10 Σεπ 2009

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΑO Χαιρετισμός του Πάπα Βενέδικτου προς το συμπόσιο που έγινε στη Ρώμη για τον ιερό Αυγουστίνο είναι ένα σύντομο κείμενο που αποκαλύπτει ωστόσο ξεκάθαρα την παπική εμμονή στην αίρεση και τις παπικές προθέσεις για το είδος της ενότητας μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών που προωθούν οι Λατίνοι.O Πάπας αναφέρεται σε «κοινές όψεις της πνευματικότητας… μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών» και για μια ακόμη φορά μιλά για «Εκκλησίες». Παράδοξη είναι η αναφορά του στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την οποία λέει ότι «αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να προχωρήσουμε στην πλήρη κοινωνία»!Πιο κάτω κατηγορεί την ορθόδοξη θεολογία «ως μάλλον προβληματική» στη λήψη της σκέψης του ιερού Αυγουστίνου.
Υπερασπίζεται με τον τρόπο αυτό τις αποκλίσεις του Αυγουστίνου από την πατερική θεολογία (αποκλίσεις που αργότερα οδήγησαν ακόμη και σε αιρετικές διδασκαλίες τους παπικούς) και στρέφει τα βέλη του εναντίον των ορθοδόξων θεολόγων.Μιλάει για «χριστιανικές παραδόσεις Ανατολής και Δύσης» και καλεί σε γνώση του «δογματικού και πνευματικού τους πλούτου» «για την προώθηση μιας καλύτερης αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ όλων των χριστιανών». Ξεχνάει όμως ο Πάπας ότι οι διαφορές «δογματικού και πνευματικού» περιεχομένου είναι αυτές που οδήγησαν τους Λατίνους μακριά από την αλήθεια της Μίας Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.Το πιο κρίσιμο ωστόσο σημείο........στο χαιρετισμό του Πάπα βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο όπου σημειώνει: «Για τους λόγους αυτούς, εκφράζω θερμές ευχές για το Συμπόσιό σας, για να είναι καρποφόρο, πλήρως αποδοτικό στην ανακάλυψη διδακτικών και πνευματικών συγκλίσεων, ωφέλιμων στην από κοινού ανοικοδόμηση της Πολιτείας του Θεού, όπου τα τέκνα της να μπορούν να ζουν εν ειρήνη και αδελφική αγάπη, που θα θεμελιώνονται επάνω στην αλήθεια της κοινής πίστεως».Στόχος λοιπόν των συμποσίων και των διαλόγων είναι η «ανακάλυψη συγκλίσεων» ώστε να οικοδομηθεί η «Πολιτεία του Θεού» όπου θα ζουν όλοι με «ειρήνη και αδελφική αγάπη».
Όχι αιρετικέ Πάπα! Οι κάποιες συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα δεν οδηγούν στην κοινωνία μεταξύ Ορθοδόξων και παπικών. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε συγκλίσεις αλλά να διορθωθούν οι αποκλίσεις σας από την ορθή Πίστη και ζωή. Οδός διόρθωσης των αποκλίσεων σας είναι η εν μετανοία επιστροφή σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία με την αποκήρυξη των τόσων αιρετικών κακοδοξιών σας (Filioque, πρωτείο, αλάθητο και τόσα άλλα).Για ποια «αλήθεια της κοινής πίστης» μιλάει ο αιρετικός Πάπας που βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα με την αίρεση του Filioque και παραμένει εγκλωβισμένος στο δαιμονικό του πρωτείο και αλάθητο; Αν αληθινά οι παπικοί επιθυμούν την ενότητα ας εγκαταλείψουν την προσπάθεια εύρεσης «συγκλίσεων» με τους Ορθοδόξους και ας διορθώσουν τις αιρετικές τους «αποκλίσεις» από την ορθή Πίστη.
Οι δε Οικουμενιστές ας διδαχθούν από την παπική εμμονή στην αίρεση και ας μην σπεύδουν σε συμπροσευχές και σχέδια ένωσης με τους παπικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.