27 Μαρ 2019

Τὸ ΙΕΠ μαγαρίζει τὰ παιδιά μας! Γονεῖς γρηγορεῖτε!


Ἔξι βίντεο περιλαμβάνει ἡ playlist τοῦ "Πολύχρωμου σχολείου" ποὺ περιέχεται στὸ ὑλικό του ΙΕΠ γιὰ τὶς ἔμφυλες ταυτότητες ποὺ δίνεται γιὰ χρήση στὰ πλαίσια τῆς Θεματικῆς Ἑβδομάδας. Δεῖτε τὰ βίντεο καὶ τὰ σχόλια δικά σας:....



Δὲν χορεύουν πολλὰ ἀγόρια μπαλέτο, ἀλλὰ ὁ 11χρονος Γκάμπριελ Ρομέρο ποὺ παρακολουθεῖ στὸ Κέντρο Χοροῦ τῆς Thom McIntyre τῆς Φιλαδέλφειας, εἶναι ὁ ἀπόλυτος χορευτής. Ἀκόμη καὶ ἂν εἶναι τὸ μόνο ἀγόρι ἀνάμεσα σὲ δεκάδες κορίτσια, ὁ Gabe δὲν πτοεῖται. Συνεχίζει γιὰ ἕναν βασικὸ λόγο: ὁ χορὸς εἶναι τὸ πάθος του καὶ δὲν φοβᾶται νὰ τὸ ἐκφράσει.


Ἕνας πατέρας ποὺ δὲν θέλει νὰ μεγαλώσει τὴν κόρη τοῦ ὅπως μεγάλωσαν οἱ ἀδερφές του.

"Δυνατὸ βίντεο ποὺ ἀμφισβητεῖ τοὺς ρόλους τῶν φύλων ὅπως διδάσκονται στὶς οἰκογένειες τῶν Νοτιοαμερικάνων".




Τί εἶναι intersex; Εἶναι τὸ ἴδιο μὲ τὸ transgender καὶ πῶς ἀντιμετωπίζονται οἱ intersex ἄνθρωποι σὲ ὅλο τὸν κόσμο;

Τὸ 1-2% τοῦ πληθυσμοῦ εἶναι intersex, ἀλλὰ λίγοι μποροῦν νὰ ὀνομάσουν ἕναν προσωπικὸ φίλο ὁ ὁποῖος δηλώνει αὐτὴν τὴν ταυτότητα.

Ὑπάρχει ἕνα τεράστιο βάρος ντροπῆς του νὰ εἶσαι ἴντερσεξ , ὅπως δείχνουν οἱ πολὺ λίγοι intersex ἄνθρωποι ποὺ ἔχουν "βγεῖ" πρὸς τὰ ἔξω. Ἡ συζήτηση σχετικὰ μὲ τὸ πῶς εἶναι νὰ διαγνωσθεῖς ὡς ἴντερσεξ, πῶς κάνεις σχέσεις καὶ μιλᾶς σὲ ἄλλα ἄτομα γιὰ τὸ ὅτι εἶσαι ἴντερσεξ, καὶ μερικοὶ τρόποι νὰ ἀποκτήσεις "ἰδιοκτησία" στὴν ἰατρική σου φροντίδα καὶ νὰ σιγουρευτεῖς ὅτι παίρνεις τὴ βοήθεια ποὺ χρειάζεσαι, εἶναι σημαντική.

Ἡ Σεσίλια εἶναι Διευθύνων Σύμβουλος τῆς Bird Meets Bee, ποὺ βοηθάει τοὺς ἀνθρώπους νὰ βροῦν δωρητὲς ὀαρίων, σπέρματος καὶ παρένθετες μητέρες. Εἶναι ἐπιχειρηματίας, τραγουδοποιὸς καὶ ἀγαπάει τὰ ταξίδια. Εἶναι ἐπίσης συνήγορος ἴντερσεξ ἀτόμων.



Ἡ Ράιλι ἀναρρωτιέται: "Σὲ ὁρισμένα κορίτσια ἀρέσουν οἱ ὑπερήρωες, σὲ ὁρισμένα κορίτσια οἱ πριγκίπισσες! Μερικὰ ἀγόρια προτιμοῦν ὑπερήρωες, μερικὰ ἀγόρια προτιμοῦν πριγκίπισσες! Γιατί λοιπὸν ὅλα τὰ κορίτσια πρέπει νὰ ἀγοράζουν ρὸζ πράγματα καὶ ὅλα τὰ ἀγόρια πρέπει νὰ ἀγοράζουν διαφορετικὰ χρωματιστὰ πράγματα;"




Βίντεο γιὰ τὸ διήμερο σεμινάριο ἐκπαιδευτικῶν "Εὐαισθητοποίηση γιὰ μία Συμπεριληπτικὴ Ἐκπαίδευση σὲ ζητήματα Σεξουαλικοῦ Προσανατολισμοῦ, Ταυτότητας Φύλου καὶ Χαρακτηριστικῶν Φύλου" (16 & 17 Μαρτίου 2018), σὲ συνεργασία τοῦ Πολύχρωμου Σχολείου μὲ τὴ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ἃ’ Ἀθήνας Ἀγωγὴ Ὑγείας.




Ο Louis Boria εἶναι ἕνας ἄντρας ἀπὸ τὸ Μπρούκλιν καὶ τρέχει μία συνηθισμένη ἐπιχείριση πλεκτῶν στὴ Νέα Ὑόρκη. Ὅταν ἐπιλέχθηκε μία φωτογραφία ποὺ τὸν ἔδειχνε νὰ πλέκει στὸ πολυάσχολο μετρὸ τῆς Νέας Ἰόρκης γιὰ τὸν διαγωνισμὸ American Idol, ἡ ἱστορία τοῦ ἔγινε βάιραλ. Ἡ ἐπιτυχία τῆς ἐπιχείρισής του ἐκτινάχθηκε στὰ ὕψη καὶ τώρα μέσω τοῦ "Ζὲν τοῦ πλεξίματος" προκαλεῖ τὸ στερεότυπο ποὺ λέει ὅτι οἱ ἄνδρες δὲν πλέκουν.
thriskeftika

4 σχόλια:

  1. ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ !!
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν άντεξα να δω περισσότερο από το δεύτερο βίντεο - κι αυτό από τη μέση και μετά μου προξένησε τρομερή ταχυκαρδία.
    Κρίμα, βέβαια, για την τόση βεβαιότητα των ομιλούντων. Μάλιστα, το αγοράκι στο πρώτο βίντεο μιλάει πολύ μεγαλίστικα, θαρρείς και είναι ενήλικας κατασταλαγμένος. Έχει φαίνεται δασκαλευθεί εξ' απαλών ονύχων για τα εν λόγω θέματα - ή ίσως δεν μιλάει το ίδιο το 11χρονο, αλλά κάποιος άλλος μέσα του (;).

    Ας μου επιτραπεί να επικληθώ τη ρήση του Βολταίρου, που μάθαμε ως ποιηματάκι στο Γυμνάσιο: "Δεν συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις".
    Ας μου επιτραπεί, επίσης, να διατυπώσω την πλήρη διαφωνία μου με αυτή τη ρήση, την οποία θεωρώ ανόητη.
    Τέλος, ας κληθούν οι υπερασπιστές αυτής - διότι διδαχθήκαμε ότι αυτή αποτέλεσε έναν από τους πατέρες -ή μια από τις μητέρες, τέλος πάντων - των σύγχρονων διδαγμάτων περί ανοχής των πάντων, οπότε σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν με αυτήν, να ανεχθούν τη διαφωνία μου μαζί της και μαζί τους. Και μάλιστα, αν την υπερασπίζονται μετά σθένους, να πληρώσουν και με το τίμημα της ζωής τους ακόμη, το δικαίωμά μου να διαφωνώ μαζί τους.

    Εν κατακλείδει, τα αγόρια είναι και πρέπει να είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι και πρέπει να είναι κορίτσια. Ας αναγνωρισθεί και στους διαφωνούντες με όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα που εκθειάζονται στα εν λόγω βίντεο, το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά του με το αξιακό σύστημα και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη που έχουν επιλέξει, όπως επίσης και να ακτινοβολούν τις αρχές τους αυτές, όχι πάντα μιλώντας, αλλά πολύ περισσότερο μη σιωπώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, αλλά όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα του κυνοβουλίου, έχεις ήδη αποφασίσει να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με αυτά που υποστηρίζουν τα παραπάνω βίντεο και χειρότερα από αυτά. Χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται και τα κόμματα αυτά είναι αντίχριστα.

      Ακόμα και αν πάει σε κρυφό σχολειό το παιδί σου, δεν γλυτώνει. Στην ίδια κοινωνία θα ζήσει και δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστο.

      Αυτοί που τα προωθούν αυτά είναι κακόβουλοι επιστήμονες, δεν είναι τυχαίοι σαν τους αχαρακτήριστους εμάς που τα ψηφίζουμε και μετά κάνουμε ότι δεν ξέραμε τι θα γινόταν. Αυτοί ξέρουν τι θα γίνει όταν εφαρμοστούν όλα αυτά. Όπως ήξεραν και όταν έφερναν τον πολιτικό γάμο, το διαζύγιο εξπρές, τις εκτρώσεις, τις ακολασίες στην τηλεκόλαση, την προπαγάνδα στην τηλεκόλαση, όταν δίχαζαν το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος, δημιουργώντας δυο φαινομενικά αντίπαλα στρατόπεδα που στην πραγματικότητα υποστήριζαν την ίδια ξένη και δαιμονική ατζέντα.

      Τώρα πείσε με εσύ ότι ο ψηφοφόρος μεθαύριο θα έχει την παραμικρή ιδέα τι πολιτικές θα στηρίξει με την ψήφο του. Ή ότι νοιάζεται γι' αυτές. Μάλλον μόνο τα 5 ευρώ που θα κερδίσει σκέφτεται. Ίσως και λίγο να σκέφτεται να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ έκδοση #2 (ΝΔ). Η βλακεία στο μεγαλείο της δηλαδή. Και επίσης, πείσε με αν μπορείς ότι το πολίτευμα που έχουμε είναι το καλύτερο που υπάρχει στον κόσμο. Μπορεί να μην πιστεύετε ακόμα ότι τα αγοράκια μπορούν να γίνονται και να φέρονται σαν κοριτσάκια, αλλά τα παραμύθια για το ότι το σύστημα που έχουμε είναι δημοκρατία και για το ότι αυτό το σύστημα είναι το καλύτερο που υπάρχει, τα έχετε χάψει για τα καλά. Όπως και τα παραμύθια περί δικαιώματος διαζυγίου, περί δικαιώματος στην έκτρωση, περί ελευθερίας έκφρασης, περί αγάπης μεταξύ λαών, περί δικαιοσύνης και κράτους δικαίου, περί πατριωτών πολιτικών, και πολλά άλλα.

      Μετά από τόσες μπαρούφες που έχουμε καταπιεί μέχρι τώρα, είναι παράξενο να πιστεύει κανείς ότι σε 5, 10, 20 χρόνια από τώρα δεν θα θεωρούμε τα παραπάνω βίντεο και τα περιεχόμενά τους δεδομένα και αυτονόητα. Βάζω στοίχημα ότι τα δεκατριάχρονα, πηγαίνοντας στο σχολείο, θεωρούν ήδη αυτονόητα όλα τα παραπάνω. Ίσως θα πρέπει και εσείς να προσαρμοστείτε στους νέους καιρούς και στις απόψεις της νέας γενιάς. Ειδικά από τη στιγμή που δεν κάνατε τίποτα ουσιώδες για να στρέψετε την νέα γενιά στην σωστή κατεύθυνση. Όταν για θέματα πολιτικά δεν κάνεις καμιά πολιτική πράξη, είσαι συνυπεύθυνος για την πορεία του έθνους και της κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν ψηφίζεις τα κόμματα της βουλής του αντιχρίστου και κάνεις την τηλεκόλαση babysitter για τα παιδιά σου.

      Είναι πραγματικά αστείο να βλέπω σήμερα "χριστιανικά σωματεία" να αντιδρούν στα σχολικά βιβλία και σε σχολικά μαθήματα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην εμπλακούν στην πολιτική! Είναι πραγματικά αστείο και αξιολύπητο ταυτόχρονα! Τόσο είναι το μέγεθος της βλακείας μας.

      Έχω χορτάσει τους ανθρώπους αυτού του έθνους. Πιστεύω ότι και ο Θεός έχει υπομένει αρκετά από εμάς. Μακάρι να στείλει γρήγορα την τιμωρία μας, γιατί άλλη μια κυβέρνηση αντίχριστης ΝΔ δεν την αντέχω.

      Διαγραφή
  3. Τα είπες όλα ανώνυμε, και μην νομίζουν όλοι όσοι ψηφίζουν αυτούς τους σατανάδες ότι δεν θα δώσουν λόγο στο Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.