9 Σεπ 2009

Σχόλιο για την πατριαρχική αντίδραση στην «Ομολογία Πίστεως»

πηγή:


Η «Ομολογία Πίστεως» ενόχλησε τους οικουμενιστές και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε μία απλή και εξωτερική ενέργεια χωρίς αντίκρισμα. Δυστυχώς βέβαια οι οικουμενιστές δεν στράφηκαν σε μετάνοια αλλά μάλλον προτίμησαν να πολεμήσουν τους αγωνιστές κληρικούς και λαϊκούς που υπέγραψαν την Ομολογία. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατηγόρησε όλους τους υπογράφοντες ως «υπερ-Ορθόδοξους», ονόμασε «απαράδεκτα πράγματα» την υπογραφή του κειμένου και προανήγγειλε ότι θα δοθεί στους υπογράφοντες η «δέουσα απάντηση».
Είναι σαφές ότι οι οικουμενιστές βρίσκονται σε κατάσταση πανικού βλέποντας μάλιστα τον αριθμό των υπογραφόντων την Ομολογία Πίστεως να αυξάνει καθημερινά (ήδη οι υπογραφές είναι περισσότερες από 5800). Προσπαθούν έτσι να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές πιστούς προαναγγέλλοντας «δέουσες απαντήσεις» και χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» τον καλόν αγώνα υπέρ της Πίστεως. Κάνουν όμως τραγικό λάθος.
Η αναφορά του Πατριάρχη στους υπογράφοντες την Ομολογία Πίστεως οδήγησε σε συμπαράταξη τους αγωνιστές πιστούς........

Ακόμη και κάποιοι που δεν είχαν υπογράψει το κείμενο της Ομολογίας, ζητώντας πιο αυστηρά μέτρα κατά των οικουμενιστών, τώρα υπογράφουν και αυτοί ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους ήδη υπογράψαντες. Η έκκληση του π. Θεοδώρου Ζήση και προς αυτούς που «δέν ὑπέγραψαν τήν "῾Ομολογία Πίστεως", γιατί τήν θεώρησαν χλιαρή καί ἄτολμη» «νά συμπαραταχθοῦν μαζύ μας σ᾿ αὐτήν τήν, ἔστω κατ᾿ αὐτούς, μικρή ἀγωνιστική προσπάθεια» εισακούεται τώρα από αδελφούς που βλέπουν πως η Ομολογία Πίστεως είναι μια «πράξη παρρησίας καί θάρρους» που ενόχλησε τους οικουμενιστές.
Η αντίδραση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εναντίον των υπογραψάντων την Ομολογία Πίστεως οδηγεί σε μεγαλύτερη ενότητα όλους τους ορθοδόξους πιστούς που καταδικάζουν την παναίρεση του οικουμενισμού.
Εμείς με τις μικρές διαδικτυακές μας δυνάμεις καλούμε όσους δεν υπέγραψαν ακόμη την Ομολογία Πίστεως να το πράξουν τώρα δείχνοντας πνεύμα ομολογίας της Ορθοδόξου Πίστως, ενισχύοντας την αντίδραση των Ορθοδόξων κατά της παναίρεσης του οικουμενισμού και αψηφώντας τις φαναριώτικες απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.