27 Δεκ 2009

"Γριπιάστηκε" κανείς επειδή Κοινώνησε;

ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αναρίθμητοι Χριστιανοί κάθε ηλικίας, προσήλθαν κατά τον εορτασμό και των φετινών Χριστουγέννων στις Εκκλησίες και έγιναν κοινωνοί του αχράντου Σώματος και Αίματος του Χριστού από το ίδιο Άγιο Ποτήριο και την ίδια Αγία Λαβίδα. Εξίσου πολλοί είναι και αυτοί που μεταλαμβάνουν καθημερινά, ιδίως δε τις Κυριακές, στους ναούς ολόκληρης της χώρας, καθώς και στους απανταχού της ανθρωπότητας πολυπληθείς Ορθοδόξους ναούς.

Με αφορμή την επιδημία της «νέας γρίπης», κάποιοι....
«καλοθελητές», αντί να ενημερώσουν σωστά και υπεύθυνα τον κόσμο, έσπευσαν προσφάτως να φοβίσουν κακόβουλα τους ανθρώπους, βρίσκοντας την ευκαιρία να χτυπήσουν για μια ακόμα φορά την Εκκλησία, υποστηρίζοντας ότι όποιος κοινωνεί από την ίδια Λαβίδα (κουταλάκι που γίνεται η Θεία Μετάληψη) θα «γριπιαστεί». Η απάντηση ήρθε αυθόρμητα από τον κόσμο, που η πίστη του στον Χριστό και η επίγνωση ότι η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Του, που κατ’ Οικονομία δεν μας επιτρέπεται λόγω της ανθρώπινης αδυναμίας μας να το δούμε (αν και έχουν γίνει πάμπολλες θείες αποκαλύψεις), σπεύδοντας έτσι για μια ακόμα φορά να αποστομώσουν όσους δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ψάχνουν σε πολύ λάθος «δρόμους» να βρουν τον σκοπό της υπάρξεώς τους!
Αν υπήρχε κάποια πιθανότητα μετάδοσης της νόσου με την Θεία Κοινωνία, τότε αυτή την περίοδο σε ολόκληρη τη χώρα θα υπήρχε πανδημία (σημ.: μόνο 60 θάνατοι σημειώθηκαν έως σήμερα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα από τη νόσο, σε ευάλωτα άτομα που είχαν ήδη προβλήματα υγείας και όχι επειδή Κοινώνησαν). Και οι πρώτοι που θα είχαν νοσήσει, θα ήταν οι Ιερείς που κοινωνούν τελευταίοι, καταλύοντας όλη την Θεία Κοινωνία που απέμεινε, έχοντας βουτήξει προηγουμένως τη Λαβίδα πολλές φορές στο Άγιο Ποτήριο για να κοινωνήσουν ακόμα και άρρωστους ανθρώπους. Ας κατανοήσουν «κάποιοι» ότι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που αδιαλείπτως τελείται -αιώνες τώρα- στους Ορθοδόξους ναούς, είναι το σημαντικότερο και θαυμαστότερο γεγονός που τελεσιουργείται παγκοσμίως νυχθημερόν. Η δια του Αγίου Πνεύματος μετουσίωση των Τιμίων Δώρων (άρτου και οίνου) σε Σώμα και Αίμα Χριστού, καθιστά τις Αγίες Τράπεζες των Ορθοδόξων ναών, ως χώρους καθαγιασμένους όπου πραγματώνεται η παρουσία του Θεού στον επίγειο κόσμο μας, γι’ αυτό και διώκεται η Ορθοδοξία από ανθρώπους-θύματα του σατανά, που επειδή «ξέρει» τι εστί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, διαβάλλει «όργανά» του στο να την πολεμούν. Φυσικά ως δεδομένα, θεωρούνται και τα αναρίθμητα θαύματα που σημειώνονται κατά την διάρκεια των Θείων Λειτουργιών με οφθαλμοφανή σημεία, που αφήνουν άναυδους και έντρομους τους παρακολουθούντες ανθρώπους, ως αναξίους να αντικρίσουν τα Άγια Μυστήρια.
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκαν οι εξ’ αγνοίας και οι εκ του πονηρού αμφιβολίες αθέων συνανθρώπων μας, τους απαντήθηκε ότι η Θεία Κοινωνία δεν κινδυνεύει να μολυνθεί από την νέα γρίπη, αλλά «κινδυνεύει» η γρίπη από τον Χριστό! Και αυτό επαληθεύεται περίτρανα, αφού κανένας απ’ αυτούς που κοινωνούν δεν αρρώστησε μέσα στην Εκκλησία, ούτε από τον κλειστό χώρο της, ούτε από τον ασπασμό εικόνων και Αγίων Λειψάνων, ούτε από την Θεία Μετάληψη. Γιατί η Θεοΐδρυτη Εκκλησία είναι κοινωνία ανθρώπων, που κεφαλή της είναι ο Χριστός, δηλαδή ο ίδιος ο Θεός, και τα μέλη της ζουν ενωμένα, βιώνοντας την αγάπη με σκοπό την σωτηρία-θέωση.
Αν όλοι οι άνθρωποι βίωναν και συμμετείχαν συνειδητά στη ζωή της Εκκλησίας, ούτε το περιβάλλον θα το μόλυνε η αμαρτωλότητά μας, ούτε η υγεία μας θα κινδύνευε, ούτε οι σχέσεις των ανθρώπων θα διαταράσσονταν από τα πάθη. Απεναντίας, τα όσα θλιβερά αντικρίζουμε καθημερινά, είναι αποτελέσματα της αποστασίας, της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον πραγματικό σκοπό της εν Χριστώ υπάρξεώς του και της αυτοεξόρισής του από την Εκκλησία.
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.