29 Αυγ 2011

Ὁμιλία τοῦ φιλολόγου Ἐξάρχου Γεωργίου μὲ θέμα τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα στή διημερίδα τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης

9 σχόλια:

  1. Τα Αρβανίτικα(=Αλβανικά) και τα Βλάχικα(=λατινικά=Ρουμάνικά=Μολδαβικά) είναι διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, και η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τους Έλληνες Αρβανίτες και Έλληνες Βλάχους για τον εξελληνισμό των ομόγλωσσών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...
    ΑΛΛΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;; ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. East για ακόμα μία φορά θα το πω:ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;από που κι ως που ξένες γλώσσες που έχουν εντελώς διαφορετική προέλευση λες ότι είναι ελληνικές;από που κι ως που;θα μας τρελάνεις με την κάθε άσχετη κοτσάνα που πετάς;πως το αποδεικνύεις ότι οι παραπάνω γλώσσες προέρχονται από την ελληνική όταν όλοι οι επιστήμονες του κόσμου λένε το αντίθετο!
    Εθνικόν το αληθές!τέρμα!έλεος με την αμορφωσιά ορισμένων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sapphire μήν εἶσαι τόσο ἐριστικός! πάρε νά διαβάσης Μπαμπινιώτη καί Σταματάκο. Ἐπιπλέον ὁ Κουμανούδης στό Λατινοελληνικόν Λεξικό του ἐξηγεῖ πώς τό σύνολο τῶν λατινικῶν λέξεων προέρχονται ἀπό τήν ἑλληνική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασίλη ἐπεξεργαζόμαστρ καί ἄλλα βίντεο μέ τίς ὁμιλίες, ἐντός ὀλίγων ἡμερῶν θά ἔχουμε ὁλόκληρη τήν ἐκδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ; ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην πατρίδα μας όλοι μας είμαστε ικανοί να κρίνουμε και να κατακρίνουμε προσωπικότητες και καταστάσεις. Το πεδίο δράσης είναι ελεύθερο. Όλες και όλοι είναι ελεύθεροι να πράξουν ότι θέλουν. Το θέμα όμως είναι το έξης: τι θα κερδίσω εάν μόνο γκρεμίζω και δεν χτίσω και εγώ κάτι; Ο κ. Έξαρχος ταξίδεψε και κόπιασε για να προσθέσει ένα λιθαράκι σε αυτό που λέμε Παράδοση. Ας το εκτιμήσουμε αυτό. Σωτήρης Δεσπότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή θες να πεις ότι ο Μπαμπινιώτης και ο Σταματάκος θεωρούν τα αρβανίτικα και τα βλάχικα ελληνικά;αποκλείεται!και μην πει κανείς ότι έχουν πολλές ελληνικές λέξεις γιατί και τα γκεκάνικα έχουν πολλές ιταλικές αλλά ελληνικά θεωρούνται,όπως και τα καππαδόκικα πάρα πολλές τούρκικες αλλά θεωρούνται ελληνικά!
    Εριστικός δεν είμαι αλλά μια τέτοια πρόταση είναι εξοργιστική φίλε ΓΕ.Είπαμε,εθνικόν το αληθές,δεν έχουμε καμία μα καμία ανάγκη να λέμε ψέμματα για οτιδήποτε!
    Από εκεί και πέρα τα ελληνικά με τα λατινικά είναι συγγενικές γλώσσες,κάποιες λέξεις έχουν κοινή καταγωγή και κάποιες άλλες δανείστηκε η μία γλώσσα από την άλλη και κυρίως τα λατινικά από τα ελληνιά (μάλιστα το γράμμα Υ προστέθηκε στην λατινική αλφάβητο μόνο και μόνο για να μπορεί να γίνει διαγραμματισμός ελληνικών λέξεων,στα γαλλικά και στα ισπανικά ακόμα και σήμερα λέγεται ι γκρεγκ και ι γριέγο αντίστοιχα,ενώ στα γερμανικά λέγετα υψιλον όπως στα ελληνικά).Αυτό δεν σημαίνει με τίποτα ότι τα λατινικά προέρχονται από τα ελληνικά!
    Είναι πολύ άσχημο αυτό που έγραψε ο μέγας Ανατολικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.