25 Απρ 2020

Οι συναυλίες νόμιμες, οἱ Λιτανεῖες, ὁ ἐκκλησιασμὸς καὶ ἡ Θεία Κοινωνία παράνομη;

Ἕνα ὀξύμωρο γεγονὸς ἐκτυλίχθηκε σήμερα στοὺς δρόμους τῆς πρωτεύουσας.
Τὴν ὥρα ποὺ ἡ ναοὶ παραμένουν κλειστοὶ ἐδῶ καὶ ἕνα μήνα, τὴν ὥρα ποὺ φέτος ὁ κόσμος δὲν κοινώνησε τὸ Πάσχα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συναυλία πάνω σὲ ἕνα φορτηγάκι ἀπὸ γνωστὴ καλλιτέχνη. 
Ὅπως μπορεῖτε νὰ δεῖτε στὸ βίντεο παρακάτω δὲν φαίνεται νὰ τηροῦνται τὰ ἀπαραίτητα μέτρα. Μὲ φωτογράφους καὶ θαμῶνες νὰ «συνωστίζονται» γιὰ νὰ ἀπαθανατίσουν τὸ γεγονός. 
Χθὲς στὸ Αἴγιο ἐπιβλήθηκε πρόστιμο 500 εὐρὼ καὶ ἀφαίρεση πινακίδων στὸ αὐτοκίνητο ποὺ μετέφερε τῆς εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Τρυπητῆς, προστάτιδας τῆς πόλης. Καὶ ὅλα αὐτὰ διότι δὲν τηρήθηκαν τὰ προβλεπόμενα. Όπως ἀνέφερε μάλιστα τὸ ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόστιμα γιὰ ἄσκοπη μετακίνηση ἐπιβλήθηκαν καὶ σὲ περίπου δέκα πολίτες, οἱ ὁποῖοι συμμετεῖχαν στὴν περιφορά! 
Γιὰ τὴν περίπτωση τῆς συναυλίας δὲν γνωρίζουμε ἂν τηροῦσε ἢ δὲν τηροῦσε τὰ προβλεπόμενα. Δὲν εἶναι ἄλλωστε ἁρμοδιότητά μας. Ἁπλὰ ἐδῶ τίθεται τὸ γνωστὸ ἐρώτημα, ἂν πολλὲς φορὲς τὸ νόμιμο εἶναι καὶ ἠθικό!

17 σχόλια:

  1. ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε και αυτό ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: 2 ΜΕΤΡΑ & 2 ΣΤΑΘΜΑ
    https://youtu.be/Fanc9odgteA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ίδιο είναι η Παναγία με την Πρωτοψάλτη;
    Η Πρωτοψάλτη παιδί μου είναι θεά, το τι δόξα, τι λουλούδια της πετάνε τα Σαββατόβραδα, δεν τα έχει δει ποτέ η Παναγία από τους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο μέτρα και δύο σταθμά... Αλλά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. «Μη πεποιθατε επ' άρχοντας...»

    [Ακόμη κι αν κανείς αποφύγει να το δει εκκλησιαστικά, η εικόνα από το βίντεο συνιστά κιτς και μουσική κακοποίηση! Κρίμα, διότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είχε σημαντικές στιγμές στην καριέρα της]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφ' Οσον αι εντολαί των αντίκεινται στο θέλημα του Θεού...
      όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος
      Υπάρχει λοιπόν το εξής ερώτημα ,μήπως μας πέταξε έξω από τις Εκκλησίες ο Θεός και είναι θέλημα του ..
      Τώρα ποιόν να ρωτήσεις ; τους "αγιορίτες " ; δεν πήραμε και πολλοί χαμπάρι ,τις πλημμύρες και τις καταστροφές ,που έκοψαν τους δρόμους στο άγιο όρος..σαν να τους χτύπησε το καμπανάκι και σε αυτούς..
      Ας μελετήσουμε τα σημεία και ας μας φωτίσει ο ΘΕΟΣ λοιπόν ..

      Μήπως έχουμε τα πνευματικά μας χάλια ..αλλά ποιός με ακούει εμένα τον "νήπιο "...
      έχω την εντύπωση πως ισχύει το
      πορρώ απέχει η καρδία μας, από αυτόν




      Πᾶσα ψυχὴ ἐξουσίαις ὑπερεχούσαις ὑποτασσέσθω. οὐ γάρ ἔστιν ἐξουσία εἰ μὴ ὑπὸ Θεοῦ· αἱ δὲ οὖσαι ἐξουσίαι ὑπὸ τοῦ Θεοῦ τεταγμέναι εἰσίν.

      Ρωμ. 13,1 Καθε άνθρωπος, ας υποτάσσεται εις τας ανωτέρας εξουσίας της πολιτείας, τους άρχοντας δηλαδή, που είναι φορείς αυτής της εξουσίας, (εφ' Οσον αι εντολαί των δεν αντίκεινται στο θέλημα του Θεού)· διότι δεν υπάρχει εξουσία μέσα εις την κοινωνίαν, που να μη απορρέη από τον Θεόν· οι άρχοντες, που ασκούν σήμερον τας εξουσίας, έχουν ταχθή από τον Θεόν (έστω και κατ' ανοχήν).

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Γρηγορη, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι εμφανές ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ από Άγιον Όρος...
      Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν οι Αγιορείτες και προσεύχονται ΑΝΥΣΤΑΚΤΑ για εμάς! Χωρίς την προσευχή των μοναχών/μοναζουσών και των ασκητών/ασκητριων της Εκκλησίας μας, τίποτα δεν θα είχε μείνει όρθιο...
      Ξαναδιάβασε, σε παρακαλώ, το κείμενο του Γέροντος Ευθυμίου της Καψάλας και άκουσε τι είπε ο γέροντας Παρθένιος της μονής Αγίου Παύλου...

      Διαγραφή
    3. Σωστά τα λέει ο π. Νικόλαος.

      Φιλευλαβής

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Πάτερ εγώ λυπάμαι γιατί από ότι φαίνεται ότι εδώ ισχύουν τα λόγια του Χριστού "απέκρυψας ταύτα από σοφών και συνετών, και απεκάλυψας αυτά νηπίοις" και αν εγώ "δεν έχω ιδέα ..."
      Παρακολουθήστε τα λόγια του γέροντος Γαβριήλ ,στο παρακάτω βίντεο στο 06.30 λεπτό τι λέει ...
      Αν εγώ δεν έχω ιδέα ,που ταυτίζεται η άποψη μου ,χωρίς να τον γνωρίζω με τον γέροντα Γαβριήλ ,τότε ευχαριστώ τον ΘΕΟ που κατά την 'αποψη σας δεν έχω ιδέα..αρκεί που μου φανέρωσε ο Θεός τα ίδια που λέει και ο γέροντας .

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=422&v=FFKR9Lo0F6k&feature=emb_logo


      Διαγραφή
    6. «αρκεί που μου φανέρωσε ο Θεός τα ίδια που λέει και ο γέροντας».
      Μάλιστα...

      Διαγραφή
  5. Καταλάβανε έστω και τώρα οι ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ΄΄ πώς είναι υπόλογοι απέναντι στο υγιές κομμάτι του Ελληνισμού;;;
    Καταλάβανε έστω και τώρα το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ;;;
    ΣΤΑΘΉΚΑΝΕ ΠΛΑΙ ΣΕ ΔΑΙΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και ΑΝΤΙΘΕΟΥΣ...
    Τους χειροκροτήσανε...τους ψηφίσανε....τους βοήθησαν να αναριχηθούν στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΝ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΌΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...ΠΑΡΑΔΟΣΗ...ΗΘΟΣ και ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ.
    Και θα μου πείς τώρα τι σου φταίνε οι ψηφοφόροι που ξεγελάστηκαν παραπλανήθηκαν ή έπεσαν θύμα της δολιότητος τους;;;
    Με αγάπη λέω ότι λέω και ενδιαφέρον και αγωνία γιά την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
    ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΙΕΡΟΙΣ ΚΑΙ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
    Πολλά περάσαμε,χάσαμε σπίτια δουλειές,δικούς μας ανθρώπους θυσιάσαμε πολλά απο αυτά που με κόπους και αίμα είχαμε κατακτήσει.
    ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ.
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΟ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΘΕΟΤΟΚΟ ΕΝΤΑΜΑΝ.
    ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ....ΣΕΠΤΕΝΒΡΙΟ η ΟΚΤΩΒΡΙΟ θα έχουμε κάλπες....ή που θα τους τελειωσουμε ή που θα μας αποτελειωσουν.....
    Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνοείς πολύτεκνε κάτι βασικό. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι πολύ λιγότεροι από όσο νομίζουμε, και συνεπώς δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε τότε τουλάχιστον οι κυβερνήσεις μας να δίσταζαν κάπως. Αλλα ξέρουν ότι αυτό δεν γίνεται, και προχωρούν ακάθεκτοι στα αντιχριστιανικά τους σχέδια

      Διαγραφή
    2. ΛΑΘΟΣ αδελφΈ 2,20.
      ΔΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ.
      Και βέβαια ενοώ όλους όσους έχουμε μεταφέρει εντος εκκλησίας την ελαφρότητα μας την βλακεία μας το βόλεμα μας την μψρία μας ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΝΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.
      ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ.
      Τώρα ποιοι είναι οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΝΟΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ....
      Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

      Διαγραφή
  6. Η τραγουδίστρια από την πλευρά της έκανε αυτό που μπορούσε για να βοηθήσει τον κόσμο. Προφανώς δεν μπορούσε να μιλήσει με εκκλησιαστική γλώσσα, δεν είναι δική της αρμοδιότητα, ούτε το περίμενε κανένας. Μίλησε, ωστόσο, για το θέμα του Έβρου με τρόπο που την τιμά ως Ελληνίδα. Η πράξη της να δώσει μια ανάλαφρη νότα στην αδικαιολόγητη μουντάδα που έχει επιβληθεί από τους διοικούντες επίσης είναι επαινετή.
    Η άνιση αντιμετώπιση των δύο περιπτώσεων από το κράτος, αυτή δείχνει ότι υπάρχει βλάβη. Αν ο πρωθυπουργός θέλει να ενθαρρύνει τον κόσμο να παρακολουθήσει εκ του μακρόθεν την καλλιτέχνιδα, ας το κάνει, ζυγίζοντας όλα τα μέτρα και πιθανά ενδεχόμενα. Ας πούμε, τέλος πάντων, ότι θέλει - ας πούμε, βρε αδερφέ- ότι νοιάζεται για τον κόσμο που έχει πνίγει απ'τον επιβεβλημένο εγκλεισμό και δίνει πρώτος το παράδειγμα και στέκεται να ακούσει και να ευφρανθεί.
    Εντάξει.

    Η λιτανεία, γιατί πείραξε; ΑΥΤΌ δεν το καταλαβαίνουμε, κάποιοι, κύριε πρωθυπουργέ και κύριοι που συγκροτείτε το επιτελείο του.
    Μήπως πρόκειται για ενδείξεις έκπτωσης, σοβαρής μάλιστα, των δημοκρατικών σας θεσμών;
    Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται O I δ ι ο ς O Xριστος , O I δ ι ο ς O Θεός , O Oποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν , ο π ω ς γράφει στην επιστολή προς Eβρ. ο Aποστολος των εθνών : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Iησου Xριστου , είναι μ υ σ τ η ρ ι ο A σ υ λ λ η π τ ο για την A v θ ρ ω π ι ν η λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ ε ν ο μυαλό μας . O μ ω ς από τη σ υ γ κ ε ν τ ρ ω σ η ανθρώπων - Ο π ο υ δ η π ο τ ε - είναι δυνατή η μετάδοση νοσημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι 89 ετών ιερέας.Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες.Τον καιρό που το ειτς ήταν στο αποκορύφωμά του,μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε:πάτερ έχω έιτς και θέλω να κοινωνήσω,έφερα και κουταλάκι.Εγώ του είπα,φύλαξε το κουταλάκι και να πάς να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω όπως τους άλλους.Έτσι έγινε και εγώ κατελυσα το περίσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα,άλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.
    Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορονοϊό είναι αποτάλεσμα άγνοιας και απιστίας το λιγότερο που θα πω.
    Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει,σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο.Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννου για να καταλάβετε την αλήθεια.Oσοι δε κοινωνούν έχουν ψυχή νεκρή όχι ζωντανή,γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει δεν είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eυαγγελιον Iωαννου28 Απριλίου 2020 στις 11:44 μ.μ.

    ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο υ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς . εμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.