28 Σεπ 2011

ὁ Γέροντας Ἐφραίμ, Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Βατοπαιδίου, μιλᾶ γιά πνευματικά καί κοινωνικά θέματα

14 σχόλια:

  1. Δεν πίστεψα ούτε για μια στιγμή τα όσα καταλόγιζαν στον Γέροντα Εφραίμ και ας μην τον έχω γνωρίσει ποτέ. Ήμουνα όμως βέβαιος ότι προσελκύοντας με την Χάρη της Παναγιά μας όλα αυτά τα τσακάλια στην μονή Βατοπεδίου, ο πνευματικός πόλεμος που θα του γινόταν θα ήταν Τιτάνιος. Βέβαια όπως το ομολογεί και ο ίδιος όλες αυτές οι κατηγόριες ήταν προς όφελος του και το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας αυτό ο Γέροντας, γιαυτό χαίρεται. Την ευχή του να έχουμε. Έρρωσθε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά!Ὅσοι τόν γνωρίσαμε ἀπό τίς ὀμιλίες του, τόν βλέπαμε πῶς εἶναι καί γι'αὐτό καί δέν πιστέψαμε λέξη!Γι'αὐτόν σἰγουρα ὅλο αὐτό εἶναι ἕνα ἀκόμα σκαλί πρός τήν ἁγιότητα.Σίγουρα νά ἔχουμε τήν εὐχή του! Ἀμήν.

      Διαγραφή
  2. Μπορώ κι εγώ να διαβεβαιώσω προσωπικά, ότι ο άνθρωπος αυτός έχει χάρισμα... επισκέφτηκα τη μονή πριν μερικούς μήνες, και πήγα να με εξομολογήσει, και πριν προλάβω να του πω οτιδήποτε, άρχισε να μου "αραδιάζει" όλη μου τη ζωή! και το έκανε με τρόπο διακριτικό, χωρίς να με βαρύνει και να με πληγώσει.

    Το πρόβλημα είναι ότι, δεν μπορείς να πείσεις κάποιον "αντιρρησία" για τέτοια θέματα, γιατί είναι θέμα πίστης, και όχι λογικής επεξεργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο γέροντας Εφραίμ και ο κάθε αληθινός γέροντας χαίρεται διότι γνωρίζει ότι κανείς δεν δύναται να ελκυσθεί και να αγωνισθεί νόμιμα διεκδικώντας πλούσια την είσοδο στην Βασιλεία του Θεού άν πρώτα δεν ονειδισθεί παρα των ανθρώπων!! Ο προθάλαμος της Βασιλείας του Θεού είναι γεμάτος απο αυτούς που φέρουν τον ονειδισμό του Χριστού και όχι απο αυτούς που φέρουν την καλή φήμη και τον μακαρισμό των ανθρώπων!! Πνευματικά τώρα συμβαίνει ένα απίστευτο γεγονός! ο σκληρά ονειδιζόμενος μαχητής της Βασιλείας του Θεού επιφορτίζεται αντίστοιχο του ονειδισμού αιώνιο βάρος δόξας παρά του δικαιοκρίτη Θεού Πατέρα και ενδύεται το πάλλευκο ουράνιο ένδυμα του Γάμου του Αρνίου ήτοι την ανυπόκριτη Αγάπη πρός πάντες ιδιαίτερα πρός τους "εχθρούς"!! ( η εχθρική στάση των ανθρώπων είναι προιόν δαιμονικής πλάνης εναντίον των γι αυτό και η οφειλόμενη άφεση και Αγάπη πρός πάντας . Αυτή η Αγάπη που ικετεύει με στεναγμούς αλαλήτους την σωτηρία πάντων των ανθρώπων είναι το μοναδικό χάρισμα του Αγίου Πνεύματος που δεν μπορεί να αντιγράψει ο πανούργος μίμος ,αντίθετα με τα υπόλοιπα (κακέκτυπα για τους έχοντες πνευματική διάκριση), ικανά όμως να εξαπατήσουν τους απλούς και τους μη έχοντες πνευματική γνώση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη συνέντευξη!
    Καταπληκτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θλίβομαι βαθύτατα όχι βέβαια για το Γέροντα Εφραίμ αλλά για την κατάντια της Ελλάδας.Φαίνεται ότι οι θεομπαίχτες της ετοιμάζουν και άλλα δεινά. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φοβερη συνεντευξη ταπεινος και γεματος αγαπη ο λογος του γεροντα.Θλιβομαι πραγματικα για την καταντια μας και ευχομαι ο Θεος να μας λυπηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωρίζω βιωμάτικα τον Γέροντα. Είμαι περήφανος που τον έχω πνευματικό και είμαι σίγουρος ότι με τέτοιους Γέροντες-Ομολογητές της Πίστεως έχουμε ελπίδα ως Έθνος. Να έχουμε την ευχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολοκληρωμένη συνέντευξη από ένα ετοιμόλογο γέροντα
    (ευλαβεστάτη χωρίς να διακόπτει η παρουσιάστρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμε 9:06 μ.μ, συμφωνώ μαζί σου. Η παρουσιάστρια είναι πολύ καλή, σοβαρή και ευλαβής. Καμία σχέση με τα πορνίδια της σημερινής "ελληνικής" tv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για να μου εξηγησετε για το βατοπεδι εσεις που στηριζεται τον εφραιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ πνευματικη καθοδηγηση απο τον Γεροντα...
    Ειναι μαρτυρικο πλεον αλλα ειναι κατι που θα κανουμε οτι καλυτερο να το ζησετε ολοι....
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ.....ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο συγκεκριμενος στερειται πνευματίκότητας. Είναι περα για πέρα κενος και έχει άγνοια του νοηματος της διαδασκαλίας του Χριστού! Ντροπή του! Κρίμα που τον άφησαν ελευθερο! Είναι ένας κοινος απατεώνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.