18 Φεβ 2022

Ἀπόσταγμα πατερικῆς σοφίας…

Η Ἐκκλησία δέν βρίσκεται ἐκεῖ πού εἶναι οἱ διοικοῦντες, οἱ πατριάρχες, οἱ ἐπίσκοποι, οἱ σύνοδοι, ἡ Ἱεραρχία, ἀλλά ἐκεῖ πού ὑπάρχει ἡ σωτήρια ὁμολογία τῆς Πίστεως. 
Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

2 σχόλια:

  1. Ποια σχέση έχει το δεσποτιλίκι με την πίστη, που σώζει; Ντυμένοι, οικεία βουλήσει, με τα προσωπεία του προδοτικού ρόλου, που τους ανέθεσαν οι κοσμικές εξουσίες, πατριαρχαίους και λοιπούς δεσποτάδες, πλην εξαιρέσεων, δεν μπορούν ούτε και αυτόν τον ρόλο να τον παίξουν σωστά, με συνεχείς παλινωδίες! Και προδίδουν κατά συρροή την πίστη, κάνοντας το θέλημα των οργάνων του διαβόλου. Έτσι γελοιοποιούνται ενώπιον του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας αλλά και επισύρουν την οργή του Θεού! Αυτοί δεν πιστεύουν, αλλά, χάριτι Θεού, η χόβολη καίει στην καρδιά του απλού λαού, έστω του μικρού στον αριθμό και θα τους δώσει το μάθημα που τους αξίζει!
    Δεσπότης!!! Πατριάρχης!!! Ε, και λοιπόν; Ελάτε να σταθείτε και να καθρεφτιστείτε μπροστά στην αλήθεια, μπροστά στον Άγιο Μάξιμο και τους άλλους ομολογητές και μάρτυρες! Αν σας έμεινε συνείδηση. Για να συνέλθετε!
    Κόλλησε όλη η ύπαρξή σας στις εντολές του ασεβούς Καίσαρα. Τι σχέση έχετε με την πίστη; Και δεν έχετε την πνευματική δύναμη να διαχωρίσετε την θέση της Κιβωτού της σωτηρίας, τα στηρίγματα που μας προσφέρει για την σωτηρία και μιλάτε συνεχώς για μάσκες και όλα τα άσχετα συσχετιζόμενα; Ξεπουλήσατε το χάρισμα της αρχιεροσύνης. Ξυπνήστε, πριν είναι αργά! Όλη η "διακονία" σας έγινε μάσκα, τουτέστιν δειλία και υποκρισία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.