10 Σεπ 2011

Ὁ Μητροπολίτης Λεμεσοῦ Ἀθανάσιος στὸ σπίτι τοῦ Γέροντος Παϊσίου στὴν Κόνιτσα



Ξεκίνησε στὴν Κόνιτσα τὸ τριήμερο ἐκδηλώσεων γιὰ τὸν Γέροντα Παϊσιο. Ἡ πρώτη ἡμέρα περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα ἐπίσκεψη στὸ σπίτι τοῦ καθὼς καὶ στὸ ἐξωκκλήσι τῆς Ἁγίας Βαρβάρας ὅπου εἶχε τὴν πρώτη θεϊκὴ ἐπίσκεψη. Πλῆθος προσκυνητῶν ἀπὸ ὅλη τὴν Ἑλλάδα ἔφτασαν στὴν ἀκριτικὴ Κόνιτσα γιὰ νὰ τιμήσουν τὸν μεγάλο καὶ σύγχρονο αὐτὸ ἀσκητή. Μαζί τους καὶ ὁ Μητροπολίτης Λεμεσοὺ Ἀθανάσιος ὁ ὁποῖος  θὰ μιλήσει τὴ δεύτερη ἡμέρα τῶν ἐκδηλώσεων γιὰ τὶς ἐμπειρίες ποὺ εἶχε κοντὰ στὸν ἅγιο Γέροντα.
Μὲ τὴν ἐπίσκεψη-προσκύνημα στὸ πατρικὸ σπίτι τοῦ π. Παϊσίου ὁ κ. Ἀθανάσιος εἶχε τὴν εὐκαιρία νὰ συναντηθεῖ μὲ τοὺς συγγενεῖς καὶ τὸν δήμαρχο τῆς πόλης καὶ νὰ συνομιλήσει μαζί τους. Συγκινητικὸς ἦταν ὁ χαιρετισμὸς τοῦ Μητροπολίτη μὲ τὸν μοναδικὸ ἐν ζωὴ ἀδελφό του π. Παϊσίου Ραφαὴλ Ἐζνεπίδη.Δεῖτε τὸ βίντεο...

7 σχόλια:

  1. Να σας ρωτήσω, το ἐξωκκλήσι τῆς Ἁγίας Βαρβάρας το επισκευτήκατε τελικά? Υπάρχει κάποια φωτογραφία ή κάποιο βίντεο από αυτό?
    Σας ευχαριστούμε πολύ,
    Εμμανουήλ "Αιθεροβάμων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εξωκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας το επισκέφτηκε πολύς κόσμος καθώς και ο Μητροπολίτης Λεμεσού. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε φωτογραφίες και βίντεο ... Ίσως ήταν παράλειψή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει ευλογημένε (συν-)οδοιπόρε, μακάρι να αξιωθούμε και εμείς να το επισκεφτούμε από κοντά! Να είστε και πάλι καλά, μας δώσατε μεγάλη χαρά!!

    ΥΓ: αλήθεια τι ωραίο όνομα χρησιμοποιείς εδώ
    "οδοιπόρος"! Έχεις διαβάσει το βιβλίο του Οσίου Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου "Ο Οδοιπόρος"; Είναι εκπληκτικό βιβλίο..

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι δεν το εχω διαβάσει... Θα το αναζητήσω... Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο Οδοιόρος" -


    Συγγραφέας: Φιλόθεος Ζερβάκος, Αρχιμανδρίτης της εν Πάρω Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας
    Εκδότης: Αστήρ
    ISBN: 960-203-260-Χ
    Έτος Έκδοσης: 1993

    Μπορείς να το βρεις εδώ ή και σε άλλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία αν το ψάξεις:

    http://www.bibliopolio.gr/%CE%9F-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-p-17763.html

    Το βιβλίο, το έχει γράψει ο ίδιος ο Φιλόθεος Ζερβάκος, ο Γέροντας της Πάρου, και μιλάει για τη ζωή ενός οδοιπόρου από τα πρώτα του βήματα στην εν Χριστώ ζωή, τους πειρασμούς που συνάντησε όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το μοναχικό βίο, όπου του παρουσιαζόταν αισθητά ο μισόκαλος και τον πολεμούσε, τη συνάντησή του με τον Άγιο Νεκτάριο αργότερα κτλ μέχρι το τέλος της ζωής του οδοιπόρου. Στην ουσία πρόκειται για το δικό του βίο, αλλά δεν το λέει, από τη μεγάλη του ταπείνωση. Το βιβλίο αυτό μου το πρότεινε κάποιος σεβάσμιος γέροντας, που ήταν πνευματικό παιδί του γέροντα Φιλόθεου. Έχει στο τέλος κάθε κεφαλαίου επίσης παραινέσεις και ηθικά διδάγματα και πολύ ωραίες προσευχές από μεγάλους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Είναι από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με συγχωρείτε λέγετε "Ο οδοιπόρος" και ως υπότιτλο γράφει: "Μια ευσεβής οδοιπορία από της επιγείου πατρίδος έως της επουρανίου Ιερουσαλήμ"

    Στο προηγούμενο μήνυμα δεν βγήκε ο υπότιτλος γιατί το είχα βάλει σε εισαγωγικά.

    Συγνώμη αν ξεφύγαμε λίγο από το θέμα της συγκεκριμένης δημοσίευσης με το βίντεο στο σπίτι του πατρός Παϊσίου, αλλά ήταν για ωφέλιμο σκοπό. Εσείς αγαπητέ οδοιπόρε παραβρεθήκατε στις εκδηλώσεις? Πως ήταν οι εμπειρίες σας εκεί? Συνομιλήσατε με τους προσκεκλημένους πατέρες και ομιλητές?

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.