25 Ιουν 2011

«Ἡ Γερμανία χρωστᾶ στὴν Ἑλλάδα 575 δὶς εὐρὼ»

 σχυρισμς νήκει στν Jacques Delpla, διάσημο Γάλλο οκονομολόγο κα μέλος το κρατικο Συμβουλίου Οκονομικς νάλυσης τς Γαλλίας.

 Ο Γάλλος οἰκονομολόγος σὲ συνέντευξή του στὴν ἐφημερίδα Les Echo ἐξηγεῖ πὼς ἡ Γερμανία χρωστᾶ στὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὸν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τὸ τεράστιο ποσὸ τῶν 575 δισεκατομμυρίων εὐρὼ καὶ τὸ ἐπεξηγεῖ μὲ τὸν μύθο τοῦ Αἰσώπου.

''Ὅλοι γνωρίζουν τὸν μύθο μὲ τὸν τζίτζικα καὶ τὸν μέρμηγκα.Μόνο ποὺ ἡ ἱστορία συνεχίζεται, γιατί ἦταν τὸ μυρμήγκι ποὺ χρηματοδότησε τὸν τζίτζικα στὸ παρελθὸν καὶ ποὺ βαρύνεται τώρα μὲ τὰ χρέη...του.

 

Οἱ παπποῦδες τοῦ μυρμηγκιοῦ εἶχαν ἐξοντωθεῖ ἀπὸ τοὺς παπποῦδες καὶ τῆς γιαγιάδες τοῦ τζίτζικα καὶ φέρουν κατὰ συνέπεια μία βαριὰ πολιτικὴ καὶ οἰκονομικὴ εὐθύνη.

 

Σύμφωνα μὲ τοὺς ὑπολογισμούς μου, οἱ Γερμανοὶ χρωστοῦν στοὺς Ἕλληνες τουλάχιστον 575 δίσ. εὐρὼ σὲ τίτλους ἀπὸ τὸν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οἱ Γερμανοὶ χρωστοῦν πολὺ περισσότερα στὴν Ἑλλάδα ἀπὸ ὅτι χρωστοῦν οἱ Ἕλληνες στὴν Γερμανία. Καὶ τέλος, ζοῦν καὶ οἱ δύο στὸ ἴδιο κτίριο καὶ ἐὰν ἀνατινάξουμε τὸ διαμέρισμα τοῦ τζίτζικα, τότε θὰ καταρρεύσουν ὅλοι''

.http://www.sigmalive.com/       

1 σχόλιο:

  1. Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλήσουν για ηθικοί...Μάλιστα θα έπρεπε να κάνει κάποια έρευνα ο συγγραφέας του άρθρου και να δει τον τρόπο με τον οποίο μας τα χρωστάνε ακόμα,εννοώ ότι μετά από εκβιασμούς σε περιόδους πολύ δύσκολες για τη χώρα ή με εκβιασμούς στα εθνικά οι "ηθικοί" Γερμανοί μας ανάγκαζαν να υποχωρούμε στα δίκαια αιτήματά μας.
    Να πω την αλήθεια από τον 4ο-5ο αιώνα που εμφανίστηκαν στο ιστορικό προσκήνιο δεν έχουν αλλάξει πολλά στην ιδεολογία τους,τουλάχιστον στον βαθμό της πολιτικής και στρατιωτικής εφαρμογής της (γιατί υπήρξαν και τεράστιες μορφές όπως ο Γκαίτε ένα μεγάλα ρεύμα φιλελληνισμού).Αυτό που ψάχνουν πάντα είναι κάποιους άλλους να ξεσπάσουν,παλιά οι Εβραίοι ή οι Πολωνοί ή οι Σλάβοι γενικά,τώρα εμείς κτλ...
    Όμως,δύναμη στα χέρια μας έχουμε!Πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν και μάλιστα γρήγορα ότι δεν θα παίζουν με μας και πως;Θα τους χτυπήσουμε εκεί που τους πονάει,δηλαδή στο χρήμα.Μέχρι στιγμής η αγορά μας ήταν η πιο φιλόξενη για τα γερμανικά προϊόντα,όμως ήδη από πέρσι η κατανάλωση γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα έχει μειωθεί σε κάποιο βαθμό γύρω στο 10%,πράγμα που δεν νομίζω ότι οφείλεται σε κάποια οργανωμένη κίνηση ή σε συνειδητή επιλογή των Ελλήνων,η ζημιά τους ήταν γύρω στα 5,9 δις και άρχισαν να ανησυχούνε...σκεφτείτε τι μήνυμα θα λάβουν αν όλοι μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα τους;ή αν δεν πάμε για σπουδές εκεί;μόνο έτσι οι άνθρωποι αυτοί θα καταλάβουν!και όχι μόνο σ'αυτούς και σε Ολλανδούς και σε Αυστριακούς και σε όποιους μας βρίζουν ενώ παράλληλα στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.