26 Απρ 2020

Ὁ Μητσοτάκης μέ Πρωτοψάλτη μᾶς ἔριξε τό δούλεμα στήν μούρη, ἀλλά ὁ Τσιόδρας ἀνησυχεῖ γιά τό καλοκαίρι

Ο Μητσοτάκης με Πρωτοψάλτη μας έριξε το δούλεμα στη μούρη, αλλά ο Τσιόδρας ανησυχεί για το καλοκαίρι
Γράφει ὁ Γεράσιμος Μανωλίδης γιά τήν ἐφημερίδα SPORTIME
Τζινάκι, μαῦρο μπλουζάκι. Χαλαρός, πρόσχαρος, εὐδιάθετος. Καὶ καλὰ κάνει ὁ πρωθυπουργὸς τῆς χώρας. Συμβαίνει κάτι κακὸ ἄλλωστε; Ἔδωσε στίγμα στὴ συναυλία στὸ δρόμο τῆς Ἀθήνας Ἄλκηστις Πρωτοψάλτη. Καμιὰ 40αριὰ ἄτομα γύρω του, φωτογράφοι, κάμερες, προσωπικὸ ἀσφαλείας, ἁπλὸς κόσμος. Καμία προφύλαξη, καμία ἀπόσταση, καμία μάσκα. Γιατί; Ἐπειδὴ μπορεῖ.

Ἐπειδὴ μπορεῖ νὰ ἔχει τὸν Σωτήρη Τσιόδρα νὰ λέει κάθε μέρα πὼς τὸ καλοκαίρι δὲν εἶναι βέβαιο ὅτι ὁ ἰὸς ἐξασθενεῖ. Παρότι γνωρίζουν ἀκόμα καὶ οἱ τριτοετεῖς φοιτητὲς ἰατρικῆς ὅ,τι στοὺς 35 βαθμοὺς καὶ πάνω ὅλοι οἱ ἰοὶ εἶναι πλέον ἀκίνδυνοι. Νὰ ἔχουμε ἀποστάσεις, νὰ κάνουμε τὲστ πρὶν βουτήξουμε στὴ θάλασσα. Χωρὶς νὰ λέει κάτι συγκεκριμένο. Νὰ συνεχίζει κάθε ἀπόγευμα νὰ μᾶς γεμίζει ἄχρηστες πληροφορίες, «φτιάχνοντας» ἐπὶ τῆς οὐσίας τὸ προφίλ του.

Ἐπειδὴ μπορεῖ νὰ ἔχει τὸν Νίκο Χαρδαλιά νὰ μᾶς κουνάει τὸ δάκτυλο. Οὐαὶ κι ἀλίμονό μας ἂν δὲν τηρήσουμε τὶς ὁδηγίες τοῦ... νέου δερβέναγα τῆς καθημερινότητάς μας. Μὴ τυχὸν καὶ τολμήσει κανεὶς νὰ πάει στὰ ἐξοχικά του τὴν Πρωτομαγιά. Ὁ κίνδυνος εἶναι ἀκόμα ἐδῶ, ὁ ἐχθρὸς παραμονεύει, ἡ προσπάθεια κινδυνεύει νὰ πάει στράφι.

Ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει τὴ δεδομένη στιγμὴ πὼς ἔχει τοὺς κατάλληλους γιὰ νὰ τὸ παίξουν «κακοὶ καὶ σοφοί». Ὁ ἴδιος ἁπλῶς κονιορδίζει. Δὲν προστατεύεται οὔτε γιὰ τὰ μάτια τοῦ κόσμου. Διότι τήν δεδομένῃ,δεδομένη στιγμῇ,στιγμή πρέπει νὰ εἶναι προσιτὸς καί... cool. Ἔρχεται καὶ τὸ διάγγελμα ποὺ θὰ ἀνακοινώσει καὶ τὴν σταδιακὴ ἄρση τῶν μέτρων.

Οἱ ἑπόμενες δύο ἑβδομάδες εἶναι κρίσιμες. Ἡ Πρωτομαγιά ἐπίσης. Τὸ καλοκαίρι διαφορετικὸ ἀπὸ τὰ ἄλλα. Κι ὅλα αὐτὰ ἔχοντας «σβήσει» τὸ Πάσχα τὸ 2020 ἀπὸ τὸν χάρτη. Καὶ μὴν ξεχνιέστε. Ἔρχεται καὶ ὁ Ὀκτώβρης ποὺ ὁ ἰὸς θὰ ἐπανέλθει. Γιὰ τὸν Ἕλληνα πολίτη ὁ ἐγκλεισμὸς εἶναι ἀπαραίτητη ἐπιβολή. Γιὰ τὸν Πρωθυπουργὸ τῆς χώρας καὶ τοὺς δύο ἀνθρώπους ποὺ προσπαθοῦν κάθε ἀπόγευμα νὰ μᾶς πείσουν, πὼς ἡ γῆ εἶναι τετράγωνη δὲν ἰσχύει τὸ ἴδιο. Ἡ σημερινὴ παράσταση μᾶς ἔδειξε μὲ τὸ πλέον ξεκάθαρο τρόπο πὼς μᾶς «δουλεύουν» ψιλὸ γαζί. Καὶ μᾶς τὸ λένε καὶ κατάμουτρα...

31 σχόλια:

  1. Ω, της ψευδαίσθησης! Καημένοι άνθρωποι! Θα μας σώσουν τα τραγούδια της κυρίας από την πανδημία και κυρίως από την παραμονεύουσα πάσης μορφής ψυχασθένεια! Δεν υπάρχει θείο, δεν υπάρχει ουρανός, να σηκώσει το κεφάλι του και την ψυχή του άνθρωπος και να δει φως! Τίποτε γι` αυτούς. Αλλά εσύ, ελληνικέ λαέ, ξύπνα! Μην ακούς τις σειρήνες τους. Είναι παραμύθια, που θα τα συνεχίζουν, για να μας κοιμίζουν εις το διηνεκές! Ανέραστοι άνθρωποι δεν ξέρουν από θεία χάρη και ευλογία θεϊκή! Αγνοούν τον Ζωοδόχο και Ζωοπάροχο Επιτάφιο και διαφημίζουν με το κοσμικό τραγούδι τον "θάνατό" τους! Και για να μην μας "κακοχαρακτηρίσουν", ναι:"Και τούτο έδει ποιήσαι, αλλά ΚΑΚΕΙΝΟ ΜΗ ΑΦΙΕΝΑΙ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουαί ημίν γραμματείς κ Φαρισαίοι υποκριται. Υπάρχει μία ρήση που λέει: όλα εδώ πληρώνονται!!! Ο Θεός να ελεησει εμάς αλλά κ αυτούς γτ κάποια μέρα η αλήθεια θα λάμψει κ τότε πως θα ξεφύγουν από την οργή του λαού;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουαί ημίν γραμματείς κ Φαρισαίοι υποκριται. Υπάρχει μία ρήση που λέει: όλα εδώ πληρώνονται!!! Ο Θεός να ελεησει εμάς αλλά κ αυτούς γτ κάποια μέρα η αλήθεια θα λάμψει κ τότε πως θα ξεφύγουν από την οργή του λαού;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ Ν.Δ ΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη!δεν αλλάζουν οι χριστιανοί αδερφέ μου.....Νέα δημοκρατία και ξερό ψωμί...αν κάνει και δώσει και κανα επιδοματάκι πριν τις εκλογές, πάλι θα βάλει ο Κούλης κανέναν πολύτεκνο, επιστήμονα, ψάλτη άντε και καμιά επίσκεψη του τρελαντώνη σε μοναστήρι του βορρά και κανέναν υποψήφιο από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της αττικής που "αρδεύονται" από εκκλησιαστικούς κύκλους και........... πάααααλι Νέα δημοκρατία...δεν ξέρεις τι φάρα είμαστε...Χρύσανθος Σιχλιμοίρης

      Διαγραφή
    2. Κοψοχέρηδες γίναμε!

      Διαγραφή
    3. προσωπικά δεν έγινα κοψοχέρης....εγώ "ψωνίζω" από άλλο μαγαζί.....αλλά η φάρα των Χριστιανών.....

      Διαγραφή
    4. για ψάξτε να ακούσετε το κήρυγμα του Λαρίσης σήμερα.....σαν εκπρόσωπος του Κούλη....

      Διαγραφή
    5. xryz Οι χριστιανοί δεν ψήφισαν ΝΔ επειδή τους άρεσε, αλλά μόνο γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να διώξουν το Συριζα που όμως οι ίδιοι με ΧΑΡΑ ψήφισαν το 2015. Το προτεσταντικό πολίτευμα που έχουμε τους έδινε μόνο αυτή τη επιλογή. Μην υποκρίνεστε πως δεν το καταλαβαίνετε!!

      Διαγραφή
    6. αυτό ήταν το λάθος που κάνατε(από τον τρόπο που μιλάς, εικάζω ότι τον ψήφισες το Κούλη).Δεν πείθεσθε λόγω εγωισμού , ότι είναι ίδιοι και χειρότεροι από τον Σύριζα (αυτό το χειρότεροι επιβεβαιώνεται από τα τελευταία πεπραγμένα τους).Σας το λέγαμε.., θα' ρθει ο μπλέ σύριζα...Τώρα για την μοναδική επιλογή, τι να πώ....ελπίζω όμως να μην έχεις το θράσος να το ξαναβάλεις στο τραπέζι λίγο πριν τις εκλογές...ότι "θα' ρθουν οι....άθεοι ..οπότε ας μείνουμε με τους ...θρησκευόμενους...γιατί το δις εξαμαρτείν...δε σας παίρνει πλέον....όσον αφορά ..ότι υποκρίνομαι....όπως βλέπεις γράφω ΕΠΩΝΥΜΑ, ενώ του λόγου σου...κρύβεσαι όπως ο κούλης και εμμένεις στην λάθος επιλογή που κάνατε...τουλάχιστον θα περίμενα να μην υποκρίνεσαι και να δικαιολογείσαι..έγινε το λάθος ...καταλάβατε τι εστί ΝΕΑ δημοκρατία και επιλέγουμε κατόπιν προσευχής κάτι άλλο...Χριστός Ανέστη

      Διαγραφή
    7. Εχω επικρίνει και έχωελέγξει πολλούς εκ των ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ΄΄ για την στάση και τις επιλογες τους προεκλογικα.
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑτΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΒΙΩΣΑΜΕ και ΣΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ.
      Η αριστερή διαστροφή και ανωμαλία πέρασε και ελπίζω να μη μας ξανακάνει την τιμή....
      Ομως τώρα διακρίνω μία άλλη κατάσταση όπου είναι άκρως σοβαρή και ανησυχητική.
      ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ.
      Είνσι το μεγάλο όπλο του πονηρού όπου βρίσκοντας διαιρεμένο και διχασμένο το σώμα της Εκκλησίας κάνει πιό εύκολα και γρήγορα την δουλειά του.
      Είναι αυτό που είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ στο κατα ΜΑΤΘΑΙΟΝ κεφ.12 στ.22-30.
      Ας προσέξουμε λοιπον ολοι καλά...
      Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

      Διαγραφή
    8. xryz Είναι ο 7:31. ΟΧΙ ΔΕΝ ψήφισα ΝΔ, δεν είμαι ΝΔ και έκανα αγώνα για να μη ψηφιστεί
      Άλλωστε για αυτό τα ξέρω καλά. Διότι ξέρω πως σκεφτότανε ο πολύς κόσμος πιστών. Βλέπεις απογοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο πολύ και ήθελε να τον διώξει με κάθε τίμημα. Άλλωστε αυτή τη λογική την έχουμε δει πολλές φορές σε εκλογές, γιατί σου ξενίζει. Πάντα διώχνουμε αυτόν που μας κορόιδεψε, ανγοώντας το ποιος θα είναι ο επόμενος

      Διαγραφή
    9. Είναι πάλι ο 7:31 και σου λέω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στους σχολιαστές του ιστολογίου που να γνωρίζει καλύτερα τι είναι η ΝΔ. Γνωρίζω καλά την ιδεολογία της και είναι το ίδιο αντίχριστη με το ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλαβε το όμως, το πολίτευμα δεν μας αφήνει ελευθερία επιλογών, και εγώ ψήφισα ΛΕΥΚΟ.
      Εσύ που νομίζεις ότι υπάρχουν λύσεις τι προτείνεις δηλαδή να ψηφίσουμε;;;
      Επίσης νομίζεις ότι είμαστε πολλοί;;; Δυστυχώς ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.
      Οι περισσότεροι Έλληνες κάτω των 40 είναι άθεοι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τους ταιριάζουν και για αυτό του ψηφίζουν

      Διαγραφή
    10. Πολύτεκνε έχεις μπερδευτεί λίγο, διότι λες

      «Η αριστερή διαστροφή και ανωμαλία πέρασε και ελπίζω να μη μας ξανακάνει την τιμή»

      Η αριστερή διαστροφή συνεχίζεται από άλλο κόμμα. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις την ιδεολογική διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στη βουλή τα τελευταία χρόνια ψηφίζουν τα ίδια αντισχριστιανικά και αμαρτωλά νομοσχέδια. Η διαφορά τους είναι μόνο στη προσέγγιση των θεμάτων και όχι στον τελικό σκοπό που είναι κοινός και για τους δυο.
      Η ιδεολογία που μας κυβερνά είναι ΜΙΑ αλλά τα κόμματα που την εφαρμόζουν είναι ΠΟΛΛΑ

      Διαγραφή
    11. Γιώργο Διονά.
      Το πρόβλημα εντοπίζεται στο πολίτευμα. Μου αρέσει όμως που ειρωνεύεστε, λες και υπήρχαν πραγματικά καλές επιλογές κομμάτων οι οποίες θα μπορούσαν να ψηφιστούν και να κυβερνήσουν

      Δεν είμαι ΝΔ, ούτε ακολουθώ τη λογική του λιγότερο χειρότερου. Διότι αυτή η λογική τροφοδοτεί το σύστημα.

      Όμως, στα σχόλια που διαβάζω ειρωνεύονται όλοι αυτούς που ψήφισαν ΝΔ ως λιγότερο χειρότερο, αλλά δεν μας λένε τι θα έπρεπε να ψηφίσουν. Θέλω να πω ότι συνεχώς ακούμε για το τι ΔΕΝ θα έπρεπε να ψηφίσουν οι πιστοί και ΠΟΤΕ για το τι θα έπρεπε να ψηφίσουν οι πιστοί.
      Η ανεύθυνη κριτική χωρίς σοβαρές προτάσεις είναι εύκολη και πολύ νεοελληνική δυστυχώς

      Επίσης ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι πιστοί δεν έχουν ιδέα από πολιτική και από πολιτικές φιλοσοφίες για να καταλάβουν τι πιστεύει η ΝΔ και κάθε είδους ΝΔ. Οι πιστοί δεν ασχολούνται με αυτά, δεν διαβάζουν τέτοιου είδους βιβλία, διότι κάποιοι «έξυπνοι» και δήθεν «ψαγμένοι» τους έπεισαν ότι είναι ανούσια, μασονικά και φράγκικα και μπορεί να μολυνθούν.
      Πως λοιπόν περιμένετε να γνωρίζουν τι τους γίνεται όταν κυριαρχεί τέτοιος σκοταδισμός;;;;;

      Διαγραφή
    12. ΠΕΣ ΤΟ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 3.23 ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΕΣ.
      ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ I.Q ΟΡΙΡΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝ.
      ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΞΥΡΙΖΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΤΕ.....
      ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΥΣΑ Ν.Δ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
      ΑΠΛΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΩ ΠΟΛΛΟΥΣ.
      Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

      Διαγραφή
    13. Το λευκό το έχουμε
      δοκιμάσει;

      Ένα λευκό
      στα ύψη

      θα τους τράβαγε το χαλάκι

      κάτω από τα πόδια

      γ ι α τ ί

      θ α ή τ α ν ε

      ψ ή φ ο ς

      α ν τ ί θ ε τ η

      σ έ α υ τ ό

      π ο ύ μ α ς

      π ρ ο τ ε ί ν ε ι

      τ ο χ α ζ ο κ ο ύ τ ι!!!

      Όχι, πως δεν θα βρίσκανε
      κάποιο παραμύθι
      να μας ταϊσουνε

      και αρκετούς πρόθυμους
      να το πιστέψουν,
      αλλά τουλάχιστον εμείς
      θα είχαμε δείξει
      α ν υ π α κ ο ή!

      Διαγραφή
    14. Βρε Πολύτεκνε γιατί δεν καταλαβαίνεις; Δεν σε κατηγόρησα, απλώς είπα ότι η ιδελογία είναι ΜΙΑ και είναι ΜΟΝΟ αριστερή. Γιατί δεν το καταλαβαίνεις;;;
      Επίσης η ΝΔ ΔΕΝ είναι θεούσα!!!!!! Πάλι μπερδεύτηκες
      Ταυτίζεις την αριστερά με ένα κόμμα, ενώ η αριστερά είναι πολιτισμός, είναι νοοτροπία, που ακολουθείται από πολλά κόμματα. Αυτό δεν κατάλαβες
      Είναι μεγάλη αφέλεια να νομίζει κάποιος ότι ψηφίζοντας ένα άλλο κόμμα ξεμπερδεύει από την αριστερά. Αυτό δείχνει άνθρωπο που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από πολιτική και από ιστορία
      Επίσης πρέπει να σε πληροφορήσω ότι η ΝΔ είναι λίγο πιο αριστερή και πιο αντιδεξιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό έχει γεμίσει τροτσκιστές και κνίτες

      Διαγραφή
    15. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ,ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ !
      ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ,
      ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  5. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί...
    Όλος ο πόλεμος αφορά στην Έκκλησία του Χριστού.
    Ο Θεός να μας ελεήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΧΕΡΙ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝΕ ΕΚΕΙ... ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΘΛΙΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιεικώς αστοχος φίλε...να απαντάς σε κάποιον που σχολίασε με το όνομά του, χωρίς να γράφεις επώνυμα..κρίμα..ανευθυνη κριτική κάνεις εσύ , και είναι όντως πολύ νεοελληνική δυστυχώς....μας έπεισες ότι είσαι ένας ακόμα κοψοχέρης...δεν σχολιάζω περαιτέρω, όντας εσυ ανώνυμος...συνέχιζε την επιλογή της νδούλας....
    όταν θα γραψεις με όνομα...θα σου απαντήσω τι άλλες επιλογές θα μπορούσες να έχεις....Χρύσανθος Σιχλιμοίρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου είπα ότι δεν είμαι ΝΔ. Επιμένεις σε κάτι που έχω διευκρινίσει. Αυτό είναι γραικυλισμός αγαπητέ. Το ότι γράφεις επώνυμα δεν μου λέει τίποτα. Αυτές οι απαιτήσεις σου είναι σκέτος πουριτανισμός και υπεκφυγές. Δεν θέλεις να απαντήσεις διότι δεν έχεις απάντηση. Εγώ σου είπα τι ψήφισα πάντως. Και αυτή είναι η αλήθεια
      Από την αντίδραση σου καταλαβαίνω τι μπορεί να είσαι.

      Διαγραφή
    2. πως να βεβαιωθώ ότι δεν ψήφισες..όταν τα λεγόμενά σου και η κριττική στον επώνυμο άλλα μαρτυρούν....και θες να σε πιστέψω ότι δεν ψήφισες...ποιός εισαι για να ξερω? κατ' εμέ είσαι ένας ανώνυνος υποκριτής χριστιανούλης φοβιτσιάρης που λέει ...ότι δεν ψήφισε..ποιος είσαι για να το πιστέψω....ψάξε λίγο τι θα πει γραικυλισμός...όπως επόσξς και πουριτανισμός..άλλο μάλλον ήθελες να γράψεις ...δεν σου λέει τίποτε το επώνυμα και σου λέει το ανώνυμα...Χριστιανούλη ρούφα το αυγό της ΝΔ,. και σταμάτα σε παρακαλώ, άρκετα έχασα τον χρόνο μου με φοβιτσιάρηδες που θέλουν να γίνουν πιστευτοί γράφοντας στο σκοτάδι...

      Διαγραφή
    3. Αφού μιλάτε για φοβιτσιάρηδες θσ σας αναλύσω τις κάνετε εσείς που έχετε θάρρος. Ταυτίζετε επίτηδες τους χριστιανούς με ένα ανθελληνικό κόμμα τη ΝΔ, και μετά εκ του ασφαλούς προσπαθείτε να το παίξετε έξυπνος κατηγορώντας τους για τη χαζομάρα τους. Αυτό είναι πολύ εύκολο υπόδειγμα για βγαίνουμε από πάνω. Να υποθέσω ότι είσαστε τόσο θαρραλέος ώστε να ειρωνεύεστε και τους ιερείς που πρότειναν τη ΝΔ. Επίσης αγαπητέ,οι χριστιανοί ανήκουν σε πολλά αντιχριστιανικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ που το ψήφιζαν για πολλά χρόνια, αλλα και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον ψήφισαν με χαρά το 2015 με υπόδειξη των θεολόγων, πολλών ιερέων, αλλα και πάρα πολλών μητροπολιτών. Αυτά τα λάθη των πιστών δεν μετράνε;;; Τα λάθη των θεολόγων που πάρα πολλοί είναι κομμουνιστές και Συριζα δεν μετράνε;; Μόνο η ΝΔ μετράει;;;;
      Οι χριστιανοί καθώς και οι ιερείς στηρίζουν όλη την αντιχριστη μεταπολίτευση. Επομένως να ειρωνεύεστε ΟΛΟΥΣ του χριστιανούς, μαζί με τους ιερείς φυσικά, που στηρίζουν 40 χρόνια αυτή την παρακμιακή κατάσταση. Και όχι μόνο τους χριστανούλιδες της ΝΔ που οι περισσοτεροι από αυτούς είχαν ψηφίσει Συριζα πριν.
      Ολοι σχεδον οι χριστανοί ρούφηξαν το αυγό της μεταπολίτευσης, και οι ιερείς ακολουθούν ως συνοδοιπόροι. Να τους ειρωνεύεστε όλους λοιπόν κατάμουτρα και κυρίως τους θεολόγους, οι οποίοι χρησιμοποιούν το χριστανισμό για να προπαγανδήσουν τον κομμουνισμό και τον φιλελευθερισμό σε άλλες περιπτώσεις
      Το πρόβλημα δεν είναι κομματικο αλλα ιδεολογικό, και οι θεολόγοι παρέχουν αρκετή κάλυψη στο σύστημα χρησιμοποιώντας κατάλληλα τη Γραφή

      Διαγραφή
    4. Αν εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ ρούφηξαν το αυγό (αφού όμως πριν το είχαν ρουφήξει με το Σύριζα), τότε εσείς που νομίζετε ότι ψηφίζοντας ένα μικρό κομματίδιο όπως για παράδειγμα η Κοινωνία (με την οποία δεν διαφωνώ γενικά) θα αλλάξετε την κατάσταση, τότε έχετε ρουφήξει ολόκληρο το κοτέτσι αγαπητέ. Και μην το παίζετε έξυπνος, διότι θα γελούν κρυφά με αυτά που λέτε. Καταδεικνύει δε, πλήρη άγνοια της φύσης της μεταπολίτευσης.
      Η μεταπολίτευση δεν είναι κομματική υπόθεση, Είναι πολιτισμός, είναι νοοτροπία, είναι κουλτούρα. Είναι ουσιαστικά ένας «άλλος πολιτισμός» που βασίζεται στην άρνηση των ελληνορθόδοξων αξιών. Αυτό ο νέος πολιτισμός προωθείται από τους ακαδημαϊκούς, τους καλλιτέχνες, τους διάσημους, τους δημοσιογράφους, τους διανοούμενος, ακόμα και τους θεολόγους Γενικά από όλους εκείνους που με τη μόρφωση και το κύρος τους διαμορφώνουν τον πολιτισμό και τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας. Η μεταπολίτευση μεταμόρφωσε τον νεοέλληνα σε άλλο άνθρωπο, εντελώς άσχετο με αυτό που ήταν στο παρελθόν.
      Οι μορφωμένοι στην εποχή μας είναι με το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Η ελευθερία που έχετε ψηφίζοντας ένα μικρό χριστιανικό κόμμα είναι κόλπο του συστήματος για να δημιουργεί εντυπώσεις ελευθερίας.
      Διότι όταν ο πολιτισμός μιας κοινωνίας είναι κατά βάσει αντιχριστιανικός, φιλελεύθερος και «προοδευτικός» και οι διαμορφωτές της νοοτροπίας της κοινωνίας ελέγχονται και καθορίζονται από τον αντίπαλο, τότε το πόσους βουλευτές έχει ένα χριστιανικό κόμμα είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Ακόμα και ο Καποδίστριας να μας κυβερνήσει, θα αποτύχει παταγωδώς, διότι η νεοέλληνες πιστεύουν σε «άλλο πολιτισμό» και δεν θα τον ακολουθήσουν αλλά θα τον χλευάσουν ως οπισθοδρομικό και μεσαιωνικό τύπο και χριστιανταλιμπάν.

      Όπως έλεγε και ο Βέντερς «Οι ΗΠΑ αποικιοποίησαν την ψυχή μας»

      Διαγραφή
  8. Ο πουριτανισμός για τον οποίο μιλάω, οφείλεται στην τυπολατρεία σας κύριε, που αντι να διαβασετε το πολυ ουσιαστικό σχόλιο μου ασχολείστε με την ανωνυμία μου. Τα σχόλια τα γραφουμε για προβληματισμό και για εποικοδομητικό διάλογο. Εσεις γράφετε πολλά και τίποτα το ουσιαστικό δεν μας λέτε, εκτός από ειρωνείες. Δεν με ενδιαφέρει τι ψηφίζετε, αυτό αφορά εσάς. Εγώ διαθέτω αρκετή πολιτική παιδεία ώστε να καταλαβαίνω τις ιδεολογίες των κομμάτων, ποια είναι η προέλευση τους, η συγγένεια τους, οι μέθοδοι προπαγάνδας τους και που τελικα αποσκοπούν, δηλαδή ποια είναι η κοσμοθεώρηση τους
    Αν δεν έχετες τις γνώσεις να μας αναλύσετε σύντομα, για ποιό λόγο η ΝΔ δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί απο του χριστιανούς, τότε δεν λέτε τίποτα. Εγώ σε αυτό το ιστολόγιο εχω αναλυσει την πολιτικη φιλοσοφία της ΝΔ πολλές φορές. Εχω αποδείξει για ποιο λογο είναι ασχετη με την ελληνορθοδοξία και επισης έχω πει ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται το χριστιανικό κόμμα όπως εσείς θέλεται να νομίζετε, αλλά μας αποκαλύπτεται ότι είναι, το λιγοτερο, ουδετερόθρησκη,ανεθνική και υλιστική όπως και κάθε φιλελεύθερο κόμμα.Και πολύ καλά κάνει, διότι αυτή είναι η ιδεολογία της,ο φιλελευθερισμός. Οι πιστοί όμως επειδή δεν έχουν πολιτική παιδεία και δεν τα καταλαβαίνουν αυτά. Η δουλειά μας λοιπόν είναι να τους διαφωτίσουμε σχετικώς, με αναλύσεις και όχι με ειρωνείες. Αυτό είναι το λάθος σας
    Μάλλον εγώ είμαι αυτός που χάνει το χρόνο του. Διοτι από τα σχόλια σας δεν έμαθα τίποτα πο να με ενδιαφέρει και που να βελτιώνει τη σκέψη μου. Το μόνο που διάβασα ήταν ειρωνείες και τυπολατρικές απαιτήσεις χωρίς ουσία. Δεν με ενδιαφέρει τι ψηφίσατε, το πρόβλημα άλλωστε, βρίσκεται στο πολίτευμα και στις φιλοσοφικές του βάσεις, με αποτέλεσμα τη σημερινή πνευματικη παρακμή της Ελλάδας και της Ευρώπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απαίτηση σας δεν γίνεται δεκτή κύριε, διότι η γενικότερη στάση σας, το φανατικό σκεπτικό σας, αλλά και το περίεργο επώνυμο σας με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δε είσαστε Έλλην, αλλά μάλλον "περιούσιος"

      Διαγραφή
  9. πως λέγεστε ....είπαμε;....φοβιτσιάρης; το μικρό σας όνομα;, χριστιανούλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε "περιούσιε" εγώ έδωσα εμπεριστατωμένες απαντήσεις, αλλά εσείς δεν δώσατε καμία, προφανώς επειδή γράφετε επώνυμα και δεν θέλετε να εκτεθείτε στους ομοίους σας. Ποιος είναι ο φοβητσιάρης λοιπόν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.