6 Φεβ 2010

Ο Κώστας Λούλης ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ του Χαρδαβέλλα για τη Μονή Βατοπαιδίου

Δ είτε το βίντεο:

Γράφει η ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Μονής Βατοπαιδίου:
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κώστας Λούλης ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή του κ. Κώστα Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος» στο κανάλι Alter.
1. Στην 1η εκπομπή στις 26/1 ο κ. Χαρδαβέλας ανέφερε ότι ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε συνάντηση με τον κ. Ρουσσόπουλο και το Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαίδι στην μεγάλη αίθουσα της Μονής!
Ο Πρόεδρος κ. Λούλης όμως τον πληροφορεί ότι το video το οποίο προβλήθηκε και ενώ περιγραφόταν ως αίθουσα της Μονής Βατοπαιδίου…

έδειχναν στο κοινό… την αίθουσα της Ιεράς Κοινότητας(!) και σχολιαζόταν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δήθεν απευθύνεται στον Εφραίμ – ενώ ο Γέροντας Εφραίμ δεν ήταν καν εκεί!!! Καθώς επίσης και ότι ο Πρωθυπουργός ενώ αναφέρεται στις συνολικές χορηγίες προς το Άγιο Όρος και μάλιστα την λογικότατη υπόδειξή του για να μην τρωθεί η εικόνα του Αγίου Όρους απευθυνόμενος στο Άγιο Πρώτο και στην Ιερά Κοινότητα ο σχολιαστής έλεγε αυτά ως «συμβουλές προς Εφραίμ»(!).
Το «μέγα ντοκουμέντο» της εκπομπής ήταν λοιπόν πλασματικό από μία συνάντηση και διαλόγους που δεν έγιναν ποτέ.
2. Ανάφερθηκε στην εκπομπή ότι ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους προβλέπει 30 χρόνια μοαναχικής ζωής για να γίνει κάποιος Ηγούμενος σε Μονή. Τέτοιο άρθρο δεν υπάρχει.
Εκτέθηκε κατάλογος με τους Ηγουμένους, τα ονόματά τους, η καταγωγή τους και κάποια άλλα σχόλια και το ότι δήθεν τους έβαλε η Χούντα ή η Κυβέρνηση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό είναι το λιγότερο… για γέλια.
Μία επιστολή την οποία με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι την έγραψε κάποιος με όχι «σώας τας φρένας» την χρησιμοποίησαν ως ντοκουμέντο παρουσιάζοντας την λέξη προς λέξη. Όποιος έχει πάει έστω και μία φορά στο Όρος καταλαβαίνει πόσο απέχει η αλήθεια από τα λεχθέντα.
3. Επίσης ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Βαγενάς (επανάληψη της δήλωσης του κ. Βουλευτού από την προηγούμενη εκπομπή) και οι συντελεστές ανέφεραν αναληθώς ότι είναι παυθείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Αύγουστο του 2009, ενώ ο Γέροντας Εφραίμ συνεχίζει να είναι ο κανονικός Ηγούμενος της Μονής. Ο Βουλευτής κ. Βαγενάς στη συνέχεια έκανε λόγο ότι ξένες μοναχές (sic)!!! εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος!!!.
4. Σε ότι αφορά τις δήθεν εκδιώξεις Μοναχών από μέρους του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο Πρόεδρος κ. Λούλης πληροφόρησε ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει Kαταστατικός Xάρτης που περιγράφει συγκεκριμένα μέσα από σαφέστατες διαδικασίες τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εγκαταβιώσει κάποιος Μοναχός.
Αν κάποιος θεωρεί πως το Άγιο Όρος είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορεί ο κάθε ένας να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια αρχές και διαδικασίες αιώνων, αυτός θα έχει προβλήματα.
Παρουσιάστηκαν κάποιοι ως θύματα του διωγμού του Εφραίμ για τους οποίους δεν είπαν το βασικότερο: Πως όλοι αυτοί είναι σχισματικοί ζηλωτές, βρίσκονται εκτός της κανονικής Εκκλησίας κατά τον ακριβή χαρακτηρισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνεχώς σχολιάζουν και υβρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. (Δεν είναι απλώς ότι έχουν κάποιες διαφορές με τον Πατριάρχη και δεν τον μνημονεύουν, αλλά ότι τον μισούν παθιασμένα, τον πολεμούν με κάθε δυνατό τρόπο, και θεωρούν όσους τον αναγνωρίζουν ως Πατριάρχη αιρετικούς και μάλιστα κολασμένους.)
Κανένας από αυτούς δεν είχε επικυρωμένο από την Μονή ομόλογο σύμφωνα με τους κανόνες της Ιεράς Κοινότητος.
(Ομόλογο εννοούμε το τοπικό σύμφωνο εγκαταβίωσης σε ένα κελλί).
Πρόβαλαν λοιπόν με τόση στοργή όλους αυτούς που βρίσκονται εκτός των νόμων και των κανόνων της Εκκλησίας.
Στο Άγιο Όρος υπάρχουν κανόνες από το 963 μ.Χ. γραμμένοι από τον Άγιο Αθανάσιο, που ακολουθούνται πιστά μέχρι σήμερα.
Το Άγιο Όρος είναι το μόνο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας που μπλόκα και καταλήψεις δεν έχουν θέση. Εκεί ευτυχώς δεν ισχύει ο νόμος της ζούγκλας.
- Στο Άγιο Όρος υπάρχει ένα ανώτατο όργανο που λέγεται Ιερά Κοινότητα.
- Πάνω από αυτό, την πνευματική εποπτεία έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
- Υπάρχει επίσης και ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης στον οποίο υπάγεται δικαστικά το Άγιο Όρος.
Αν ήταν σοβαρές οι καταγγελίες και είχαν αίσθηση της σοβαρότητος οι καταγγέλοντες, γιατί αγνόησαν αυτούς τους 3 λογικούς, υπεύθυνους και νόμιμους δρόμους;
Μέσα στους 2.500 Μοναχούς που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σοβαροί, αφοσιωμένοι στην πνευματική τους πορεία με σεβασμό στην Ιερά Κοινότητα και στο Πατριαρχείο, υπάρχει και ένα ποσοστό που για διαφορετικές αιτίες θέλουν να καταστρατηγούν τους νόμους και τους κανόνες της Εκκλησίας και της Ιεράς Κοινότητος.
Το Άγιο Όρος δίνει καταφύγιο σε κάθε ψυχή που περνά την πόρτα του. Πολλούς που δημιουργούν προβλήματα προσπαθεί κατ’ αρχάς με αγάπη να τους νουθετίσει. Όταν όμως εξαντλούνται τα όρια φτάνει σε σημείο η ίδια η Μοναστική Πολιτεία να εκδιώκει με απέλαση πολλούς από αυτούς.
Τα περί περιέργων θανάτων ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητος. Όποιος πεθάνει στο Άγιο Όρος δεν γίνεται ταφή αν δεν έρθει γιατρός και αστυνόμος.
Ή μήπως παραπλανήθηκαν και αυτοί;
(Μπορούμε να πούμε και άλλα πολλά για τους εν λόγω “μοναχούς”, για τους οποίους η επιστολή τους από μόνη της αποδεικνύει ότι πρόκειται για διεστραμμένους και ψυχοπαθείς, αλλά το αφήνουμε για τώρα…)
5. Ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε (στην 1η του εκπομπή) ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κατήγγειλε τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό για παιδεραστία. Ο Πρόεδρος κ. Λούλης του αναφέρει ότι η καταγγελία είναι ανώνυμη αλλά και ότι απάντησε με έγγραφό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ότι ο Γέροντας Ιωσήφ είναι ηθικά ακέραιος.
Είναι δυνατόν αν δεν είχαν διαλευκανθεί -τότε προ 20αετίας αυτές οι συκοφαντίες- το Πατριαρχείο και η Ιερά Κοινότητα να συνενούσαν με πανηγυρικό τρόπο στην εγκαταβίωση της συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ στη Μονή Βατοπαιδίου;
Βέβαια θα πούμε και σ’ αυτή την περίπτωση πως και αυτοί … παραπλανήθηκαν όπως Υπουργοί, Δικαστικοί, Αστυνομικοί, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, και 100ντάδες Ανώτατοι Κρατικοί Λειτουργοί…



ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Γιατί ταράζεσαι και εκνευρίζεσαι φιλομασώνε Χαρδαβέλλα;Μήπως επειδή ο κ.Λούλης σε γελοιοποίησε,ξεσκεπάζοντας τα ελεεινά σου ψέματα;Καλή η προσπάθεια προπαγάνδας με βαρύγδουπους τίτλους και "αποκλειστικά ρεπορτάζ",αλλά την πάτησες σαν μαθητευόμενος δημοσιογράφος:Πώς είναι δυνατόν να μπερδεύεις το Πρωτάτο στις Καρυές με το Βατοπαίδι;Δεν ήξερες,δεν ρώταγες;!

Όσο για τον γνωστό μισέλληνα και άθεο Βαξεβάνη,πάλι αποδείχτηκε ότι είπε ψέματα!Κι εσύ Χαρδαβέλλα άσε τα παραμύθια πως εσύ δεν μίλησες για παιδεραστία,γιατί στην προηγούμενη εκπομπή συμφωνούσες και κρυφογέλαγες με τις "αποκαλύψεις" του συναδέλφου σου.

Μαζευτείτε λοιπόν!Και όχι,δεν πρόκειται να σας σύρει στα Δικαστήρια η Μονή Βατοπαιδίου,όσο και να το θέλετε,προκειμένου να παρουσιαστείτε ως...μάρτυρες.Απλά,άνθρωποι που γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη με το συγκεκριμένο θέμα,ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ από καιρό εις καιρό!
ΠΗΓΗ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.