16 Οκτ 2012

Περὶ ψευτο-ὁμολογητῶν καὶ ψευτο-ἡρώων. Μία ἁπλὴ ἀπάντηση στὸν Σεβαστὸ Μητροπολίτη Σιατίστης Παῦλο.


Γράφει ὁ  π. Διονύσιος Ταμπάκης
Διαβάζοντας τὸ ἄρθρο τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου ἀλλὰ καὶ αἰσθανόμενος πολὺ ἐνοχικὰ ποὺ δὲν ἔδωσα καὶ ἐγὼ ὡς Ἱερέας Μαρτυρία Χριστοῦ, τὴν στιγμὴ ποὺ ἄλλοι ἁπλοὶ  λαϊκοὶ στὸ Χυτήριο δάρθηκαν καὶ συνελήφθησαν… στὸ ὄνομα τοῦ ὑβρισθέντος Ἰησοῦ Χριστοῦ, μοῦ ἦρθε αὐθόρμητα νὰ δημοσιεύσω τὸ συναξάρι τῆς Ἁγίας Ράϊδος τῆς Παρθένου.
Ἡ Ἁγία Ραΐς (Ἡμέρα μνήμης 23/9) Καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Βάταν (ἢ Τάμαν) τῆς Αἰγύπτου καὶ ἦταν θυγατέρα κάποιου Πέτρου. Ἀπὸ 12χρονών ἔγινε μοναχή. Ὅταν κάποτε πῆγε στὴν πηγή, μαζὶ μὲ ἄλλες παρθένες, γιὰ νὰ φέρει νερό, εἶδε πλῆθος χριστιανῶν τοὺς ὁποίους εἶχε δεμένους ὁ ἡγεμόνας Λουκιανός.
Τότε καὶ αὐτὴ πῆγε καὶ ἔσμιξε μὲ τὸ πλῆθος αὐτό. Κατόπιν μὲ εὐτολμία παρουσιάστηκε μπροστὰ στὸν ἡγεμόνα, περιγέλασε τοὺς θεούς του καὶ τὸν....

 ἔφτυσε κατάμουτρα, ἐπειδὴ καὶ αὐτὸς εἰρωνεύτηκε τὸν Χριστό. Ἀμέσως τότε τὴ βασάνισαν φρικτὰ καὶ στὸ τέλος τὴν ἀποκεφάλισαν, παίρνοντας ἔτσι τὸ ἀμάραντο στεφάνι τοῦ μαρτυρίου.
Τὰ συμπεράσματα δικά σας.!

Τὴν εὐλογία σας.
Π.Διονύσιος  Ταμπάκης
Ι.Ναὸς Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Ναυπλίου

36 σχόλια:

  1. Ειλικρινά δε μπορω να εντοπισω τη σύνδεση του κειμένου αυτού με το κείμενο του μητροπολίτη...
    Μου φαίνεται πως τα πραγματικά περιστατικά διαφέρουν...

    Το κείμενο του μητροπολίτη με βρίσκει σχεδόν στο σύνολο του σύμφωνο.

    Αυτή όμως είναι απλά η αποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πώς έχεις χαμηλή αντιληπτική ικανότητα.
      Το άρθρο αυτό αναιρεί όλους τους άδικους χαρακτηρισμούς προς τους αγωνιστές διαδηλωτές χριστιανούς που διαμαρτυρήθηκαν όπως όφειλε να κάνει ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ εναντίον των βλασφημιών.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως ο π. Διονύσιος Ταμπάκης αναφερόμενος στο βίο της αγίας Ραΐδος εννοεί πως και η αγία έφτυσε τον ίδιο τον ηγεμόνα επειδή εκείνος ειρωνεύτηκε το Χριστό,άρα εφόσον το έκανε η αγία και τελικά μαρτύρησε και έγινε αγία και η θέση του χριστιανού σήμερα είναι να διαμαρτύρεται σε κάθε βλασφημία!Συγχωρήστε με αν κατάλαβα λάθος! :)

      Κι επίσης εννοείται πως δεν είμαι υπέρ της βίας.

      Διαγραφή
    3. Φυσικα δεν μιλάμε για βία. Ο Μητροπολίτης αυτός εκεί έκανε το λάθος.Παρομοίασε την διαμαρτυρία των πολιτών με το μαχαίρωμα εκείνου του δούλου στην καινή Διαθήκη. Άλλο η βία και άλλο η ειρηνική διαμαρτυρία. Αν δεν επιτρεπόταν η διαμαρτυρία δεν θα είχαμε ομολογητές αγίους.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στον αγωνιστή ιερέα! Θα παροξυνθεί βεβαίως η χολή των θολοκουλτουριαρέων χριστιανών του ΚΑΙΡΟΥ κα της Συναξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Μητροπολίτης τελικά είναι υπέρ των απλών πιστών που πήγαν να διαμαρτυρηθούν και βρέθηκαν ξυλοφορτωμένοι;;;; Ας αφήσουμε έξω τα κομματικά παιχνίδια που παίζονται και ας σταθούμε στους απλούς πιστούς. Αν καταδικάζει τη διαμαρτυρία τους τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι, τότε όλα καλά. Αλλά ας μας το διευκρινήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι πιο προσεκτικός ο Μητροπολίτης καταδικάζει την διαμαρτυρία και ούτε λίγο ούτε πολύ την παρομοίασε με τους μουσουλμάνους σφαγείς στο όνομα του Αλλάχ!!!!! Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά το κείμενο του να δεις ότι αδειάζει τους διαμαρτυρηθέντες και τους λοιδωρεί!!!

      Ορ.

      Διαγραφή
  4. εμενα οι διαμαρτυρομενοι μου φανηκαν σαν αιρετικοι παλαιοημερολογητες! Εκεινο το "ρε" (που το θεωρω σατανικο διοτι αντικαθηστα ονοματα ορθοδοξων καθως ο διαβολος και μονο στο ακουσμα των ονοματων του Χριστου, της Παναγιας και των Αγιων της Εκκλησιας μας τρεμει) το λεγαν ασταματητα...ενω εκεινος ο "ιερεας" με τον Σταυρο στο και την ολη συμπεριφορα του περισσοτερο με πλανεμενο εμοιαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι ή βλάκας ή προβοκάτορας ή όργανο των βλασφήμων για να ανακόψεις τις αντιδράσεις.
      Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν φυσιολογικότατοι και ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.
      Αλλά για να ανακόψουμε τις βλασφημίες όλοι είναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ.

      Διαγραφή
    2. μονο οι λεξεις που χρησιμοποιεις ("βλακας") με κανουν να σε αποστρεφομαι, ενας χριστιανος ορθοδοξος δεν εχει τετοιες λεξεις στο λεξιλογιο του για κανενα λογο...επισης ποτε δεν πρεπει να συναστρεφομαστε με αιρετικους γιατι αν διαδηλωδω μαζι τους τηρω ευαγγελιο το οποιο απαγορευει και την καλημερα εις αιρετικους....ή πολυ απλα: οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες!

      Διαγραφή
    3. Μην κρίνεις τόσο εύκολα!

      Διαγραφή
  5. Ἔχω τὴν αἴσθηση πώς ὁ μητροπολίτης δέν καταφέρθηκε κατά τῶν ἁγνῶν πιστῶν πού διαμαρτυρήθηκαν ἔξω ἀπὸ τὸ θέατρο. Ὁ μητροπολίτης Σιατίστης μίλησε ἐπικριτικά τόσο γιὰ τούς βλάσφημους ἐντός τοῦ θεάτρου, ὅσο καὶ γιὰ τούς κάπηλους ἐκτός τοῦ θεάτρου. Μὴ τὰ συγχέουμε. Στὸ καπέλωμα ἀντέδρασε καὶ δικαίως, ὄχι στὴ διαμαρτυρία.

    Θέλω νὰ πῶ , τέλος, πόσο μὲ λυποῦν οἱ ἀδελφοί πού βάζουν τὴν ἔνταξή τους ἤ ἔστω τὴν κομματική προτίμησή τους πρός τὴ ναζιστική, παγανιστική Χρυσή Αὐγή πάνω ἀπὂ τὴν ίδιότητα τοῦ μέλους τῆς Ἐκκλησίας. Δέ μπορῶ νὰ ἐξηγήσω διαφορετικά τὴ στάση τους, τὰ λεγόμενά τους, κρυπτόμενοι μάλιστα πίσω ἀπὸ τὴν ἀνωνυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακή αίσθηση έχεις Πετρίδη! Τους ονόμασε και ψευτοήρωες και ψευτοομολογητες και βάπτισε σύνεση την αδράνεια και αδιαφορία της Ιεραρχίας!
      Να τον χαίρεσαι Πετρίδη!

      Η Χρυση Αυγη κάνει ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ προσπάθειες εναντιον της βλασφημίας τώρα και σ' αυτό όλοι οι απροκατάληπτοι και ακομάτιστοι πρέπει να την επαινέσουν και στηρίξουν.

      Διαγραφή
    2. η Χρυσή Αυγή αδερφέ που μάχεται οψίμως υπέρ της ορθοδοξίας ας κάνει έναν αυτοέλεγχο πρώτα και ας δει τα χάλια της. Και ο διάβολος μπορεί να μιλήσει ωραία και χριστιανικά αν έχει όφελος

      Διαγραφή
  6. πόσοι αιώνες έχουν περάσει από τότε που έζησε η Αγία Ραίς; καμιά 20αριά;
    Από ΤΟΤΕ μέχρι σήμερα έχει αλλάξει πολύ το ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
    Τότε το να φτύσει μια κόρη κάποιον στα μούτρα, μη σου πω, σαν ερωτικό χαδάκι μπορεί να του φαίνονταν.
    Σήμερα οι χριστιανοί που φτύνουνε και προπηλακίζουνε σαν Ταλιμπάν του χειρίστου είδους, φαίνονται.
    Κοίτα τη φαιδρότητα της κυρίας Λουκά που και πάλι ευγενικά φέρεται η γυναίκα για δεδομένα παλιότερων εποχών όμως την έχουν τα μήντια για ξεφώνημα...
    Μπράβο στον Σιατίστης για τις επισημάνσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι βλάκας ή προβοκάτορας ανωνυμε 11:24πμ! Διάλεξε!
      Οι χριστιανοί δυστυχώς σήμερα δεν φτύνουν τους βλάσφημους που είναι χειρότεροι απο αυτόν που έφτυσε η αγία Ραις.
      Το πολιτισμικό πλαίσιο καμίας εποχής δεν θεωρούσε ανεκτό και καλό το φτύσιμο!
      Τα περι ερωτικου χαδιου είναι αυθαιρεσίες ενός ανώμαλου ερωτυλου σαν και εσένα!
      Καμία κυρία Λουκά δεν ήταν στις συγκεντρώσεις, ψεύτη προβοκάτορα.
      Οι σημερινοί χριστιανοί δεν είναι χριστιανοί γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν αλλά κάθησαν στα σπίτια τους σαν παχύδερμα.
      Οι λίγοι που διαμαρτυρήθηκαν δυστυχώς δεν έμοιασαν στον δυναμισμό της αγίας Ραις να φτύσουν. Αν είχαν φτύσει σαν την αγία Ραις όλοι οι χριστιανοί Έλληνες, τα φτυσίματα θα είχαν καλύψει σαν θάλασσα το ΣΚΑΤΟθέατρο της βλασφημίας.
      Οι λίγοι που ευχόμαστε να γίνουν πολλοί, ομολόγησαν Χριστό και έμοιασαν με την αγία Ραις.

      Περαστικά σου γραικύλε φιλοβλάσφημε καμουφλαρισμένε!

      Διαγραφή
    2. Αδελφε σε χριστιανικο blog εισαι.Και δικιο να'χεις τετοιες φράσεις για βλακες ειναι απαραδεκτες.Νομιζω πως εχουν ευθηνη και οι υπευθηνοι του blog.Θα'πρεπε πρωτον να μας υπενθημιζουν οτι πρεπει να σχολιαζουμε κοσμια,και γιατι οχι και να λογοκρινουν καποιες φορες.

      Διαγραφή
    3. Αδελφέ 9,58μμ μήπως σαν Φαρισαίος διυλίζεις τον κώνωπα των δίκαιων εκφράσεων και καταπίνεις την κάμηλο των χυδαιότατων βλασφημιών κατα του Θεού που εναντίον τους στρεφεται το σχόλιο που κατακρίνεις;
      Αν αυτό δεν είναι απαίσιος Φαρισαϊσμός τότε τί είναι Φαρισαϊσμός;
      Οι υπεύθυνοι του blog δεν είναι Φαρισαίοι και ξέρουν τί κάνουν.
      Αν δεν σου αρέσει να πας σε αυτούς που βλασφημούν και αγαπούν τις βλασφημίες.

      Διαγραφή
  7. Κάποιοι (όπως ο 11.24) κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα της ανάρτησης. Δεν είπε κανείς ότιπρέπεινα φτύσει κανείς ή να προπηλακίσει τους αντίχριστους υβριστές, αλλά σίγουρα πρέπει να διαμαρτυρηθεί με όσα μέσα του δίνει η οργανωμένη κοινωνία (να θυμίσω ότι τόσους αιώνες μετά, στο "πολιτισμικό πλαίσιο συμπεριφοράς" που ισχύει έχουμε κατοχυρωμένο αυτό το δικαίωμα) και να μη σφυρίζει αδιάφορα. Αν η πίστη μας δεν είναι ηθικολογικός κώδικας με απαγορεύεσεις και νομικίστικες επιταγές αλλά σχέση αγάπης με ένα Πρόσωπο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τότε είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, όταν αυτό το Πρόσωπο (που αγαπούμε...) βρίζεται και διαπομπεύεται, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να Το υπερασπιστούμε. Αν δεν το κάνουμε, ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ.
    Όσο για τις δικαιολογίες και τους μύδρους κατά της Χ.Α. από τον Μητροπολίτη, ίσως ρίχνουν νερό στο μύλο της προβοκάτσιας, που -απ' ό,τι φαίνεται- στήθηκε πολύ καλά, σε βαθμό που όποιος πιστός υπερασπίζεται το Όνομα του Χριστού, να θεωρείται ...Χρυσαυγίτης. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τι εξωφρενική υπεραπλούστευση είναι αυτή!!!
    (αν νομίζουν ότι με τέτοια δικολαβίστικα τεχνάσματα θα δικαιολογήσουν την αδράνεια και την ανεπάρκειά τους κάποιοι θρησκευόμενοι -ας είναι και μεγαλόσχημοι- πλανώνται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θίξαμε τον Δεσπότη τους και κάποιοι ενοχλήθηκαν.
    Μακάρι να αντιδρούσαν έτσι και όταν υβρίζεται ο ίδιος ο Χριστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σεβασμιότατος έγραψε: "... Χριστιανοί... που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης...."

    Οι θεατές της διαμαρτυρίας στο "Χυτήριο" γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει...
    Γνωρίζουν ότι ήταν κόσμια και πολιτισμένη διαμαρτυρία- διαδήλωση στην οποία είχαν παρεισφρήσει και προβοκάτορες που δυσκολεύονταν να ενεργήσουν μέσω βίας. Όταν πήγαν τα στελέχη της ΧΑ αναβαθμίστηκε ποσοτικά και ποιοτικά η βία που βοήθησε στην αναζητούμενη πρόφαση από τα ματ για την όξυνση μέσω βίαιας καταστολής. Άθελά τους (ελπίζουμε) οι της ΧΑ διευκόλυναν στην καταστολή και εκτράχυνση της διαμαρτυρίας. Ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να επιδείξουν και αυτοί σύνεση. Προβληματισμό προκαλούν οι πηγές των -κατά τα άλλα- αλλοιωμένων πληροφοριών που παρουσιάζονται στο κείμενο του Σεβασμιότατου.("ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν "). Ας ελέγξει καλύτερα τους πληροφοριοδότες του, μιας και τα συμπεράσματα είναι άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ;»
    http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5767.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ;»
    http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5767.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα είναι σίγουρο.Χρειάζεται παντού να παρεμβαίνει η Χρυσή Αυγή
    για να ξεβρωμίσει ο τόπος!
    Είδατε ποιοι δημοσιογραφοι και ποιες εφημερίδες αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του μητροπολίτη Σιατίστης;
    Αυτοι που έχουν αλλεργία σε καθε τι το εθνικό και χριστιανικό.
    Κατά τα άλλα τους φταίει ο Μητροπολίτης Κονίτσης που κάνει κάθε καλοκαίρι μνημόσυνο στους πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων στο Γράμμο.
    Η υποκρισία στο μεγαλείο της!
    Περαστικά τους!Οι μέρες που μόλυναν την πατρίδα μας οι ανθέλληνες τελειώνουν...

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο στο δεσπότη της Δημητσάνας που στα νειάτα του γαλουχήθηκε πνευματικά απ τον πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη για τις λεβέντικες δηλώσεις του που αποτελούν έμμεση απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του μητροπολίτη Σιατίστης. Κάποιοι άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι δεσποτάδες που ποδηγετήθηκαν πνευματικά απ το μακαριστό π.Αυγουστίνο σιώπησαν και εξακολουθούν να σιωπούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Γόρτυνος έβαλε τα γυαλιά στον Σιατίστης! Μπράβο του για την παρρησία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Σεβαστός Μητροπολίτης Σιατίστης Παῦλος καταφέρθηκε καθαρά εναντίον των προβατόσχημων πατριδοκάπηλων λύκων της Χρυσής Αυγής, και δευτερευόντως εναντίον όσων χωρίς να είναι μέλη της ΧΑ, ταυτίστηκαν με την τελευταία έξω από το "Χυτήριο" νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο υπερασπίζονται τον Χριστό, είτε από λανθάνον ζήλο (που μοιραίο είναι να χαρακτηρίζεται ως φανατισμός), είτε από άγνοια και αφέλεια.

    Όσον αφορά αυτούς τους τελευταίους, ελαφρυντικό αποτελεί σίγουρα η καλή πρόθεση και είθε με την φώτιση του Κυρίου, ο λανθάνον αυτός ζήλος από εδώ και πέρα να μετατραπεί σε ζήλο σωστό, γόνιμο και θεάρεστο.

    Όμως όσον αφορά τα γεγονότα έξω από το "Χυτήριο", όλοι όσοι από καλή πρόθεση μεν, αφελώς όμως δε, ταυτίστηκαν με την ΧΑ και υιοθέτησαν τις πρακτικές της, πρέπει να γνωρίζουν ότι επί της ουσίας χρησιμοποιήθηκαν άθελά τους από το σύστημα προκειμένου να σπιλωθεί για ακόμα μια φορά η εικόνα των Χριστιανών και να παρουσιαστούν οι τελευταίοι ως οι "ελληνορθόδοξοι ταλιμπάν".

    Φυσικά και πρέπει να ομολογούμε τον Χριστό μας σε κάθε ευκαιρία, αλλά με σύνεση και διάκριση ώστε να κάνουμε διαφήμιση στο όνομα του Χριστού και όχι άθελά μας και εξαιτίας του λανθάνοντος ζήλου μας να δυσφημείται το όνομα του Κυρίου.

    Ας θυμηθούμε και τον λόγο του Πατήρ Παΐσιου, ότι σήμερα πρέπει νὰ ψάξουμε καὶ νὰ βροῦμε νέους τρόπους ἱεραποστολῆς:
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/08/blog-post_4511.html

    Τα δύο παρακάτω αποσπάσματα του άρθρου του Σεβαστού Μητροπολίτη Σιατίστης συμπυκνώνουν και όλη την ουσία των λόγων του:
    "Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα».
    Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
    Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
    Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;»
    Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
    Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός».
    Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης..."

    "Πάντα όμως υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν μόνο τη γνώμη τους σωστή. Εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε άποψη διαφορετική από τη δική τους είναι προδοτική.
    Λησμόνησαν ότι το καλό πρέπει να γίνεται καλά για να είναι καλό.
    Τελικά οι θλιβεροί συντελεστές του έργου πέτυχαν στο στόχο τους.
    Διαφημίστηκαν, παρουσιάστηκαν σαν θύματα οι πραγματικοί θύτες, παρουσίασαν σαν τέχνη, την χυδαιότητα του εσωτερικού τους κόσμου, τέθηκαν υπό την προστασία του γνωστού λόμπυ Τατσόπουλος-Ρεπούση και σία και έτσι πέτυχαν οι δήθεν υπερασπισταί του Χριστού να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μιας χυδαίας μετριότητας.
    Να παρουσιαστεί σαν τέχνη το άτεχνο, σαν σημαντικό το ασήμαντο, να φανούν σαν σπουδαίοι οι μετριότητες, να παριστάνουν τους ηθο-ποιους οι φθορείς και διαφθορείς του ήθους και της αξιοπρέπειας, ανήγαγαν σε μεγέθη ασήμαντα τα θλιβερά ανθρωπάκια.
    Ναι είμαι θυμωμένος με αυτούς τους ψευτο-ομολογητές και ψευτο-ήρωες..."

    Ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω ότι κάθε ελληνορθόδοξος χριστιανός θα πρέπει να αισθάνεται θυμωμένος με τους ψευτο-ομολογητές και ψευτο-ήρωες προβατόσχημους πατριδοκάπηλους λύκους της κρυφο-ναζιστικής και κρυφο-παγανιστικής "Χρυσής Αυγής", που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύχτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε των 2:26 μ.μ. ποιοι ευθύνονται για το υποτιθέμενο καπέλωμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας απ τη Χρυσή Αυγή; Μήπως πριν απ όλους ο μητροπολίτης Σιατίστης και οι συνεπίσκοποί του που αντί εν σώματι να κατέλθουν στο άγιο πεζοδρόμιο ηγούμενοι ογκώδους συλλαλητηρίου του πιστού λαού και να απαιτήσουν να μην προβληθεί η αισχρή παράσταση αρκέσθηκαν τον Ιούνιο σε μία πλατωνική διαμαρτυρία άνευ ουσιώδους αποτελέσματος; Σε ποιες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους δικαστικούς,πολιτειακούς και πολιτειακούς παράγοντες προέβησαν οι εκκλησιαστικοί μας ταγοί πλην του άξιου μητροπολίτου Πειραιώς που κατέθεσε σχετική μήνυση; Μετήλθαν άραγε οι αρχιερείς μας όλα τα νόμιμα μέσα διαμαρτυρίας ή δυστυχώς έδωσαν τη δέουσα προσοχή στο όλο ζήτημα και το παρήλθαν ελαφρά τη καρδία; Και κάτι άλλο φίλε ανώνυμε! Η διαλεκτική του μητροπολίτη Γόρτυνος σπάει κόκκαλα! Σου συνιστώ να τη διαβάσεις προσεκτικά!
      Λ.Ν.

      Διαγραφή
    2. http://aktines.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi.html
      Η αγωνιστική φιλορθόδοξη ένωση ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ απαντά στο μητροπολίτη Σιατίστης και τον αποστομώνει.

      Διαγραφή
    3. Και ο Ν. Σωτηρόπουλος απαντάει με άρθρο που σπάει κόκκαλα.

      Διαγραφή
  16. http://www.romfea.gr/epikairotita/14152-2012-10-18-08-31-14
    Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι δεσποτάδες μας τρέχουν στα συλλείτουργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://anavaseis.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi_7173.html
    Και μέσα στην αδιαφορία τους για τη βλάσφημη θεατρική παράσταση οι αρχιερείς μας αποκατέστησαν στην αρχιερωσύνη τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΗΧΙΣΗ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.