5 Δεκ 2009

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΒ΄

Ερωτούν αρκετοί αναγνώστες που παρακολουθούν τη σειρά των άρθρων αυτών, ποιες είναι οι διαφορές με τους Μ.τ.Ι. και ποιες δογματικές αλήθειες παραλλάσσουν στη διδασκαλία τους;

Δεν είναι καθόλου υπερβολή φίλοι μου αν απαντήσουμε ότι καμμιά απολύτως δογματική αλήθεια δεν άφησαν που να μην την έχουν ανατρέψει εκ βάθρον στο όλο τους σύστημα και μάλιστα όχι μία μόνο φορά, αλλά αρκετές.

Η μόνη σταθερή αρχή της εταιρείας «Σκοπιά» , είναι το να μην έχει ποτέ καμμία σταθερή αρχή.

Και η δικαιολογία των αδικαιολόγητων μεταλλαγών είναι το νεόκοπο δόγμα, ότι «Ο αγωγός του Θεού κατά καιρούς λαμβάνει όλο και περισσότερο φως», με φυσικό επακόλουθο , ό,τι ήταν απόλυτο μέχρι πρότινος και υποστηριζόταν με φανατισμό, τώρα να ρίχνεται από την ίδια την εταιρεία «εις το πυρ το εξώτερον».

Και όσοι υποστήριζαν τα παλαιά δόγματα , τώρα τί ισχυρίζονται; Θα ρωτήσει κανείς!

Μα για να τεθεί τέτοιο ερώτημα φίλοι μου , αναγκαία προϋπόθεση είναι να υφίσταται λογική βάση και θεολογική συνέπεια . Σε μια όμως «κλειδωμένη» διάνοια και λογική , τέτοιου είδους ερωτήσεις δεν χωρούν. Απλώς βαυκαλίζουν εαυτούς και αλλήλους ότι αφού πλέον είναι Μ.τ.Ι. , μαρτυρούν το θέλημα του Θεού...
Δεν χρειάζεται βέβαια να διαθέτει κανείς ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να κατανοήσει ότι πρόκειται περί καταστάσεων οι οποίες έχουν ξεφύγει από κάθε όριο ...

Πρώην οπαδοί της εταιρείας επίσης, ομολογούν τα τεράστια αποθέματα φόβου που αποθέτουν στις συνειδήσεις των μελών , μήπως σε κάποια ερευνητική μελέτη προσώπων και καταστάσεων ή πολύ περισσότερο σε κάποια αμφιβολία και άρνηση , τελικώς περάσουν ως ένοχοι τις πύλες του «Ιεροδικείου» της εταιρείας και καταντήσουν έκπτωτοι με αποτέλεσμα να γευτούν την φρίκη της αποκοπής.

Η αποκοπή ,για την εταιρεία , αποτελεί το φόβητρο που επισείεται στα μέλη, για να παύσει να λειτουργεί η λογική και η ελευθερία του πνεύματος .

Η συνήθης απάντηση σε περιπτώσεις που διαφαίνεται ότι κάποιες ερωτήσεις αναδύονται από τα βάθη της πιεσμένης συνειδήσεως , είναι: «Τι ασχολείστε εσείς με τα θέματα αυτά, αφού αρμόδιος και υπεύθυνος είναι μόνο ο «Αγωγός» »; Δηλ. η εταιρεία, και ακόμα πιο συγκεκριμένα το «κυβερνών σώμα». Μια κλειστή κάστα τουτέστιν στο Μπρούκλιν της Αμερικής που κατά καιρούς κανονίζει την «πνευματική τροφή» των οπαδών της.

Ας γίνει από όλους κατανοητό . Οι Μ.τ.Ι. επί της ουσίας , ως Ευαγγέλιο παραδέχονται μόνο τα «πορίσματα» της πολυεθνικής εταιρείας «Σκοπιά» . Έτσι η Αγία Γραφή στα χέρια τους αποτελεί απλώς τη βιτρίνα , τόσο για τους εντός , όσο και για τους εκτός , που σημειωτέων όλοι οι εκτός για την εταιρεία , αποτελούν τα υποψήφια θύματα.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη στάση του «Κυβερνώντος σώματος» , όταν για ένα συγκεκριμένο θέμα έχουν αλλάξει πάλιν και πολλάκις τις δογματικές τους ερμηνείες ;

Τα συγκεκριμένα παραδείγματα που θα αναφέρουμε στη συνέχεια θα επιβεβαιώσει τραγικά τα όσα αποκαλύπτουμε.

Το Α και το Ω στην Αποκάλυψη, σύμφωνα με το κατά καιρούς «νέο φως» της εταιρείας, είναι: ο Χριστός (Γραφ. Μελ. Ζ΄, 1917, σελ. 4-18), ο «Ιεχωβά» ( Φως, 1930, Β΄, σελ. 248), ο Χριστός (Σκοπιά 1-1-1979, σελ. 14), ο «Παντοδύναμος Θεός» (Ξύπνα 22-1-1979, σελ. 28, Πίσω, σελ. 83-84).

Ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Χριστός (Γ. Μ., Γ΄ 1891, σελ. 63), ο Πάπας ( Γ. Μ., Ζ΄, 1917, σελ. 236), που κατά την τότε αντίληψη της εταιρείας ταυτιζόταν με τον αντίχριστο (Γ. Μ. Β΄, σελ. 407), ο Χριστός! (Δημιουργία, 1927, σελ. 16).

Ο Αβαδδών ( Αποκ. 9/11) είναι ο Διάβολος ( Γ. Μ. Ζ΄, 1917, σελ. 199), ο Χριστός ( Σκοπιά 1970, σελ. 144).

Ο σιωνισμός είναι του Θεού (Γ. Μ. Ζ΄, 1917, σελ. 698), του Διαβόλου ( Σκοπιά 1955, σελ. 305).

Οι πολιτικές κυβερνήσεις είναι του Θεού ( Γ. Μ. Α΄, 1886, σελ. 302), του Διαβόλου (Η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς, 1943, σελ. 288-289), του Θεού (Σκοπιά 1963, σελ. 171).

Οι Σοδομίτες δεν καταδικάστηκαν τελεσίδικα· θα έχουν και άλλη ευκαιρία ( Γ. Μ. Α΄, 1886, σελ. 121), καταδικάστηκαν τελεσίδικα, δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία (Σκοπιά 1954, σελ. 61), δεν καταδικάστηκαν τελεσίδικα, θα έχουν νέα ευκαιρία (Σκοπιά, 1965, σελ. 362-364).

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το «νέο φως» της «Σκοπιάς» δεν προέρχεται από τον Θεό, γιατί όπως και η ίδια ομολογεί, παραπέμποντας στην Α. Γ. (Μαλαχ. 3/6, Ιερεμ. 4/27-28, Ησ. 14/24), «ο Ιεχωβά είναι επίσης ένας αμετάβλητος Θεός… όχι, ο Ιεχωβά ποτέ δεν κάνει λάθος… επειδή είναι συνεπής, αξιόπιστος και αληθινός στο λόγο του» (Σκοπιά, 1954, σελ. 327, Διάλογος, σελ. 82).

Τι άραγε έχουν να μας πουν για το αλλοπρόσαλλο της τακτικής τους, αν όχι οι απλοϊκοί , τουλάχιστον οι υπεύθυνοι που παρουσιάζονται μάλιστα και ως «ποιμένες» των Μ.τ.Ι;

Οπωσδήποτε σε καμμία των περιπτώσεων, τα ελάχιστα από τα αμέτρητα παραδείγματα που παραθέσαμε, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ερμηνεία του λόγου του Θεού.

Τότε τι πραγματικά είναι;

Την απάντηση, αν φυσικά υπάρχει τέτοια, ας την δώσουν οι ίδιοι οι οπαδοί της «Σκοπιάς».

Η πιθανή και στην προκειμένη περίπτωση σιωπή τους, μόνον «χρυσός» δεν είναι.

Απλούστατα αποδεικνύει την ενοχή της αμερικανικής εταιρείας ή δια της σιωπής τους οι Έλληνες Μ.τ.Ι. για άλλη μια φορά θα αποδείξουν αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας ότι: «ο μεγάλος πόνος είναι βουβός».

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.