ ἀρχιερατικὴ θεία λειτουργία καὶ τὸ μνημόσυνο ὑπὲρ τῶν πεσόντων ἀκολούθησαν χαιρετισμοὶ καὶ ὁμιλίες, στὶς ὁποῖες ἔγινε σύντομη ἀναφορὰ σὲ ὁρισμένα ἀπὸ τὰ γεγονότα τῆς περιόδου τοῦ συμμοριτοπολέμου μέχρι τὴν τελικὴ νίκη τὸν Αὔγουστο τοῦ 1949 στὶς κορυφὲς Γράμμος καὶ Βίτσι.
Τὴν σειρὰ τῶν ὁμιλιῶν ἔκλεισε ὁ Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας ποὺ ἀπευθυνόμενος ἀρχικὰ στοὺς παρόντες ἀποστράτους ἐξέφρασε τὴν ὀργὴ καὶ τὴν ἀγανάκτησή του πρὸς τὴν ἐπίσημη πολιτεία, ποὺ....
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...

ἀπαξιώνει τοὺς ἀξιωματικούς του στρατοῦ μὲ τὴν μείωση τῶν μισθῶν καὶ τῶν συντάξεών τους ἐνῶ τὴν ἴδια ὥρα πριμοδοτεῖ "τενεκέδες" φορώντας τοὺς μάλιστα "τὸ φωτοστέφανο τοῦ ἀντιστασιακοῦ".
Στὴ συνέχεια, κάλεσε τοὺς πιστοὺς σὲ συνεχῆ ἐθνικὴ ἐπαγρύπνηση τονίζοντας πὼς ὅ,τι δὲν κατόρθωσε νὰ ἐπιτύχει κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ πολέμου ἡ κομμουνιστικὴ ἀνταρσία ἐπιτυγχάνεται σήμερα, σὲ εἰρηνικοὺς μάλιστα καιροὺς, ἀπὸ τὴν ἴδια τὴν πολιτεία. Ὑπενθύμισε ἐπίσης τὶς πρόσφατες δηλώσεις του γιὰ τὴν προσπάθεια ὁρισμένων γιὰ τὴν παντελῆ ἐρήμωση τῆς ἀκριτικῆς Ἑλλάδα μὲ τὸ κλείσιμο τῶν ὑπηρεσιῶν. 
Δὲν παρέλειψε ἀκόμη νὰ ἀναφερθεῖ στὸ ἔργο τῶν νέων τῆς Συντονιστικῆς Φοιτητικῆς Ἕνωσης Βορειοηπειρωτικοῦ Ἀγῶνος (Σ.Φ.Ε.Β.Α) ποὺ πρόσφατα ἔσβησαν τὶς προκλητικὲς κομμουνιστικὲς ἐπιγραφὲς καὶ γέμισαν τὸν δρόμο πρὸς τὸν Γράμμο μὲ συνθήματα ἐθνικοῦ περιεχομένου.
Τέλος, ἀπευθυνόμενος πρὸς τὸν πιστὸ λαὸ ἔστειλε μήνυμα αἰσιοδοξίας καὶ ἀγώνα γιὰ τὸν Χριστὸ καὶ τὴν Ἑλλάδα.






32 σχόλια:

  1. H εικόνα με τον Μητροπολίτη και τις κοπελίτσες είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στο ιστολόγιό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Συνδιασμός ελληνική σημαίας, ράσου και κρητικής παραδοσιακής στολής. Συγκερασμός ορθοδοξίας και ελληνισμού

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στον Μητροπολίτη Κονίτσης κ.κ.Ανδρέα για το θάρρος του και τον ελληνόψυχο χαιρετισμό του.Είναι άξιος διάδοχος του Μεγάλου Σεβαστιανού.
    Συγχαρητήρια και σε όσους έδωσαν το παρόν στον ακριτικό Γράμμο τιμώντας τη θυσία του Στρατού μας στα χρόνια της κομμουνιστικής ανταρσίας.
    Όσο για τους πολιτικάντηδες που για άλλη μια φορά "ξέχασαν" τον Γράμμο και το Βίτσι , αλλά θυμούνται επιλεκτικά τον Αη-Στράτη κλπ ,ντροπή τους γιατί αν δεν νικούσαν το 1949 οι εθνικές Δυνάμεις , δεν θα είχαν κανένα από τα σημερινά τους αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΩ ΤΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΙΣΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗΓΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ; ΓΙΑ ΑΥΤΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ( Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ. ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΛΕΦΤΟΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ,ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΛΠ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ,ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ,ΤΟ 666.
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΧΑΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς φίλε είσαι ανενημέρωτος γιατί η μητρόπολη κονίτσης είναι από τις ελάχιστες μητροπόλεις που έχει κάνει εκδήλωση για κατά της κάρτας του πολίτη.
      Δες εδώ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/06/blog-post_6858.html

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ;;;;
      ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ;;;
      ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Μ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ;;
      ΚΙ ΑΝ ΑΠ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΗΝΑ ΒΓΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ;;
      ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ;;

      ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΟΥΡΑΖΕΙ..

      Διαγραφή
    3. Από το δεύτερό σου σχόλιο καταλαβαίνω ότι είσαι κακεντρεχής. Το βίντεο που σου έστειλα παίχτηκε σε κανάλια. Εξάλλου ο Κονίτσης έχει γράψει σε εγκυκλίους του και έχει κηρύξει πολλές φορές όσο ελάχιστοι εναντίον της κάρτας του πολίτη.
      Επίσης ο κόσμος ας καταλάβει ότι τηλεόραση=παραπληροφόρηση και ας ρίχνει καμια ματιά σε μη καθεστωτικές πηγές ενημέρωσης π.χ ιστολόγια. Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Όσο το ίντερνετ είναι ακόμα ελεύθερο πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη που προσφέρει.

      Διαγραφή
    4. ΕΓΩ ΑΔΕΡΦΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ,ΕΓΩΙΣΤΗΣ,ΟΞΥΘΥΜΟΣ,ΒΛΑΚΑΣ Κ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ..
      ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ Κ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ Η ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ Κ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ..
      ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.

      Διαγραφή
  5. ρε ανώνυμε 26 Αυγούστου 2012 9:46 μ.μ.

    ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ;;; ΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ;;; Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΤΛ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΛΕΣ ;; ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ε; ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ε; ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ε ;
      ΚΑΛΑ ΛΕΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Κ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Κ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΙΣΩ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ...
      ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ Κ ΠΑΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΗΣΥΧΟΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΥΛΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ..

      ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  6. Είχα τη χαρά να παραβρεθώ σήμερα στο ακριτικό χωριό της Βούρμπιανης όπου έγιναν οι παραπάνω εκδηλώσεις.
    Το χωριουδάκι είναι τόσο μικρό και τόσο ακριτικό που η συγκέντρωση πάνω από 10 περίπου λεωφορείων και δεκάδων Ι.Χ., στο χωριουδάκι αυτό είναι όντως ΑΘΛΟΣ.
    Για όσους συμμετείχαμε και στο παρελθόν ήταν φανερό ότι φέτος είχε πολλαπλάσιο κόσμο (η πιο κοντινή κωμόπολη είναι η Κόνιτσα που απέχει μία ώρα με άσχημο στροφιλίκι).


    Θα ήθελα να θίξω και ένα πιο "επίμαχο" σημείο της συγκέντρωσης:
    Φέτος παραβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία μελών της Χρ.Αυγής (είδα και ένα πούλμαν τους). Σε αυτούς απευθυνόταν ο μητροπολίτης Ανδρέας στο κλείσιμο της ομιλίας τους όταν στράφηκε προς το ακροατήριο στα δεξιά του και μίλησε για τα "καλά παιδιά, τα αγωνιστικά".
    Έδωσε σίγουρα χαρά σε όλους μας η παρουσία τους εντός του Ιερού ναού (όχι μόνο στο μνημόσυνο αλλά και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας) αλλά και η ευπρεπής παρουσία τους εκτός του ναού (κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης).
    Έτσι βλέπω να καταρρίπτονται στην πράξη όλες οι προεκλογικές συκοφαντίες για "σατανιστές" και "νεοναζί" κλπ, κλπ αλλά και πιθανές λανθασμένες επιλογές τους στο παρελθόν.

    Ο βουλευτής τους, κ.Παππάς που πρόσφατα έκανε ερώτηση στη Βουλή για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη Βόρειο Ήπειρο από το βιβλίο Ιστορίας της Γ Γυμνασίου (απαλείφθηκαν οι σχετικές αναφορές του βιβλίου), μίλησε όμορφα, εθνικά, ενωτικά και πατριωτικά και καταχειροκροτήθηκε από όλους.
    Ο μητροπολίτης του ζήτησε να μεταφέρει στη βουλή την προσπάθεια ερήμωσης της ακριτικής επαρχίας (κλείσιμο ΔΟΥ και άλλων υπηρεσιών).

    Όσο για το σχόλιο για τα "μαύρα μπλουζάκια" της Χρ.Αυγής, ακούγοντάς το εκ νέου στο βίντεο, έχω την εντύπωση ότι ο μητροπολίτης "εύχεται και προσεύχεται" να μην αργήσει ο καιρός να αντικατασταθεί το μαύρο-πένθιμο χρώμα από τα μπλουζάκια τους με τα νικηφόρα χρώματα της γαλανόλευκης :
    "ευχή μου και προσευχή μου είναι να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες, που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε, θα τις αντικαταστήσετε με μπλε και άσπρες μπλούζες" (όταν δηλαδή δεν θα υπάρχει ανάγκη αγώνα αλλά χαράς και γιορτής).
    Αλλά ακόμη και κυριολεκτικά να το εννοούσε, δηλ. να αλλάξουν το χρώμα από τα μπλουζάκια τους, είναι μια προτροπή από έναν αγωνιστή ακριτικό ποιμενάρχη που δεκάδες χρόνια τώρα συντηρεί την θυσία τόσων χιλιάδων στρατιωτών στο Γράμμο, σίγουρα η προτροπή αυτή δεν είναι κάτι κακό.

    Είχα την χαρά να σφίξω και το χέρι του παππού από την Κρήτη. Αληθινός Λεβέντης!

    Τέλος, συγκίνηση προκάλεσε και η κατάθεση στεφάνου από έναν από αυτούε που πολέμησαν στο Γράμμο. Την προηγούμενη ημέρα, σε ένα από τα χωριά της περιοχής συνάντησα γέροντα 98 ετών που πολέμησε τόσο το 1940 όσο και στο Γράμμο και μου είπε μερικές από τις ιστορίες που γράφτηκαν στα χιονισμένα βουνά. Γερασμένος, ανήμπορος, ξεχασμένος από την πολιτεία ο γέροντας, περήφανος όμως που έκανε το χρέος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τον παραπάνω αναλυτικότατο σχολιασμό που δίνει πολλά επιπρόσθετα στοιχεία και που συμπληρώνει την ίσως φτωχή ανάρτηση!
      Για κάποιον που δεν παρευρέθηκε στη Βούρμπιανη σήμερα, τα στοιχεία που δίνονται με το συγκεκριμένο σχόλιο, ίσως είναι απαραίτητα για να έχει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα των εκδηλώσεων.
      Και πάλι ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  7. Ο παππούς με την παραδοσιακή Κρητική φορεσιά λέγεται Ιωάννης Φατσέας.Αυτός από την " μακρινή" Κρήτη μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του έκανε το χρέος του τιμώντας με την παρουσία του τη μνήμη και τη θυσία των παλικαριών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν υπέρ πατρίδος τα έτη 1946-1949.
    Που ήταν ο Περιφερειάρχης της Ηπείρου;
    Που ήταν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων και Κονίτσης;
    Με ποιόν τρόπο οι τοπικοί βουλευτές τίμησαν τους πεσόντες , με εξαίρεση τον κ.Παππά από τη Χρυσή Αυγή;
    Γιατί τέλος πάντων αυτή η αγνωμοσύνη απέναντι στα στρατευμένα νιάτα εκείνης της εποχής που έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Μακεδονίας και της Ηπείρου;
    Καθήκον όλων όσων έχουμε μνήμη και σεβασμό στις θυσίες των προγόνων μας,είναι να είμαστε κάθε χρόνο στο Γράμμο και το Βίτσι σε πείσμα αυτών που θέλουν να προβάλουν μονόπλευρα τα γεγονότα και να αλλοιώσουν την Ιστορία, ακόμη και όταν η Πολιτεία ξεχνά να τιμήσει τους πραγματικούς ήρωες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν, ο αγαπητός ΜΑΧΗΤΗΣ Θεσσαλονίκης είπε κάτι πολύ σημαντικό :

    Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας "έπιασε" - χωρίς να ανήκει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - το νόημα που έχουν οι μαύρες μπλούζες των Χρυσαυγιτών !

    Ακριβώς αυτό σημαίνουν οι μαύρες μπλούζες : το ΠΕΝΘΟΣ για την κατάντια του Ελληνισμού και τον ΑΓΩΝΑ που χρειάζεται για την Ανάσταση του Έθνους.

    Μέχρι την Ανάσταση δεν δικαιούμαστε να φοράμε "ευχάριστα" χρώματα και να το παίζουμε χαρούμενοι και ανέμελοι.

    Αυτό είναι το νόημα που έχουν οι μαύρες μπλούζες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και όχι οι ανοησίες περί "σατανιστών" κλπ που λέγονταν προεκλογικά.

    Άλλωστε οι σατανιστές δεν συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία, ούτε ψέλνουν τροπάρια.

    Έτσι δεν είναι ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε, στο Άγιο Όρος άκουγα να μας μιλάει ένας γέροντας μοναχός. Σε κάποια στιγμή είπε "εμείς οι μοναχοί φοράμε το ένδυμα της Παναγίας" (το μαύρο χρώμα για το θάνατο του Υιού της).


      Κι ένα δεύτερο:
      το 1976, στη Eurovision, η Μαρίζα Κωχ εκπροσωπώντας την Κύπρο (που είχε πρόσφατα δεχθεί την Τουρκική εισβολή) εμφανίστηκε στο διαγωνισμό μαυροφορεμένη -σε αντίθεση με το τι γίνεται σήμερα που κάνουν διαγωνισμό όλα τα ξέκολα- και τραγούδησε ένα καταπληκτικό και συγκινητικότατο τραγούδι- έκκληση προς την Παναγία.
      Μπορείτε να το δείτε εδώ:
      http://antiparakmi.blogspot.com/2011/05/eurovision-1976.html

      Διαγραφή
  9. Ντροπή σας χριστιανοί ! Τη στιγμή που πρέπει όλοι οι Έλληνες να είναι ενωμένοι μπροστά στην ξένη λαίλαπα εσείς και οι όμοιοι σας διχάζετε τους αδελφούς χριστιανούς .
    Πότε ο Χρηστός είπε να πάρεις μαχαίρι και να σφάξεις τον αδελφό σου που είναι αντίθετος σε σένα . και η Χρυσή Αυγή είναι πολύ Χριστιανικό κόμμα με τη βία που προβάλλει .
    Ένας ταπεινός χριστιανός αδελφός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος πήρε το μαχαίρι για να σφάξει τον αδερφό του;;;
      Η έννομη τάξη και ο νόμιμος στρατός της Ελλάδος ή οι ξενοκίνητοι αντάρτες πήραν πρώτοι το μαχαίρι;;


      Όσο για τη Χρ.Αυγή, τη βία ξεκινούν οι μουσουλμάνοι και οι Αλβανοί που κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν. Και στη βία δυστυχώς δεν μπορείς να απαντάς μόνον με προσευχή. Όταν χρειάζεται πρέπει να πάρεις κ τη σφεντόνα.

      Διαγραφή
  10. "Χριστιανέ ταπεινέ αδελφέ", από πότε η Ιστορία και τα γεγονότα πρέπει να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα κάποιων για να τους είναι αρεστά;Αν αλλάζουμε κάθε φορά ό,τι δεν μας αρέσει αυτό είναι ιστορικός βιασμός και παραχάραξη της Ιστορίας.Το ότι στο Γράμμο και το Βίτσι γίνονται τελετές μνήμης για τη θυσία του Στρατού μας που πολέμησε την κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949 γιατί σε ενοχλεί; Αν νικούσαν τότε οι σύντροφοι ,θα είχαμε εδαφικό ακρωτηριασμό των εδαφών μας στη Μακεδονία και στην Ήπειρο.Και βέβαια όταν θα έπεφτε το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς θα είχαμε τα χάλια της Αλβανίας και των άλλων βαλκανικών χωρών όπως τα γνωρίσαμε στις αρχές του 1990, ενώ κάποιοι πολιτικοί μας προπαγάνδιζαν για το "σοσιαλιστικό μοντέλο της Αλβανίας"...
    Επειδή δεν γνωρίζεις τα γεγονότα ,από το 1949 έως το 1974 η επέτειος της Νίκης των Ενόπλων Δυνάμεων του 1949 ,όπως και αυτή του Μακρυγιάννη στην Αθήνα για τα αιματοβαμμένα Δεκεμβριανά του 1944, αποτελούσαν επίσημες εθνικές εορτές του κράτους και τους αποδίδονταν οι ανάλογες τιμές. Παρίσταντο όλοι οι επίσημοι της Πολιτείας με επικεφαλή τον τότε Αρχηγό του κράτους(Βασιλέα Παύλο) ,τον Πρωθυπουργο, υπουργοί, Αρχιεπίσκοπο,Αρχηγοί των Ε.Δ. αγήματα Στρατού. Ελέω μεταπολίτευσης και ανοχής των πάντων η κομμουνιστική Αριστερά και με την αδιαφορία του ιδρυτή της Ν.Δ. κατάφερε ότι δεν πέτυχε δια των όπλων σε τρεις γύρους. Υποβαθμίστηκαν οι επέτειοι εκείνοι αρχικά.Και ήρθε το 1981 η σοσιαλιστική κυβέρνηση και έσβησαν αυτές οι τελετές μνήμης από το ημερολόγιο του επίσημου κράτους. Αυτό ήταν το " ευχαριστώ" για τη θυσία τους.
    Έχουμε χρέος να μη ξεχνάμε τη θυσία των παλικαριών του Στρατού μας , αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι απόγονοί τους.Δεν με ενδιαφέρει αν στους κομμουνιστές και στους διεθνιστές αριστεριστές τους είναι δύσπεπτος ο όρος συμμοριτοπόλεμος για το 1946-1949. Αυτοί τον προκάλεσαν και αντί να ζητήσουν ένα " συγγνώμη" προκαλούν τα θύματά τους ακόμη και σήμερα.Ως εδώ όμως!Αρκετές υποχωρήσεις κάναμε τόσα χρόνια και οι μαρξιστές ακόμα μας λένε ότι"ο Μελιγαλάς χωράει και άλλους".
    Ηδού η Ρόδος σύντροφοι...
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί οι κομμουνιστές πολέμησαν κατά των Γερμανών , αλλά κάποιοι δοσίλογοι το παίζαν εθνοπατέρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αφού πολέμησαν τους Γερμανούς στράφηκαν εναντίον των Ελλήνων

      Διαγραφή
    2. Οι δοσίλογοι τιμωρήθηκαν είτε από τους ίδιους τους Γερμανούς, είτε από τον λαό μετά το πέρας του πολέμου.

      Διαγραφή
  12. Ο συντονιστής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και βουλευτής, Τάσος Κουράκης έκανε την εξής δήλωση, για τον μητροπολίτη Κονίτσης:

    «Το μισαλλόδοξο κήρυγμα του μητροπολίτη Κονίτσης στις γιορτές μίσους στη Βούρμπιανη και η επίθεση ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, δείχνει ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Η ανάμειξη στην ενεργό πολιτική των ιερέων χειραγωγώντας τους πιστούς, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ο Κονίτσης όμως ξεπέρασε όλα τα όρια. Ο διχαστικός λόγος του επιτάσσει στον Υπουργό Παιδείας, για όσον καιρό ακόμη θα είναι και Θρησκευμάτων να παρέμβει στον παπά που επιζητά να είναι και ζευγάς.»
    http://www.enikos.gr/politics/73737,Koyrakhs:Na_paremvei_o_ypoyrgos!.html


    PROKALOUN OI AN8ELLHNES TOY SYRIZA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράκης ε;;;
      Για δείτε λίγο την Ιστοσελίδα του κ.Κουράκη,
      να δείτε τι συστήνει ο κ.Κουράκης να διαβάσουμε:
      τις αναρχικές ιστοσελίδες!!
      http://antiparakmi.blogspot.com/2010/07/indymedia.html


      Δείτε και ένα βίντεο που ο κ.Κουράκης τηλεφωνεί στον Βούγια (Υπουργό Δημ.Τάκης) και απελευθερώνονται άμεσα οι γιοί του (και οι υπόλοιποι αναρχικοί που συνελήφθησαν μαζί τους).
      Δείτε το βίντεο εδώ:
      http://www.youtube.com/watch?v=tGKHvGYMjdQ&feature=player_embedded


      Μήπως πρέπει να γίνει κ για αυτό μια ερώτηση στη Βουλή;;

      Διαγραφή
  13. Kαι από που προκύπτει ότι ο μητροπολίτης Κονίτσης εκπροσωπεί την Εκκλησία; Τον εαυτό του εκφράζει και μόνο - ένας ορθόδοξος επίσκοπος δεν θα εκφωνούσε ποτέ έναν τέτοιο διχαστικό λόγο. Ποτέ.

    ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεολόγε από Θεσσαλονίκη,
      παραποιείς τα γεγονότα και διαστρεβλώνεις την Αλήθεια. Ο Μητροπολίτης Κονίτσης έκανε το αυτονόητο ,δηλαδή το μνημόσυνο στη μνήμη των Πεσόντων του Στρατού και της Χωροφυλακής που σκοτώθηκαν από κομμουνιστικό χέρι κάνοντας το καθήκον τους τα έτη 1946-1949. Αυτή την εκδήλωση αν είχαμε σοβαρό κράτος έπρεπε να την διοργανώνει η Επίσημη Πολιτεία όπως γινόταν μέχρι το 1981.
      Αλλά αντί να πει ένα "ευχαριστώ" η Πολιτεία στη θυσία εκείνων των στρατιωτών που έπεσαν για να μη γίνουμε και εδώ ..."Αλβανία , τύπου Ενβέρ Χότζα,τους περιφρονεί και τους έχει βάλει στο περιθώριο της Ιστορίας. Αυτό λέγεται "εθνική συμφιλίωση" ή εθνική αυτοκτονία;
      Και κάτι ακόμη όταν το Πολυτεχνείο -με τους ανύπαρκτους νεκρούς,-βλέπε.Πόρισμα εισαγγελέα Τσεβά- εορτάζεται λαμπρά και με "τιμές" αυτό το γεγονός δεν αποτελεί "διχασμό";
      Αν κάποιοι έμαθαν να σκύβουν τη μέση και να δίνουν γή και ύδωρ στην ανθελληνική αριστερά, κάποιοι άλλοι έμαθαν να έχουν όρθιο ανάστημα και να παραμένουν απροσκύνητοι.
      Αυτός είναι ο Δεσπότης Κονίτσης και όσοι ήρθαν και εφέτος στο Γράμμο και το Βίτσι για να τιμήσουν τους πραγματικούς Ήρωες!

      Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
    2. αυτός εκφράζει τον εαυτό του.
      Αλλά όπως βλέπεις καταχειροκροτείται.

      Εσυ τι εκφράζεις;;

      Διαγραφή
  14. δημητρης- ενας ταπεινος χριστιανος29 Αυγούστου 2012 στις 7:54 π.μ.

    Ειλικρινά εκπλήσσομαι .
    Δεν το περίμενα από το υποτίθεται χριστιανικό – ορθόδοξο ιστότοπο να βγάζει τέτοιο μίσος κατά μιας μερίδας αδελφών ελλήνων . Την ιστορία αδελφοί μου την ξέρουμε πολύ καλά , επίσης ξέρουμε ότι ο κοινός εχθρός των Ελλήνων είναι ένας – Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ .
    Αυτός ο εχθρός έβαλε και τις δυο πλευρές να σφαχτούν , αυτός ο εχθρός δημιούργησε και μετά διέλυσε την Σοβιετική Ένωση και τώρα αδέρφια μου είναι έτοιμος να κατασπαράξει την Ελλάδα . Και αντί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης να ψάλλει υπέρ όλων των νεκρών Ελλήνων , εκφράζει το μίσος του για τη μια – έστω και παραπλανημένη μερίδα των Ελλήνων και να μη μιλά για Ελεύθερη Ελλάδα διότι βλέπουμε όλοι την ελευθερία της στο άρμα της σιωνιστικής Αμερικής .
    Που ήταν ο Μητροπολίτης όταν το δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη , αυτός ήταν ακίνδυνος διότι ήταν στη φυλακή και αντί να τον εκτελέσουν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν μέσα ώσπου να μετανοήσει για τις αμαρτίες του . Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή ανθρώπου παρά μόνο ο Θεός . Και εάν ο Μπελογιάννης ήταν άθεος και δεν ήξερε τη έκανε οι χριστιανοί που ήξεραν γιατί τον εκτέλεσαν , όπως και τόσους άλλους στα Μακρονήσια . Αλλά οι φαρισαίοι φοβηθήκαν τον λόγο του όπως κάποτε τον λόγο του Χρηστού και τον σταύρωσαν .
    Δεν ξαναασχολούμαι άλλο μαζί σας – οι μάσκες πέσαμε , ας σας συγχωρέσει ο Θεός – δεν ξέρετε τι κάνετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινός εχθρός μας είναι ο Σιωνισμός τον οποίο υπηρέτησαν τέλεια από το 1944 και μετά οι κομμονιστές. Διάβασε λίγο ιστορία και μετά πες τη γνώμη σου. Αντίπαλοι στον πόλεμο ήταν ο ελληνικός στρατός από τη μία (το επίσημο ελληνικό κράτος δηλαδή) και οι αντάρτες από την άλλη που ήθελαν να ανατρέψουν τη νομιμότητα.
      Έχεις πάει στην Αλβανία να δείς τι πέρασαν από το καθεστώς;;; Έκανες τον σταυρό σου και με μιας βρισκόσουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή. Οι Ιερείς δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και αποσχιματίστηκαν. Ο κόσμος για πολλά χρόνια παρέμενε αλειτούργητος και ακατήχητος.
      ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ

      Διαγραφή
  15. http://www.youtube.com/watch?v=eYO9cHGEuE0&feature=player_detailpage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το έργο που γίνεται στην Μητρόπολη Κόνιτσας μακάρι να γίνει και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάς,συγχαρητήρια στους Βοηθούς του Μητροπολίτου Κόνιτσας για τον αφανή αγώνα που κάνουν για τη Βόρειο Ηπειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.