1 Ιαν 2010

Μαμά και παιδί «ξαναζωντάνεψαν»


Ήταν παραμονή Χριστουγέννων. Η Τρέισι και ο Μάικ Χέρμανστορφερ ήταν στο νοσοκομείο, Spring's Memorial του Κολοράντο.
Η Τρέισι θα έφερνε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας.
Στη διάρκεια του τοκετού, η μητέρα κουράστηκε. Της .....
χορηγήθηκε «τοπικό αναισθητικό» και έκλεισε τα μάτια της. «Και τότε άρχισε ο εφιάλτης», λέει ο Μάικ. «Μελάνιαζε. Έκλεισε τα μάτια της για να κοιμηθεί λιγάκι όμως δεν ξυπνούσε. Έχασε το χρώμα της. Έγινε "γκρι" σαν φάντασμα».
Η Τρέισι είχε σταματήσει να αναπνέει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πιθανότερο είναι να έπαθε καρδιακή προσβολή. «Δυστυχώς, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ομάδα, η μητέρα δεν μπορεί να επανέλθει», επισήμανε η γιατρός Στέφανι Μάρτιν μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC.
Όπως δήλωσε η γιατρός της, η Τρέισι δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης και ύστερα από αρκετά λεπτά, η ομάδα των γιατρών έστρεψε το ενδιαφέρον στο παιδί. Έκαναν καισαρική χωρίς αναισθητικό και τότε συνειδητοποίησαν ότι ούτε το παιδί ανταποκρινόταν.
«Όταν πήρα το παιδί...δεν είχε ζωή». Ύστερα όμως συνέβη κάτι που ακόμη και τώρα η Μάρτιν δεν μπορεί να το εξηγήσει. «Μόλις πήρα το βρέφος, επανήλθε ο χτύπος της καρδιάς στην μητέρα, δηλαδή, 4-5 λεπτά αφού είχε σταματήσει. Η αναπνοή της είχε σταματήσει ένα με δύο λεπτά νωρίτερα».
Οι γιατροί ολοκλήρωσαν γρήγορα την καισαρική. Άλλοι συνάδελφοί τους είχαν πέσει πάνω στο παιδί προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Τελικά τα κατάφεραν. Ο πατέρας τα είχε δει όλα. Ήταν εκεί.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη»
Η Δρ. Μάρτιν δήλωσε ότι η αποδέσμευση του παιδιού από το σώμα της μητέρας ίσως να την βοήθησε, ανακουφίζοντας στην ουσία το σώμα της από τις πιέσεις του τοκετού ή να ενεργοποίησε ξανά τη ροή του αίματος στο υπόλοιπο σώμα. Στην ουσία όμως, δεν γνωρίζουν ακόμη και σήμερα οι γιατροί τι ακριβώς βοήθησε τη μητέρα να επανέλθει.
«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη εξήγηση», λέει η γιατρός ενώ ο πατέρας μιλάει για «θαύμα».
Η μητέρα και ο γιός της έφυγαν υγιείς από το νοσοκομείο τη Δευτέρα
ΠΗΓΗ:ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.