16 Φεβ 2012

Ἀγοράστε ἑλληνικά προϊόντα, γιά νά βελτιώσουμε τήν κατάσταση τῆς χώρας

Ἄν κάθε Ἕλληνας καταφέρει μέσα στό 2012 νά ἀγοράσει ἑλληνικά προϊόντα ἀξίας 1.000 εὐρώ στή θέση ξένων προϊόντων πού ἀγόρασε πέρυσι, τότε θά προστεθεῖ στήν προβληματική ἑλληνική οἰκονομία τό ἀστρονομικό ποσό τῶν 12.000.000.000εὐρώ!!! (12δισεκατομμυρίων εὐρώ!!). Ὁλόκληρο τό περιβόητο ΕΣΠΑ πού ὑποτίθεται ὅτι θά ἀναζωογονοῦσε τή χώρα, εἶναι 18δισεκατομμύρια γιά τέσσερα χρόνια.
Στροφή στό ἑλληνικό τρόφιμο, στό ἑλληνικό ποτό, στροφή στόν Ἕλληνα παραγωγό. Καί σιγά-σιγά, στροφή στό ἑλληνικό ροῦχο καί τό ἑλληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
Ἐπισυνάπτουμε καί ἕνα πολύ σωστό σχόλιο:...

Ἐπίσης, «ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520» εἶναι ἀνακριβές.
Μπορεῖ κάποιες φορές νά σημαίνει ὅτι εἶναι Ἑλληνικό προϊόν, μπορεῖ κάλλιστα νά σημαίνει ὅτι τό barcode τυπώθηκε στήν Ἑλλάδα ἤ τυπώθηκε ἀπό Ἑλληνική ἐταιρία.
Πιό συγκεκριμένα:
"The 3-digit prefix code indicates which numbering organization has allocated the bank of numbers to the company. For example, a company may have it's headquarters in South Africa. The EAN organization in South Africa has the code "600", but all the products of the company may be manufactured in England. The English-made products would still have the "600" prefix code. The prefix code is a way to have 70-plus EAN member organizations issuing numbers without having to worry about duplicate numbers." 
Ἅμα θέλετε νά ὑποστηρίξετε τά Ἑλληνικά προϊόντα, ζητῆστε νά δεῖτε τό "Made In".
Ἄν δέν μπῆκαν στόν κόπο νά τό γράψουν μήν ἀγοράζετε.
Ὑποχρεωμένοι εἶναι, καί στό κάτω-κάτω ἔχετε τό δικαίωμα ὡς καταναλωτές νά βλέπετε πού δίνετε τά χρήματά σας.

12 σχόλια:

  1. Συγνώμη αλλα τα ελληνικά προιόντα δεν είναι αυτά που γράφουν μόνο made in Greece αλλά εκείνα που ανήκουν εξολοκλήρου σε Ελληνικές εταιρείες και οχι σε εταιρείες με ελληνικούς τίτλους αλλά θυγατρικές ξένων.Πρέπει να κοιτάμε στη συσκευασία κάθε προιόντος(συνήθως είναι ψηλά γράμματα)για το ποια είναι η μητρική εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν ελληνικές εταιρίες εξαγορασμένες από πολυεθνικές κι αυτό φαίνεται αν το ψάξεις! όπως επίσης υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που έχουν το εργοστάσιο εκτός Ελλάδος! πρώτα τις ελληνικές που έχουν εδώ την παραγωγή και μετά στις ελληνικές που την έχουν εκτός Ελλάδος(όταν λέει παράχθηκε στην ΕΕ μιλάμε σίγουρα πως δεν ειναι εδω)ψάχνοντας το και τον συμπολίτη σου βοηθάς να έχει δουλειά και το κράτος έχει χρήματα ώστε να μη σου ζητάει από φόρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!!
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

    Μην γράφετε τέτοια. Παραπλανάτε τον κόσμο. Το 520 μπορεί να είναι εταιρεία με με σήμα Ελληνικό και πλέον επειδή δεν την συμφέρει το κάνει π.χ. στην Ιταλία. Απλά κρατάει 1-2 προϊόντα με παραγωγή Ελλάδα και τα υπόλοιπα τα κάνει σε άλλες χώρες την ευρωπαϊκής ένωσης.
    Εαν γράφει συσκευάζεται και παρασκευάζετε στην Ελλάδα με διεύθυνση και όλα τα σχετικά έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι Ελληνικό.
    Το 520 του γραμμωτού κώδικα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ και σε καμιά περίπτωση δεν είναι 100% Ελληνικό! ! !
    Οπότε ή κατεβάστε το άρθρο ή αλλάξτε το.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις πολυ μεγαλο δικιο φιλε/η μου !!! Καλυτερα ομως απο το να μη κοιταμε καθολου τουλαχιστον ας βλεπουμε το 520.... απο τα 10 προιοντα που αγοραζουμε, τα 8 να ειναι ελληνικα παλι κερδισμενοι θα ημαστε σαν χωρα !!!

      Διαγραφή
  4. Βασικα αδελφια,ο Ελληνας Χριστιανος Ορθοδοξος δεν πρεπει να'χει καν το βρωμερο barcode,σημα κατατεθεν του αντιχριστου που δηλωνει την επικυριαρχια των εβραιων αντιχριστων εναντι ολων των αλλων λαων.Εμαθα λιγες μερες πριν πως στην Ν.Αφρικη εδω κ χρονια κατω απο τις 3 μπαρες του σατανοκωδικα(2 ακρες κ μεση)αναγραφονται κανονικα κ τα 6αρια!!Πολυ φοβαμαι πως με τετοια αποΧριστιανοποιηση ειναι θεμα χρονου να το δουμε πλεον φανερα κι εδω.Κ κατι τελευταιο,θα μας απαντησουν επιτελους γιατι σονι κ καλα τα 3 6αρια κ οχι καποιος αλλος αριθμος??ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το βρωμερό "barcode" που αποκαλείσαι βοηθάει τους υπαλλήλους στις υπεραγορές να "χτυπάνε " πιο γρήγορα τα προιόντα. Δεν θέλω να φαντάζομαι την κούραση τους αν δεν υπήρχαν και αυτά. Φαντάσου πως θα γυρνούσε σπίτι η ταμίας αν τα έκανε όλα με χαρτί και καλαμάρι... Να μην είμαστε και εναντίον αυτών των ανθρώπων που έχουν να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλες ουρές! Την επόμενη φορά, που ξεφυσάμε στην ουρά είτε επιτήθέμεθα κατά των τεχνολογικών ευεργημάτων που ο Κύριος μας χάρησε, να σκεφτόμαστε και τα πλεονεκτήματα. Μην είμαστε μονομερείς. Αγαπάτε αλλήλους.

      Διαγραφή
    2. εσυ να περιμενεις στην ουρα στα ξενα σουπερ μαρκετ και να μην πηγαινεις στα ελληνικα

      Διαγραφή
  5. Και οι ελληνικες εταιριες ομως, να κατεβασουν τις τιμες για να εχουμε και εμεις βελτιωμενες τσεπες. γιατι αν το καθε ελληνικο προϊον ειναι 0.50ευρω πανω απο τα ξενα, τι να το κανω αν θα βελτιωσω την κατασταση της εταιριας και καταστρεψω την τσεπη μου; Γιατι να βελτιωθει η χωρα, πρεπει να εχουμε και εταιριες και καταναλωτες..βελτιωμενες τσεπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά !!! Τα περισσότερα Ελληνικά προιόντα είναι πιό ακριβά... Δυστυχώς το έλληνικό ..δαιμόνι " ότι αρπάξουμε " ισχύει...
      ΝΚ

      Διαγραφή
  6. ΑΔΑΛΦΟΙ, ΧΑΙΡΕΤΕ!

    ΜΕΤΑΝΟΙΑ (ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ) ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ.

    «Ζητεῖτε πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ. 6:33).

    Ὁ Θεὸς μαζί μας,
    Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μπύρα fix όσο "ελληνικό" προϊόν και να είναι ΔΕΝ ξανά μπαίνει σπίτι μας αφότου έγινε χορηγός στο gay pride..................................... γιατί μάλλον ΚΑΙ στα προιόντα(!) ισχύει το ψευτο-ρωμαϊικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Fix δυστυχώς δεν είναι πλέον ελληνική, αφού έχει εξαγοραστεί από δανέζικη ζυθοποιΐα. Ελληνικές μπύρες μαζικής παραγωγής παραμένουν πλέον μόνο η Βεργίνα και οι ετικέτες της ΕΖΑ, δηλαδή η Pils Hellas, η Berlin και η ομώνυμη ΕΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.