20 Αυγ 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΧΟΛΙΟ σχετικά με τη Μονή Βατοπαιδίου

Τ ους τελευταίους μήνες, προσπαθώ να καταλάβω ποιος θα ωφελούνταν από την «πτώση» της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ακούγονται διάφορα από πολλούς. Πολιτικά, οικονομικά συμφέροντα και διαπλεκόμενοι.

Όμως, αν το καλοσκεφτεί κανένας σχεδόν όλοι είχαν συμφέρον στην «υπόθεση του Βατοπαιδίου». Αναλυτικά:

1. Οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν να «χτυπήσουν» συγκεκριμένα πρόσωπα στην Κυβέρνηση.

2. Πολιτικά πρόσωπα και κόμματα που δεν ήθελαν την παρούσα ηγεσία του Κυβερνώντος κόμματος.

3. Πολιτικά συμφέροντα, εκτός Ελλάδος για να μπορέσουν να «κλείσουν» το στόμα του Ηγούμενου Εφραίμ. Το σχέδιο Ανάν έπρεπε να περάσει.

4. Οι συμμαχίες του «κόκκινου» καλόγερου όπως τον αποκαλούν με τους Ρώσους ηγέτες δεν ήταν ότι καλύτερο για τους «φίλους» πέρα από τον Ατλαντικό.

5. Οι «πύρινες» ομιλίες του Ηγούμενου κατά της σαρκικής ανωμαλίας και ομοφυλοφιλίας ενόχλησε σφοδρότατα ένα μεγάλο μέρος των «επώνυμων».

6. Οι αντιχριστιανικοί κύκλοι, οργανώσεις, αιρέσεις δεν ήθελαν με τίποτα να δουν κέντρα της Ορθοδοξίας να δυναμώνουν και να αποκτούν φίλους. Το «διαίρει και βασίλευε» που εφάρμοζαν μέχρι τώρα δούλευε μια χαρά.

7. Από το ίδιο το Άγιο Όρος υπάρχουν κύκλοι που δεν θέλουν δυνατό Βατοπαίδι και πολεμάνε με νύχια και με δόντια, ξεχνώντας ότι υπάρχει Θεός.

8. Τα σκάνδαλα «πουλάνε».

9. Κατά καιρούς, και προς έκπληξη μας «Έλληνες» πολιτικοί έχουν εκφράσει απόψεις ότι όποιος α δεν έχει γεννηθεί στον Ελληνικό (γεωγραφικά) χώρο, δεν είναι Έλληνας. Για αυτούς ο μετανάστης που γεννήθηκε στην Αχαρνών είναι Έλληνας ενώ ο Έλληνας της Λευκωσίας, της Κωνσταντινούπολης, της Κολωνίας, της Νέας Υόρκης, της Μελβούρνης, της Τραπεζούντος, ΔΕΝ είναι άξιος να ονομάζεται Έλληνας.

Αν συνεχίσουμε, θα βρούμε και άλλους λόγους που οι «Κύπριοι κατακτητές» και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έπρεπε να διαλυθούν. Εξάλλου, μην ξεχνάμε την προφητεία που λέει ότι την επόμενη φορά που θα κινδυνέψει η Ελλάδα, κάποιο Βατοπαίδι θα την σώσει.

Πολέμαρχος

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.Η δική μας γνώμη είναι πως το "σκάνδαλο" Βατοπαιδιόυ χρησιμοποιήθηκε κυριώς για κομματικούς λόγους.Φυσικά,επειδή το μίσος για οτιδήποτε ελληνορθόδοξο είναι γνωστό και μη εξαιρεταίο,εξαπολύθηκαν και τα ανάλογα βέλη εναντίον της Εκκλησίας.Δηλαδή,μ'ενα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Η σκανδαλολογία είναι γνώρισμα των νεοελλήνων:το ζέσταμα και σερβίρισμα σκανδάλων,πραγματικών και μη,θα συνεχιστεί,όσο υπάρχουν συμφέροντα,διαπλοκή και σκοτεινές συναλλαγές μεταξύ πολιτικών,ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματιών.

πηγή:http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.