21 Αυγ 2012

Γέροντα, νιώθω ἀγωνία, φόβο, γιὰ ὅ,τι μᾶς περιμένει.

Γέροντα, νιώθω ἀγωνία, φόβο, γιὰ ὅ,τι μᾶς περιμένει.
- Αὐτὸς ὁ φόβος μᾶς βοηθάει νὰ γαντζωθοῦμε στὸν Χριστό. Ὄχι ὅτι πρέπει νὰ χαίρεται κανεὶς γι' αὐτὴν τὴν κατάσταση πού περιμένουμε, ἄλλα νὰ χαίρεται, γιατί θὰ ἀγωνισθῆ γιὰ τὸν Χριστό. Δηλαδὴ δὲν θὰ περάσουμε μιὰ κατοχὴ ἑνὸς Χίτλερ ἢ ἑνὸς Μουσολίνι, ἄλλα θὰ δώσουμε ἐξετάσεις γιὰ τὸν Χριστό.
Δὲν εἶναι ὅτι θὰ ἔχουμε ἐμεῖς πολυβόλα, ἀτομικὲς βόμβες ἀνώτερες, καὶ θὰ νικήσουμε. Τώρα ὃ ἀγώνας θὰ εἶναι πνευματικός. Θὰ παλέψουμε μὲ τὸν ἴδιο τὸν διάβολο. Ὃ διάβολος ὅμως δὲν ἔχει καμμιὰ ἐξουσία, ἂν δὲν τοϋ δώσουμε ἐμεῖς ἐξουσία.
Τί νὰ φοβηθοῦμε; Ἂν ἦταν Χίτλερ ἢ Μουσολίνι, ἦταν ἄλλο. Νὰ μὴν ὑπάρχη φόβος. Νὰ χαιρώμαστε πού ἢ μάχη εἶναι πνευματική.
Ἐὰν ζῆτε μοναχικά, πατερικά, καὶ προσέχετε, θὰ δικαιοῦσθε τὴν θεία ἐπέμβαση σὲ κάθε ἐπίθεση τοῦ ἐχθροῦ. Ἂν ὑπάρχουν ἄνθρωποι προσευχῆς, ταπεινοί, πού ἔχουν πόνο καὶ ἀγάπη, εἶναι κεφάλαια πνευματικά, εἶναι «βάσεις» πνευματικές. Δυὸ-τρεῖς ψυχὲς νὰ ὑπάρχουν σὲ ἕνα μοναστήρι ποῦ νὰ σκέφτωνται τὸν πόνο τῶν ἄλλων καὶ νὰ...
προσεύχωνται, εἶναι πνευματικὸ ὀχυρό. Καθηλώνουν τὰ πάντα.
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὶς σελίδες 332 -336 τοῦ βιβλίου:
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ: «ΛΟΓΟΙ Β΄ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ» 
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

15 σχόλια:

  1. Κατάλαβα.. αφήστε.. θα πολεμήσουμε εμείς τα άσχημα που έρχονται, εσείς κάντε καμιά προσευχή για να φύγει ο διάβολος από το κεφάλι σας και μετά βλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κοροιδεύεις αδερφέ τον π. Παΐσιο;;; Νοείται αγώνας χωρίς προσευχή;;; Αν νομίζουμε ότι μόνο με τις δικές μας δυνάμεις θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση θα κάνουμε μία τρύπα στο νερό! Ας ξυπνήσουμε πνευματικά επιτέλους

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε της 21ης Αυγούστου 2012 8:57 μ.μ. σου εύχομαι να μην τρομάξεις από τη γεμάτη δύναμη αδυναμία σου. Πάντως να ξέρεις ότι η δύναμη της προσευχής είναι ένα από τα ισχυρότερά μας όπλα που ευλόγησε ο Κύριός μας και που οφείλουμε σ΄ Εκείνον και στους εαυτούς μας να μην παραδώσουμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα στο μυαλό ειναι αδέρφια,η προσευχή υπάρχει για να φουντώνει μέσα μας την ελπίδα πως ολα θα πάνε καλά..αλλα δεν παύει να είναι μια ψευδαίσθηση ουσιαστικά! ειναι κατι που χρειαζόμαστε εμείς παρά κάτι που υπάρχει ως ''επικοινωνία'' με τον Θεό.. όποιον θεό έχει ο καθένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η προσευχή δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις και δεν έχει αποτελέσματα όταν απευθύνεται σε "οποιονδήποτε" Θεό. Κάνουμε προσευχή και ενισχυόμαστε γιατί ενωνόμαστε με τον Τριαδικό Θεό. Ο ίδιος ο Χριστός το είχε πει: Χωρίς εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν.

      Διαγραφή
    2. σε "οποιονδήποτε Θεό ;;;" τι θα πει σε "οποιονδήποτε Θεό;;;" υπάρχουν και άλλοι πλην του ενός;;;; Για την προσευχή΄ ο ανώνυμος δεν έχει ιδέα, τι να κάνουμε ;;; ο Ένας Τριαδικός Θεός΄ να τον φωτίσει.

      Διαγραφή
  4. Δεν είπα οτι δημιουργεί ψευδαισθήσεις, είπα οτι είναι μια ψευδαίσθηση..ή καλύτερα μια ανθρώπινη ελπίδα επικοινωνίας με κάτι άγνωστο, όσον αφορά τις βασικές μας αισθήσεις τουλάχιστον.Τωρα οτι υπάρχει ένωση με τον Τριαδικό θεό δεν νομίζω πως το αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα με κάποιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενες να σου γίνει confirmation στο κινητό με sms;

      Διαγραφή
  5. Το ότι υπάρχει η δύναμη της προσευχής και η επικοινωνία της με τον Θεό, φαίνεται και αποδεικνύεται στα αποτελέσματα των προσευχών που είναι τα θαύματα, όπου κυριαρχούν σε όλη την ζωή των ανθρωπων, και δισεκατομμύρια χριστιανοί άνθρωποι προσεύχονται σε όλο τον κόσμο, και διηγούνται τα αποτελέσματα και τα θαύματα που ζήσανε και ζούνε! τί αυτοί δεν ξέρουν και ξέρεις εσύ που είσαι μασόνος; και εσύ είσαι μία ψευδαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωχ με πιάσατε και μολις γύρισα απο τη συγκέντρωση,σημερα κοψαμε τις παλαμες και ενωσαμε το αιμα μας!! Ρε νουμερα πατε καλά? οποιος δεν συμφωνεί μαζι σας ή οποιος προσπαθεί να δωσει λογική εξήγηση σε αυτα που πιστεύετε είναι μασόνος?? μανια καταδιωξης..και αν θες να μάθεις κοίτα στην εκκλησία μολις πας, τον παντεπόπτη οφθαλμο του θεου σου και το αστέρι του δαβιδ στο πατωμα και μετα πες μου ποιος ειναι μασόνος!! ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσένα σε έχει κανονίσει ο Χριστός με την Σταύρωση και την Ανάσταση του μη μιλάς άλλο.
    Πήγαινε να παίξεις αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πωωω μιλάμε πρέπει να είσαι τραγικά αμόρφωτος!!.. παραδεξου φιλε μου οτι πρεπει να υπαρχουν και αλλες γνωμες εδω μεσα αλλιως θα την βγαζατε με φρασεις του τυπου ''εν χριστο αδελφε,ο κυριος ας μας σωσει'' και διαφορα. ας μπει και μια λογικη φωνη . θες να με πεις απιστο,μασονο ξερω γω τι?..οκ να με πεις..αλλα δεν παιζω..απλα λεω αυτο που πιστευω οπως και εσυ!

      Διαγραφή
  8. Ο Θεός ως πρόσωπο και όχι ως ιδέα, με ένα απλό δήθεν τυχαίο γεγονός, μπορεί να ανατρέψει εν καιρώ τα πάντα. θυμηθείτε την απελευθέρωση του 1821. Ξεκίνησε στο Ναυαρίνο, από μερικές άχρηστες τουφεκιές σε μία βάρκα αγγελιαφόρο, με λευκή σημαία ... Αντίστοιχα μιά Μικρασιατική καταστροφή ξεκίνησε από ένα δάγκωμα πιθήκου στον πρίγκηπα Αλέξανδρο κ.λ. Ο ίδιος ο Χριστός υποσχέθηκε ότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι επ' ονόματί του (προσευχόμενοι κ.λ.) εκεί είναι και αυτός! Και όποιος έχει τον Θεό μαζί του διαβαίνει Ερυθρές θάλασσες "αβρόχοις ποσί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι θλιβερο να βλεπουμε τους Ελληνες αδερφους μας να διχαζονται στο ονομα του Κυριου. Μου εχει πει καποτε ενας πνευματικος μοναχος του Αγιου Ορους πως οταν μιλαμε για πνευματικα θεματα πρεπει να ειμαστε γαληνιοι και να εχουμε αγαπη μεσα μας. Δυστυχως στα περισσοτερα θεματα, διαβαζοντας τα σχολια στο καθενα, η ψυχη μου δεν αναπαυεται. Αντιθετως αγανακτω-στενοχωριεμαι-θλιβομαι με την σταση του καθενος. Ο ιδιος ο παντοδυναμος Χριστος ενω θα μπορουσε να επιβαλλει την γνωμη του δεν το εκανε ποτε. Εκλιπαρω τον υπευθυνο του μπλογκ να κλιεδωσει τα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί να κλειδωθούν τα σχόλια;;; πως θα διορθωθεί η δική μου λάθος θέση αν δεν την δεις συ που θα μου την ελέγξεις;;;;

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.