18 Οκτ 2016

Μόρφου Νεόφυτος: «Μετὰ τὰ μεγάλα γεγονότα θὰ κληθοῦμε νὰ κηρύξουμε Ὀρθοδοξία, φροντίστε νὰ εἶστε μέ Ὀρθόδοξο φρόνημα»!

Ὁμιλία Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου
Ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ δὲν θὰ εἴμαστε ἁπλῶς θαυμαστὲς προφητῶν καὶ προφητειῶν. Πρέπει νὰ διαχειριστοῦμε τὰ πράγματα. Οὔτε νὰ εἴμαστε φοβισμένοι γύρω ἀπὸ ὅλα αὐτὰ ποὺ τελεσιουργοῦνται μήπως μᾶς πιάσει κι ἐμᾶς καμιὰ σφαίρα. Μπορεῖ νὰ μὴν μᾶς πιάσει σφαίρα νὰ μᾶς πιάσει σεισμός, νὰ μᾶς πιάσει μία πείνα. Δηλαδή, κάποιες ἐπιπτώσεις θὰ ἔχουμε κι ἐμεῖς. Ἄρα χρειάζεται διαχείριση, ἐσωτερικὴ διαχείριση. Ὄχι νὰ γεμίσουμε τὰ ψυγεῖα μας, κάποτε θὰ ἀδειάσουν…
Ὑπάρχει κάτι ὡραῖο στὴ Δεύτερη πρὸς Κορινθίους Ἐπιστολὴ τοῦ Ἀποστόλου Παύλου ποὺ λέει: “ἔξωθεν μάχαι, ἔσωθεν φόβοι”. Ἔξω γίνονται μάχες, μέσα μου γίνονται...
φόβοι. Ἀνθρώπινο εἶναι, φυσικὸ εἶναι, ἀλλὰ ὁ ἄλλος Ἀπόστολος ὁ Ἰωάννης ὁ Θεολόγος λέει: “ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάζει τὸ φόβο”. Ἄρα τὸ πρόβλημά μας εἶναι ἡ τελεία ἀγάπη.
 Ἡ τελεία ἀγάπη δὲν ἔρχεται μὲ συναισθηματικοῦλες καὶ μὲ love story. Τελεία ἀγάπη εἶναι διὰ τῆς μετανοίας καὶ τελεία ἀγάπη εἶναι ὁ Χριστός, ὁ μόνος ποὺ αὐτοπροσδιορίστηκε ὅτι ἐγὼ εἰμὶ ἡ Ἀγάπη.

Ἄρα μέσα ἔτσι ἀπ’ ὅλη αὐτὴν τὴν διαδικασία καὶ τῆς μετάνοιας, ὅπως μὲ ἐδίδαξαν καὶ προσπαθῶ νὰ τὴ ζήσω κάπως ἀνεπίδεκτος μαθήσεως θὰ ἔλεγα, ἀλλὰ καὶ ἡ μελέτη τῶν γεγονότων καὶ τὸν παρελθόντων καὶ τῶν παρόντων καὶ τῶν μελλόντων, μοῦ βγάζει σὰν τελικὸ συμπέρασμα πατέρες μου καὶ ἀδελφοὶ ὅτι ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι, καὶ ἰδιαιτέρως οἱ Ὀρθόδοξοι τῆς Κύπρου καὶ τῆς Ἑλλάδος, ἔχουμε μία προστασία, θὰ ἔχουμε μία προστασία σ’ αὐτὰ τὰ γεγονότα ἀπὸ τὴν Παναγία γιὰ ἕναν λόγο: γιατί θὰ κληθοῦμε, ὅταν τελειώσει ὁ πόλεμος ποὺ ἤδη ξεκίνησε καὶ ὁ κόσμος ὁ ὑπόλοιπος θὰ ἔρθει σὲ ἐπίγνωση καὶ συντριβὴ ὅσοι ζήσουν, νὰ κηρύξουμε Ὀρθοδοξία.

Ἄρα φροντίστε νὰ εἶστε καλὰ κατοχυρωμένοι στὸ Ὀρθόδοξό σας φρόνημα.
 Εἶναι πολὺ σημαντικό. Αὔριο θὰ σᾶς ρωτοῦν οἱ Τουρκοκύπριοι. Πές μου γιὰ τὴν Παναγία. Πές μου πῶς νὰ συγχωρῶ. Πές μου πῶς νὰ προσεύχομαι. Ἄρα ἐμεῖς μία μικρὴ ἐμπειρία πρέπει νὰ τὴν ἔχουμε. Καὶ τῆς προσευχῆς καὶ τῆς μετάνοιας καὶ τῆς Παναγίας.

Μοῦ λέει ἕνας Τουρκοκύπριος, φιλόλογος παρακαλῶ ἑλληνιστής, μοῦ λέει, ἐπίσκοπέ μου τὴν ἑπόμενη φορᾶ ποὺ θὰ ἔρθεις φέρε μου μίαν εἰκόνα τῆς Μεϊρέμ, τῆς Παναγίας. Τοῦ παίρνω εἰκόνα τῆς Παναγίας. Μοῦ λέει, ἂχ δὲν σοῦ εἶπα νὰ μοῦ φέρεις καὶ ἕνα ἐφηρμοσμένο Εὐαγγέλιο. Τοῦ λέω, τί σημαίνει ἐφηρμοσμένο Εὐαγγέλιο; Ξέρω ἐφηρμοσμένα μαθηματικὰ ἀλλὰ ἐφηρμοσμένο Εὐαγγέλιο δὲν ξανάκουσα. Μοῦ λέει, ὅταν ἕνας Χριστιανὸς πάρει στὰ σοβαρὰ τὴν πίστη τοῦ Εὐαγγελίου καὶ τὸ ἐφαρμόσει, πῶς λέγεται αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος; Τοῦ λέω, αὐτὸς λέγεται Ἅγιος. Ά, θέλω, μοῦ λέει, τὴ ζωὴ ἑνὸς Ἁγίου νὰ μοῦ φέρεις. Ἤθελε ἕναν βίο Ἁγίου, δὲν τοῦ ἔφτανε ἡ εἰκόνα μόνο ἤθελε καὶ ἕναν βίο.
Καὶ τοῦ πῆρα τὸν βίο τοῦ Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκη ποὺ ἔζησε στὴν Τουρκία ὁ ἄνθρωπος, ἐπίτηδες τοῦ ἐπῆγα αὐτόν, καὶ τοῦ πῆγα καὶ ἕνα ἀπὸ τὰ βιβλία γιὰ τὸν Ἅγιο Παΐσιο, καὶ τοῦ λέω διάβασε τὰ αὐτὰ καὶ ξαναμιλοῦμε.

Ἄρα ἐμεῖς πρέπει τὴ ζωὴ τῆς μετάνοιας σιγὰ-σιγὰ νὰ τὴν πάρουμε στὰ σοβαρά. Νὰ κρατήσουμε τρία τινά. Τὴν Ὀρθόδοξή μας πίστη ἀνόθευτον, γιατί θὰ μᾶς τὴ ζητήσει καὶ ὁ Θεὸς καὶ πολλοὶ ἄνθρωποι ἄλλων θρησκειῶν, ἄλλων ἐθνῶν, ἄρα πρέπει κάτι νὰ ἔχουμε γιὰ νὰ δώσουμε.
Τὸ δεύτερο νὰ ἔχουμε ἐπιμελημένη μετάνοια, ἄλλη φορᾶ εὐχαρίστως νὰ μιλήσουμε γιὰ τὴν ἐπιμελημένη μετάνοια.
Καὶ τὸ τρίτο νὰ ἔχουμε τακτικὴ Θεία Κοινωνία γιατί πρέπει νὰ καθαριζόμαστε συνεχῶς ἀπὸ τὰ ὅποια πάθη καὶ λάθη εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν καὶ γιατί ἡ προοπτική μας δὲν εἶναι νὰ καλοπεράσουμε σ’ αὐτὴν τὴν ζωὴ ἀλλὰ νὰ ἔχουμε αἰώνια ζωή.

Ἀπομαγνητοφώνηση Φαίη/Ἀβέρωφ
Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Γεωργίου Κορυδαλλοῦ

10 σχόλια:

  1. Ακούστε τον π. Στέφανο Φιλοθεΐτη να ψάλλει με μοναδικό τρόπο το Άξιον Εστίν.

    https://youtube.com/watch?v=T5EIdNKfliA&fulldescription=1&client=mv-google&gl=GR&hl=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "γιατί θὰ κληθοῦμε, ὅταν τελειώσει ὁ πόλεμος ποὺ ἤδη ξεκίνησε καὶ ὁ κόσμος ὁ ὑπόλοιπος θὰ ἔρθει σὲ ἐπίγνωση καὶ συντριβὴ ὅσοι ζήσουν, νὰ κηρύξουμε Ὀρθοδοξία"

    Αυτά είναι οι πλάνες που οι παπικοί ηθελημένα άφησαν ως δήθεν προφητείες για να πλανήσουν τους Ορθοδόξους και σε ένα μεγάλο βαθμό δυστυχώς τα κατάφεραν. Και αυτό γιατί οι Ορθόδοξοι είναι οι μόνοι σε ολόκληρο τον πλανήτη που δεν περιμένουν παρά μονάχα τον αντίχριστο και κατόπιν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού... Οι παπικοί κατάφεραν να μας κάνουν να ονειρευόμαστε Παγκόσμιες Αυτοκρατορίες του Θεόσταλτου και φίλου του Θεού πτωχού Βασιλέα Ιωάννη....Οι παπικοί μας έκαναν να νομίζουμε ότι αυτός ο Βασιλέας θα διαδώσει χρησιμοποιώντας εμάς το Ευαγγέλιο παντού....Ξυπνήστε γιατί όλοι θα πάτε πίσω από τον Αντίχριστο και αυτός θα σας χρησιμοποιήσει για να κηρύξει το δικό του Ευαγγέλιο!! Ξυπνήστε γιατί όλοι θα πλανηθείτε!!! Οι μόνοι που θα κηρύξουν πραγματικά παγκόσμια την Ορθοδοξία μετά τον πόλεμο θα είναι οι δύο μάρτυρες και προφήτες του Θεού που θα έρθουν για να καταδείξουν τον αντίχριστο και να ξεσκεπάσουν τις πλάνες του διδάσκοντας την αλήθεια!! Ποιοι όμως θα τους πιστέψουν? Ποιοι θα τους καταλάβουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον θεωρείς ως πλάνες τις σχετικές προφητείες των Αγίων της Ορθοδοξίας περί του ευσεβούς Βασιλέως (Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού, του Αγίου Μεθοδίου Επισκόπου Πατάρων και του προσφάτως ανακηρυχθέντος Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου), τότε μάλλον η δική σου σχέση με την Ορθόδοξη πίστη είναι προβληματική. Μήπως θεωρείς και τους προαναφερθέντες Αγίους ως "παπικούς" ;;;

      Διαγραφή
    2. Χαίρε εν Κυρίω αδελφέ. Θα μπορούσα να σου απαντήσω την αλήθεια για όλες τις συγκεκριμένες "προφητείες" που μου ανέφερες αλλά δεν το κάνω γιατί ως Ορθόδοξος που πιστεύω πως είσαι θα έπρεπε να το είχες πράξει και να το είχες ερευνήσει μόνος σου. Εμένα πάντα η πίστη μου ήταν προβληματική λόγω των αμαρτιών μου γι αυτό και αγωνίζομαι μήπως καταφέρω κάποια μέρα να σωθώ. Όπως και να έχει έγραψα αυτό το σχόλιο όχι για να προκαλέσω ή για να προσβάλλω από την στιγμή που δεν ξέρω την αγάπη του καθενός προς τον Θεό και τον προσωπικό του αγώνα αλλά για να συστήσω απλά στον καθένα να ψάξει περισσότερο. Τις διδασκαλίες των Αγίων και την Άγια ψυχή τους ποτέ δεν τις αμφισβήτησα. Τις "προφητείες" που τους αποδίδουν αμφισβητώ και είτε τις θεωρώ ψεύτικες, είτε θεωρώ ότι διαστρέφουν τον αρχικό λόγο τους είτε απλά ότι είναι προσθήκες στα αρχικά κείμενα από διάφορα όργανα του πονηρού. Αυτό που εγώ θα σου πω επειδή πιστεύω πως δεν υπέπεσε εις την αντίληψή σου και είναι λογικό είναι μία ιστορία. Οι παπικοί σύμφωνα με την μεγάλη τους "αγία" Φαουστίνα Κοβάλσκα πριν από την έλευση του Χριστού ως ο Δίκαιος Κριτής τον περιμένουν να έρθει στη Γη ως ο Βασιλιάς του Ελέους το οποίο έλεος κατ αυτούς, εκπορεύεται από την ιερή καρδιά του Χριστού και την άσπιλη καρδιά της Παναγίας. Και κυρίως της δικής τους Παναγίας της Φάτιμα. Έχουν κάνει την Κυριακή του (κατ αυτούς)Θείου Ελέους μία εβδομάδα μετά το Πάσχα την μεγαλύτερη εορτή τους! Δείτε τα μεγάλα ψευδοθαύματα που συντελούνται στον ήλιο και στον ουρανό σε πολλά μέρη του κόσμου την συγκεκριμένη Κυριακή (miracles of Divine Mercy, Dancing Sun, Mercy Hills, United Hearts miracle κλπ). Ο Φραγκίσκος μάλιστα κήρυξε πέρυσι το Ιωβηλαίο έτος του Θείου Ελέους(συμπίπτει δε με το Ιωβηλαίο έτος των Εβραίων που αυτοί διανύουν) ενώ έχει αφιερώσει το λεγόμενο ποντιφικάτο του στην Φάτιμα!!!! Πώς συνδέεται η ειρήνη με το Θείο Έλεος?? Οι παπικοί στις ψευδοπροφητείες - σχέδιο, τόσο της Φάτιμα όσο και του Γκαραμπαντάλ θεωρούν ότι συνέπεια του μη προσηλυτισμού της Ρωσίας στην άσπιλη καρδιά της Φάτιμα, θα επέλθει η τιμωρία από τον Θεό που μεταφράζεται σε παγκόσμιο πολέμο από την Ρωσία που θα οδηγήσει μέχρι και σε αφανισμούς κρατών. Ο πόλεμος αυτός όμως θα λήξει θαυματουργικά καθώς σύμφωνα με τις ψευδοπροφητείες του Γκαραμπαντάλ, ο Χριστός αρχικά θα προειδοποιήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα(όταν αυτή θα βρίσκεται στο χειρότερό της σημείο) με ένα σημείο στον ουρανό που θα το δουν όλοι και θα προκαλέσει μέγα φόβο και τρόμο ώστε όλοι να ταπεινωθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό ήταν προειδοποίηση από τον Χριστό προς όλους να αλλάξουν και να μετανοήσουν και σε μικρό χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει "το μεγαλύτερο θαύμα" που έκανε ποτέ σταματώντας έτσι οριστικά τους όποιους πολέμους. -συνεχίζω σε δεύτερο μήνυμα-

      Διαγραφή
    3. Κατά την διάρκεια του Μείζονος Ψευδοθαύματος το οποίο θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και λεπτομέρειές του μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, θα θεραπευτούν πολλοί άρρωστοι και θα αναστηθούν νεκροί ενώ λένε ότι και το ίδιο το σώμα του Χριστού μπορεί να ξανα-αναστηθεί!!!!! Το "θαύμα" γι αυτούς θα οδηγήσει σε παύση του πολέμου και στον προσηλυτισμό των πάντων στην άσπιλη καρδιά της Φάτιμα και στην ιερή καρδιά του Χριστού, που όπως επεξήγησε αργότερα ο Ιωάννης Παύλος ο 2ος θα γίνει μέσω της κοινωνίας και του κοινού ποτήριου !! Το θαύμα θα είναι συνέπεια του ΕΛΕΟΥΣ του Θεού(μαλλον του ελέους του αντιχρίστου). Η ίδια η Φαουστίνα Κοβάλσκα δε αναφέρει ότι από την Πολωνία θα προέλθει ο σπινθήρας που θα ετοιμάσει τον κόσμο για την 2η έλευση του Χριστού!! Και πράγματι ο Ιωάννης Παύλος ο 2ος μαζί και με την μητέρα Τερέζα που πριν λίγες μέρες αγιοποιήθηκε και με τους τωρινούς πάπες ολοκλήρωσαν αυτή την διαστροφή και ώθησαν τους πάντες σε αυτή την ψευδολατρεία των καρδιών που έχει ως προσευχή την ειρήνη στον κόσμο και την κοινωνία όλων των θρησκειών. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι Φάτιμα είναι η κόρη του Μωάμεθ και έχει για τους Μουσουλμάνους τον τίτλο της μητέρας όλων των προφητών! Τέλος να τονιστεί ότι το πρώτο «θαύμα» και οι πρώτες «εμφανίσεις» της Φάτιμα έγιναν το έτος 1917. Η Παναγία της Ακίτα που συνδέεται λόγω των εσχατολογικών μηνυμάτων και «προφητειών» της με την Φάτιμα και το Γκαραμπαντάλ δάκρυσε 101 φορές, όσα κατά τους παπικούς θεωρείται ότι είναι και τα χρόνια που ο Θεός περιμένει για μετάνοια από όταν έγινε το πρώτο θαύμα της Φάτιμα. Μόλις αυτά τα έτη ολοκληρωθούν τότε κατά τους παπικούς θα επακολουθήσουν τα όσα προανέφερα.
      Είναι προφανές αδελφέ μου ότι αυτό το "Μέγα Θαύμα" που αναμένουν σηματοδοτεί την εμφάνιση του αντιχρίστου στον κόσμο! Και η Αποκάλυψη του Ιωάννη αναφέρει: Και είδον μίαν των κεφαλών αυτού ως πεπληγωμένην θανατηφόρως• και η θαναφόρος πληγή αυτού εθεραπεύθη, και εθαύμασεν όλη η γη οπίσω του θηρίου. Προσέχετε επομένως γιατί οι ψευδοπροφητείες για ανάσταση του βασιλιά Ιωάννη και του θαυματουργικού τρόπου με τον οποίο θα σταματήσει ο 3ΠΠ θα σας οδηγήσουν πίσω από τον αντίχριστο και πίσω από το δικό του Ευαγγέλιο που θα κηρύξει παγκόσμια και εναντίον της αλήθειας του Χριστού και των δύο του Προφητών που θα τον αντιμετωπίσουν!!

      Διαγραφή
    4. Δέν ἀφήνεις,φίλε,τίς ἀρλούμπες τῶν παπικῶν,νά ἀσχοληθεῖς
      μέ τἰς ἁμαρτίες σου,ὅπως λές;;;
      Ἄσε,ἡ Ὀρθοδοξἰα,βαδίζει τόν δρόμο τοῦ Θεοῦ,καί οἱ ἅγιοί μας,εἶναι πονεμένοι καί θεόπνευστοι....ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ,ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ'ΝΑΙ
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    5. Φίλτατη Καλλιόπη με τις αμαρτίες μου ασχολούμαι κάθε μέρα και κάθε ώρα και άλλες φορές τα καταφέρνω και άλλες όχι τόσο και προσπαθώ ξανά και ξανά, αλλά ασχολούμαι και με τις πονηρίες των εχθρών του Χριστού που συντελούνται στα χρόνια που ζω γιατί μία μέρα θα δώσω λόγο και σε Εκείνον. Θα μας πει Εγώ σας έδωσα μυαλό να το χρησιμοποιείτε και σας έδωσα και την Αγία Γραφή μου και τους Μαθητές μου και το Ευαγγέλιό μου. Λυπάμαι ωστόσο για τον λόγο σας. Δεν καταλαβαίνετε ότι από μέσα σας ομιλούν οι δαίμονες που θέλουν να κρύψουν από τα βλέμματα των Ορθοδόξων τις πονηρίες του Βατικανού ώστε όλοι να πάνε πίσω από τα Θηρία? Από τόσα σχόλια που θα μπορούσατε να κάνετε εσείς βρήκατε να πείτε να αφήσω τις αρλούμπες και "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι"? Άντε και παίρνουμε την Κων/πολη εσάς αυτό θα σας σώσει την ψυχή? Αν μπούν μέσα οι Οικουμενιστές, τα Θηρία του Βατικανού και οι πάσης λογής προωθητές της ομοφυλοφιλίας και της κάθε διαστροφής εσείς θα είστε χαρούμενη? Ότι αυτά όλα είναι αρλούμπες είναι Βλασφημία να το λέτε γιατί και ο Κύριός μας τα Αποκάλυψε όλα αυτά στον Ιωάννη ώστε εκείνος με την σειρά του να μας προειδοποιήσει όλους εμάς σήμερα για να έχουμε τον νου μας ώστε να μην πιστεύουμε σε ψευδοσωτήρες Ιωάννηδες(Παύλους Δεύτερους μήπως?)....τι να πώ κυρία Καλλιόπη...λυπάμαι πραγματικά.. να είστε καλά και καλή αφύπνιση σας εύχομαι...

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ, τι σχέση έχουν όλες αυτές οι αρλούμπες, δοξασίες και ψευτοπροφητείες των παπικών που μας παραθέσατε με τις καταγεγραμμένες προφητείες των Αγίων της Ορθοδοξίας ;;;; Το ότι ενδεχομένως μπορεί να εμφανίζουν κάποια κοινά σημεία με ορισμένες παπικές δοξασίες δε σημαίνει ότι είναι ψεύτικες και "κατασκευασμένες". Το αντίθετο, μάλλον συμβαίνει, δεδομένου ότι πολλοί αιρετικοί και κατεξοχήν ο πάτρωνάς τους Σατανάς συνηθίζουν να αναμιγνύουν αλήθειες με ψεύδη. Ο διάβολος όταν επιχείρησε να πειράξει τον Κύριό μας στην έρημο χρησιμοποίησε αυτούσιες φράσεις από την Παλαιά Διαθήκη.
    Μπορείτε, ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ, να διαβάσετε για τις προφητείες των Αγίων μας σε βιβλία γραμμένα από γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως του αειμνήστου Δημητρίου Παναγόπουλου (ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΒΩΣΙ), του αειμνήστου Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη (ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ) και του αειμνήστου γέροντος Ιωσήφ του Βατοπεδινού (ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ).
    Τέλος, σύμφωνα με τις Ορθόδοξες προφητείες ο Αντίχριστος θα έρθει ΜΕΤΑ την σύντομη αναλαμπή της Ορθοδοξίας επί βασιλείας του ευσεβούς Βασιλέως Ιωάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους δεν θέλουν να δουν, να ακούσουν και να καταλάβουν είναι αρλούμπες....όπως και να έχει αγαπητέ αν δεν θέλετε να καταλάβετε ποτέ να μην θελήσετε....εγώ μια φορά σας απάντησα και σας απάντησα ξεκάθαρα, λέγοντάς σας την πλήρη και ολοκληρωτική αλήθεια. Σας ξαναλέω ότι για τις "προφητείς" στις οποίες αναφέρεστε και για τις οποίες έχω πληρέστατη γνώση δεν θα πω κάτι εγώ γιατί ως Ορθόδοξος που λέτε πως είστε και που δεν έχω λόγω να μην πιστεύω και εγώ πως είστε θα έπρεπε να τα είχατε διαπιστώσει μόνος σας. Αλλά όποιος θέλει να μείνει τυφλός ας μείνει τυφλός και θα κριθεί αναλόγως όταν έλθει η ώρα του. Να είστε καλά!

      Διαγραφή
    2. Το να προσπαθεί κάποιος να ερμηνεύσει την Αποκάλυψη του Ιωάννη και γενικά τα έσχατα βασιζόμενος αποκλειστικά στη διάνοιά του και την εγκεφαλική του γνώση δείχνει πνευματική αλαζονεία (οι προτεστάντες είναι ασυναγώνιστοι σε αυτό το "σπορ").
      Αλήθεια, η αμφισβήτησή σας στην έλευση του ευσεβούς Βασιλέα σε ποια κείμενα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας στηρίζεται ;
      Ποιος νομίζετε ότι είστε για να θέτετε την προσωπική κρίση σας επί των προφητειών υπεράνω των Αγίων της Ορθοδοξίας ;;
      Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι είστε (το λιγότερο) αναρμόδιος για να αποφαίνεστε επί της πνευματικής διαύγειας και ορατότητας των συνομιλητών σας, καθόσον η κρίση αυτή ανήκει μόνο στον Κύριό μας. Σαε ευχαριστώ για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σας. Είναι ενδεικτικοί του "Ορθοδόξου ήθους" σας.
      Καληνύχτα και περαστικά σας

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.