30 Οκτ 2011

Τὴν πορεία τοῦ πολυτεχνείου, θὰ τὴν διακόψουμε;

Σὲ λίγες μέρες θὰ ἔχουμε τὶς "ἑορταστικὲς" συγκεντρώσεις-πορεῖες τοῦ πολυτεχνείου.Στὶς πορεῖες ποὺ στὴν οὐσία γιορτάζουμε καὶ τιμοῦμε τὴν ἐπαναφορά του... σάπιου πολιτικοῦ κατεστημένου ποὺ μᾶς κυβερνᾶ καὶ μᾶς ἔφερε σὲ αὐτὴ τὴν κατάντια.

Ἂν λοιπὸν κάποια πορεία-συγκέντρωση-παρέλαση θὰ ἔπρεπε νὰ διακοπεῖ ,αὐτὴ τοῦ πολυτεχνείου, πρέπει νὰ εἶναι ἡ ὑπ' αριθμὸν ΕΝΑ. Θὰ ἤθελα πολὺ λοιπὸν νὰ δοῦμε πῶς θὰ κινηθοῦν οἱ γνωστοὶ ἀντιδραστικοὶ ἀλλὰ καὶ μεγάλη μερίδα ἐκπαιδευτικῶν ποὺ πρὶν λίγες μέρες παρότρυναν τοὺς μαθητές τους σὲ ὑπονομευτικὲς ἐνέργειες πρὸς τὴν ἐθνικὴ παρέλαση.
Ξέρουμε ὅμως, "τιμᾶμε τοὺς νεκρούς του πολυτεχνείου" θὰ ποῦν. Τιμᾶμε τοὺς 20 νεκροὺς γνωστῶν χώρων ποὺ ἔπεσαν πέριξ του ἱδρύματος καὶ ἄλλους 20 σὲ διάφορες περιοχὲς ἀπὸ ἀδέσποτα πυρὰ στρατιωτῶν (ἐννοεῖται ἄδικα καὶ καταδικαστέα); Ἢ τιμᾶμε τοὺς...

 δημοκρατικοὺς ἀγωνιστὲς τοῦ πολυτεχνείου ποῦ ὅπως ἀποδείχτηκε ἐξαργύρωσαν μὲ τὸ παραπάνω τὴν ὅποια τοὺς συμμετοχή;
Καὶ τοὺς 13.500 Ἕλληνες στρατιῶτες ποὺ ἔπεσαν μόνο στὰ βουνὰ τῆς Ἀλβανίας ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος πῶς τοὺς τιμήσαμε;;;;
Αὐτὸ ποὺ ζοῦμε δὲν εἶναι τυχαῖο, οὔτε προϊὸν συνομωσίας, πραγματικά μας ἀξίζει...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
tro-ma-ktiko.blogspot.com

9 σχόλια:

  1. ΄Ολους τους τιμάμε. Εκείνους που έπεσαν στα βουνά της Αλβανίας για τη λευτεριά μας. Κι αλήθεια αφού έχουμε γίνει προτεκτοράτο τι πιο ύψιστο καθήκον για εμάς προς αυτούς να τους δείξουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα τους για λευτεριά. Γιατί σας ενόχλησε η ενωμένη παρέλαση του λαού; Κι οι παρελάσεις έγιναν κανονικά. Μην τα παρουσιάζετε όπως σας συμφέρουν.
    Τιμάμε και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου γιατί με τον αγώνα τους βοήθησαν να πέσει η Χούντα. Κάποιους βολεμένους βέβαια της Χούντας και τα παιδάκια τους αυτό τους ενοχλεί. Και όσον αφορά για το αν μας κυβερνάει η γενιά του Πολυτεχνείου θα ρωτήσω. Ο Παπανδρέου ήταν στο Πολυτεχνείο; Ο Καραμανλής; Ο Σαμαράς; Ο Παπακωνσταντίνου; Ο Βενιζέλος; Η Διαμαντοπούλου; Ο Λοβέρδος; ΄Ολοι αυτοί ήταν στο Πολυτεχνείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια Χουντα έριξαν; Η Χουντα δεν τελείωσε το 1973 όπως είθισται να λέγεται αλλά πολύ αργότερα, το καλοκαίρι του 1974. Σίγουρα ήταν μια μορφή αντίστασης κατά του καθεστώτος αλλά όχι και να μας λένε ότι το έριξε κιόλας.
    Από τη μεταπολίτευση και μετά ξεκίνησε μια κατρακύλα χωρίς τελειωμό που οφείλεται κυρίως στην πολιτική ηγεμονία της αριστεράς που εκμεταλλεύτηκε τα γεγονότα του πολυτεχνείου για πολιτικό όφελος.
    Η αριστερά στέρησε από τα νέα παιδιά από τα ιδανικά που στήριζαν τους Έλληνες για τόσα χρόνια και τα γαλούχησε με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων, των συνεχιζόμενων απεργιών, της ανυπακοής που κυριολεκτικά διέλυσαν τα θεμέλια του κράτους.
    Δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχήν καλησπέρα Δήμητρα. Αν διαβάσεις αυτά που γράφω θα δεις ότι δε λέω ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα αλλά ότι βοήθησε σ' αυτή την εξέλιξη. ΄Αρα δε διαφωνούμε εδώ.
    Θα διαφωνήσουμε όμως ότι την κατρακύλα του κράτους την έφεραν οι συνεχείς απεργίες, οι καταλήψεις κ.λ.π. που αναφέρεις.
    Την κατρακύλα του κράτους την έφεραν η οικογενειοκρατία στην πολιτική, οι κλεψιές κι οι λαμουριές των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούσαν εναλλακτικά,η αντιλαϊκή τους πολιτική, η ρουσφετολογία, η SIEMENS και οι μίζες των πολιτικών, τα διάφορα σκάνδαλα. Διαφωνείς σ' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν μέρει συμφωνώ σε αυτό που λες. Αλλά η βαθύτερη αιτία της κατρακύλας θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να αναζητηθεί αλλου: στην αριστερή ιδεολογία που έπληξε και πλήττει το εθνικό συμφέρον. Αν ρωτήσεις έναν κουμμουνιστής θα σου πει ότι πρώτα είναι Κομμουνιστης και μετά Έλληνας.
    Συνεπώς οι κλεψιές, η οικογενειοκρατεία κτλ αποτελέσματα όχι αιτίες αλλά αποτελέσματα της έλλειψης εθνικής συνείδησης. Όταν επί τριάντα χρόνια έβαλαν κατά της ελληνοχριστιανικής παιδείας στα σχολεία είναι απολύτως λογικό να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
    Η αριστερά μιλάει εναντίον του συστληματος αλλά το υπηρετεί άριστα εν τέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα οι κλεψιές, η οικογενειοκρατία κ.τ.λ. ΄που κι εσύ παραδέχεσαι ότι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση υπήρξαν όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ που απ' ό,τι καταλαβαίνω το θεωρείς αριστερή δύναμη αλλά και στην Ν.Δ. που δεν μπορεί να τη θεωρείς αριστερή δύναμη. Η Ν.Δ. είναι προμαχώνας της ελληνοχριστιανικής παιδείας. Και μετά γιατί αναφέρεσαι μόνο στα σκάνδαλα αυτής της περιόδου κι όχι και της προ Χούντας. Η Λόκχιντ ήταν μικρότερο σκάνδαλο;
    Κι ύστερα η αριστερά -που έκανε κι αυτή τα λάθη της - πότε κυβέρνησε στην Ελλάδα;
    Κι η Εκκλησία σήμερα που έχει τόση περιουσία κι όμως δε δέχεται να φορολογηθεί, τι κάνει, βοηθάει την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. Θα συμφωνήσω με την Δήμητρα και θα πρέπει να πάρουμε τα γεγονότα τότε με την σειρά , μέρα με την μέρα για να δούμε ότι το πολυτεχνείο του Μπίστη που ήταν τότε αναρχικός του Λαλιώτη , του τζουμάκα , της Δαμανάκη ,του Ρέππα, του Παππουτσή και τόσων άλλων που ποτέ δεν τελείωσαν την σχολή τους , που δεν δουλεψαν ποτέ απλά εξαγόρασαν την ανάμιξη τους με τα πολιτικά , δεν έκανε τίποτα από το να φέρει τον Ιωαννίδη, οι πρώτοι που έκαναν την επανάσταση είχαν φύγει από τον Σεπτέμβριο , και κάτι άλλο είχαν ορισθεί εκλογές για τον φεβρουάριο τη τους έπιασε ξαφνικά , δεν ήθελα να ξεχάσω την τρέμη που παντρέυτηκα τον πλούσιο και ακόμη λέει ότι είναι οπαδός του μάο ,τι να πω , ντέπομαι για το απόλυτο ψέμα του πολυτεχνιου , δεν θα αφήσω τα παιδιά μου να μάθουν τα ψέματα για τους δληθεν νεκρούς πείτε μια αλήθεια δεν είναι κακό έτσι σηντηρήτε το μίσος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΝΔ μπορεί να μην ήταν τόσο καταστροφική όσο το ΠΑΣΟΚ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί προμαχώνας της ελληνοχριστιανικής παιδείας. Η ΝΔ δεν εξοβέλισε την εξομολόγηση από τα σχολεία; Δεν ευθύνεται για τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν καταστρέψει οικονομικά τη χώρα μας; Δεν έχει ψηφίσει τόσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά νομοσχέδια;
    Η Αριστερά από την άλλη μπορεί να μην κυβέρνησε τυπικά αλλά ουσιαστικά η ιδεολογία της έχει επιβληθεί παντού. ΚΟίταξε τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δημοσιογράφους που εκφράζουν αριστερές απόψεις στην πλειοψηφία τους. Με το που μιλούσε κάποιος για Ελλάδα τον χαρακτήριζαν φασίστα, ακροδεξιό, χουντικό κτλ. Στα δε πανεπιστημια η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τις επι δεκατίες καταλήψεις, ξυλοδαρμούς καθηγητών από αριστερές παρατάξεις κτλ.
    Δεν ξέρω αν γνωρίζεις πως η Εκκλησία διαθέτει μόνο το 4% της συνολικής της περιουσίας γιατί το υπόλοιπο το έχει δωρίσει στο κράτος. Αυτό αποσιωπάται συστηματικά. Η Εκκλησία καθημερινά προσφέρει χιλιάδες μερίδες φαγητού σε πτωχούς, διαθέτει τεράστιο αριθμό γηροκομείων. πτωχοκομείων, οικοτροφείων κτλ που το κράτος δεν θα μπορούσε να συντηρήσει. Σίγουρα και στην Εκκλησία υπάρχουν άτομα που μόνο άξια δεν είναι. Ωστόσο, έχω γνωρίσει ανθρώπους που είναι πραγματικός θησαυρός.
    Γνωρίζω μητροπολίτη που στο τέλος κάθε μήνα δεν έχει ούτε ένα ευρώ από το μισθό του γιατί τον προσφέρει στα ιδρύματα της μητρόπολής του. Αυτό, ποιος πολιτικός θα το έκανε; Αυτό είναι ο αληθινός κομμουνισμός και όχι αυτός που επαγγέλεται το κκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δίκιο έχει η Δήμητρα. Επίσης, μην απορείτε γιατί η ΝΔ κατήργησε γλώσσα, σταυρό, προσευχή κλπ. Είναι όλοι μασώνοι, ενώ οι αριστεροί πάλι είναι εθνομηδενιστές. Τι περιμένετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ηλίθιοι σαν κι εσάς μάλλον δε θα πρεπε να γιορτάζουν αλλά να πενθούν την πτώση του ελληνορθόδοξου γύψου που έσωσε προσωρινά το έθνος από τον "Γκομμουνισμό" (για να θυμηθούμε τον ημιαγράμματο καραβανά που παρίστανε τον εθνάρχη).
    Πάντως όσο αφορά την 28η Οκτωβρίου την παρέλαση δεν την διέκοψαν οι αριστεροί όπως υπονοείς αλλά δεκάδες χιλιάδες κόσμου που αρνήθηκαν να βαρέσουν προσοχή στον Παπούλια και τους άλλους εθνοπατέρες που ξεπουλάνε τη χώρα καθώς και μια ομάδα ορθόδοξων ταλιμπάν που μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στην κάρτα του πολίτη και το "σιωνισμό". Εσύ φυσικά δεν το πρόσεξες αφού παρακολουθούσες με στόμα ανοιχτό και βλέμμα γλαρό το κήρυγμα του μπουμπούκου στο mega.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.