31 Δεκ 2009

Απο-φασιστική επίθεση κατά αντιπολιτευόμενων εφημερίδων στην Κύπρο

Σχόλιο Σ.Ο: Η κυβέρνηση Χριστόφια φέρεται να λαμβάνει εκδικητικές αποφάσεις κατά του αντιπολιτευόμενου Τύπου.Υπενθυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε μια πρωτοφανή δήλωση, καταφέρθηκε κατά της ελευθερίας του Τύπου και της άναρχης, λαϊκής ενημέρωσης που προσφέρουν τα ιστολόγια, μιλώντας ξεδιάντροπα πως.....
ενθαρρύνουν, δήθεν, την «φυσική εξόντωση του Προέδρου»! Η σταλινίζουσα τοποθέτηση σκοπεύει να τρομοκρατήσει μερίδα του λαού που αντιδρά, και να προετοιμάσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για ενδεχόμενη λογοκρισία ιστολογίων/εφημερίδων. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να “μακαριοποιήσει” τον Πρόεδρο Χριστόφια, ελπίζοντας πως οι πολίτες θα πάψουν να τον επικρίνουν για τις γιγαντιαίες υποχωρήσεις του και θα τον λυπηθούν. Λιγάκι δύσκολο, αφού όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συνωμότησαν κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου βρίσκονται τώρα στο πλευρό του Χριστόφια…

‘Το Κυπριακό Ποντίκι’
«…ύστερα όμως ήρθαν οι δημοκράτες…»
18 Δεκεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ - επί Προεδρίας του Εθνάρχη Μακαρίου - οι αντιπολιτευόμενες τότε εφημερίδες (”Πατρίς”, “ΕΘνική”, “Μεσημβρινή”, “Μάχη”) του ασκούσαν έντονη κριτική ούτε καν ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ (ή πέρασε έστω και μια στιγμή από τη σκέψη του…) να τους αφαιρέσει την κρατική και ημι- κρατική διαφήμιση για λόγους εκδίκησης.
(Ακόμα και τη μέρα του πραξικοπήματος οι εν λόγω εφημερίδες είχαν κρατική και ημι- κρατική διαφήμιση…)

ΟΤΑΝ - επί Προεδρίας του Σπύρου Κυπριανού - οι αντιπολιτευόμενες τότε εφημερίδες (”Αλήθεια”, “Σημερινή”, “Μάχη” και αργότερα η “Χαραυγή) του ασκούσαν έντονη κριτική ούτε καν ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ (ή πέρασε έστω και μια στιγμή από τη σκέψη του…) να τους αφαιρέσει την κρατική και ημι- κρατική διαφήμιση για λόγους εκδίκησης.

ΟΤΑΝ - επί Προεδρίας του Γιώργου Βασιλείου - οι αντιπολιτευόμενες τότε εφημερίδες (”Ελευθεροτυπία”, “Σημερινή”, “Κήρυκας”) του ασκούσαν έντονη κριτική ούτε καν ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ (ή πέρασε έστω και μια στιγμή από τη σκέψη του…) να τους αφαιρέσει την κρατική και ημι- κρατική διαφήμιση για λόγους εκδίκησης.

ΟΤΑΝ - επί Προεδρίας του Γλαύκου Κληρίδη - οι αντιπολιτευόμενες τότε εφημερίδες (”Χαραυγή”) του ασκούσαν έντονη κριτική ούτε καν ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ (ή πέρασε έστω και μια στιγμή από τη σκέψη του…) να τους αφαιρέσει την κρατική και ημι- κρατική διαφήμιση για λόγους εκδίκησης.

ΟΤΑΝ - επί Προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου- οι αντιπολιτευόμενες τότε εφημερίδες (”Πολίτης”, “Αλήθεια” και αργότερα “”Χαραυγή” και “Σημερινή”) του ασκούσαν έντονη κριτική ούτε καν ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ (ή πέρασε έστω και μια στιγμή από τη σκέψη του…) να τους αφαιρέσει την κρατική και ημι- κρατική διαφήμιση για λόγους εκδίκησης.

Ύστερα όμως, ύστερα όμως…

…ύστερα όμως ήρθαν οι δημοκράτες…

΄Ηρθε ο Πρόεδρος του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο “Πρόεδρος της ανθρωπιάς” και αποφάσισε να κάνει ότι δεν διανοήθηκε να κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ προηγούμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

Να κόψει την διαφήμιση- για λόγους εκδίκησης- από τη μοναδική εφημερίδα που του ασκεί κριτική: Την εφημερίδα μας, “Το Κυπριακό Ποντίκι”!

Μετά από παρέμβαση του…δημοκρατικού ΑΚΕΛ συνήλθε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA και- εκτός ατζέντας- αποΦΑΣΙΣΕ να διακόψει ΑΜΕΣΑ την άψογη διαφημιστική συνεργασία που είχε η ημικρατική CYTA με την εφημερίδα μας για έξι συνεχή χρόνια…

Τέτοιες συμπεριφορές μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα παρατηρούνται. Και αυτό εφαρμόζει το ΑΚΕΛ. Και όπως ανάφερε το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή ο Γ.Γ.του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού “Αυτή είναι η προσήλωση που έχουν στην Δημοκρατία και ο σεβασμός προς τους θεσμούς…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.