25 Αυγ 2018

Ὑπάρχει κάποιος λόγος ὅτι ἕνα ἄτομο δέν μπορεῖ νά βρεῖ τό δεύτερο μισό, γιά νά παντρευτεῖ

Ἀρχιεπίσκοπος Tobolsk καί Tyumen Dimitry (Kapalin)
Ὑπάρχει κάποιος λόγος ὅτι ἕνα ἄτομο δέν μπορεῖ νά βρεῖ τό δεύτερο μισό, γιά νά παντρευτεῖ. Ἴσως ὁ Κύριος νά δώσει τή δοκιμασία, ἔτσι ὥστε ὅταν σᾶς στείλει ἕναν καλό ἄνθρωπο, μπορεῖτε νά ἐκτιμήσετε τή μοναδικότητά του γιά πάντα. Ἑπομένως, κάποιος πρέπει νά προσευχηθεῖ ἀκούραστα. Ὁ Κύριος στέλνει ἕνα μήνυμα σέ πολλούς ἀνθρώπους πού θέλουν νά παντρευτοῦν,  ἀλλά  οἱ ἄνθρωποι δέν ἔχουν πολύ ὑπομονή γιά πολύ καιρό.

16 σχόλια:

  1. Προσωπικη μαρτυρία από λόγια αγιασμένου γέροντα:οι άντρες(της εκκλησιας και μη) δεν παντρεύονται τις καλές και φτωχές κοπέλες... Στην σημερινη εποχή ειδικα της οικονομικής κρίσης κοιτάνε μονο την εξασφαλιση... Τα πράγματα συνεπώς δεν είναι τόσο ρομαντικα αλλά πολύ σκληρά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όχι μόνον αυτό,αλλά δεν παντρεύονται ούτε τις σεμνές κοπέλλες κι ας είναι επιστήμονες κι ας έχουν κάποιαν οικονομικήν άνεσιν ,εργασίαν εξασφαλισμένην με σταθερό μηνιαίο μισθό κ.λπ,διότι προτιμούν τις κοσμικές κοπέλλες κι ας μην έχουν αυτά τα προσόντα ,επειδή είναι πιο κολπαδόρες και τους λένε πολλά ψέματα,ενώ οι κοπέλλες της Εκκλησίας και οι θρησκευόμενες είναι περισσότερον ειλικρινείς κι ανοίγουν τα χαρτιά τους ευθέως από τηναρχήν ότι θέλουν οικογένεια, όχι προγαμιαίες σχέσεις κ.λπ. κι εκείνοι εξαφανίζονται στα ακούσματα αυτά.Αυτά λέγει η δική μας εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα! Σιγά καλέ να μη κοιτάζουμε την περιουσία!

      Οι άντρες δεν παντρεύονται γενικότερα, δεν έχει να κάνει με τις φτωχές κοπέλες.

      Κατ' αρχάς, πλέον οι κοπέλες είναι στον κόσμο τους (είτε δεν σηκώνουν τα μάτια από το κινητό, είτε από τις φίλες τους, είτε κοιτάζουν το ακριβό αυτοκίνητο/ρολόι/πουκάμισο μόνο και όχι τον άνθρωπο, είτε ασχολούνται με τους άντρες μόνο για να κοκορεύονται μετά στις φίλες τους, είτε δεν δίνουν σημασία στους άνδρες και περιμένουν όλα τα βήματα από εμάς, από καθαρή βλακεία).

      Έπειτα, εμείς που θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, δεν θέλουμε καν να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε κοπέλες στις μέρες μας. Πρώτα από όλα γιατί είναι νόμος το ότι δεν υπάρχουν αγνές κοπέλες (εξαιρέσεις μπορεί βέβαια να υπάρχουν) και πολύ περισσότερο αν ψάχνεις για όμορφη κοπέλα. Και αν θες να βρεις τις εξαιρέσεις του κανόνα, καλή επιτυχία... Εγώ τουλάχιστον δεν έχω τις κοινωνικές ικανότητες να ανακρίνω 3000 Ελληνίδες για να βρω την μια και μοναδική μέσα σε αυτές που θα αξίζει κάτι. Γιατί εκεί περίπου είναι οι στατιστικές. Οι υπόλοιπες, δε με ενδιαφέρουν καθόλου. Αλλά, ναι, αν κάποια κοσμική και κολπαδόρος μου μιλήσει, θα της μιλήσω και εγώ, αν δεν έχει κάτι πάνω της που μου τη σπάει, μόνο και μόνο επειδή δεν έχω να χάσω τίποτα και γιατί έκανε τον κόπο να μου δώσει τόση σημασία.

      Πολλοί από αυτούς που παντρεύονται μπορεί όντως να θέλουν μόνο περιουσίες ή απλά να μη μείνουν στο ράφι. Αυτοί που δεν είναι τέτοιοι, μάλλον μένουν μόνοι τους με τα όνειρά τους ναυαγισμένα.

      Αυτό που ψάχνουν οι άντρες που θέλουν γάμο είναι ομορφιά, αγνότητα, εκτίμηση και επικοινωνία. Αν δεν σηκώνετε καν το βλέμμα σας να μας κοιτάξετε δεν υπάρχει ούτε η βασική επικοινωνία. Αν δεν έχετε αγνότητα και παρθενία και δεν ζητήσετε γάμο πριν τη σχέση οι πιθανότητες είναι ότι θα πέσετε πάνω σε κάποιον που απλά θέλει να περάσει καλά για λίγο μέχρι να σας βαρεθεί. Και αν δεν κάνετε ούτε την βασική γυμναστική (έστω περπάτημα) και μόνο τρώτε, κάθεστε και κοιμάστε, μάλλον δεν θα σας βρούμε ελκυστικές. Και για να στεριώσει ο γάμος χρειάζεται εκτίμηση, που έχει και αυτή τελευταία εκλείψει. Τέλος, ο γάμος πρέπει να γίνεται νωρίς, όχι στα 30+. Μετά τα 25, τα κριτήρια επιλογής του καθενός γίνονται πιο αυστηρά και οι δυνατότητες προσαρμογής στις παραξενιές του άλλου μειώνονται.

      Και, εκτός αυτού, οι ικανότητες προσέγγισης γυναικών που έχουν πολλοί άντρες έχουν ατροφήσει, μιας και το να προσεγγίσεις γυναίκα για σοβαρή σχέση καταλήγει στατιστικώς σε πλήρη αποτυχία και πολλές φορές δεν έχει ούτε νόημα να προσπαθήσεις. Αν μπορείτε να πείτε και κανένα "γεια" δε θα έβλαπτε. Εγώ π.χ. δεν πρόκειται να πλησιάσω κάποια που δεν γνωρίζω ΠΟΤΕ, αν δεν δώσει σημάδια ότι ενδιαφέρεται.

      Διαγραφή
    2. Να ξέρεις ό,τι και οι γυναίκες ψάχνουν ελκυστικούς άντρες, και όχι κοιλαράδες που το παίζουν μέχρι τα σαράντα τους τα παπαδάκια της εκκλησίας. Έχε υπόψιν επίσης ότι και οι άντρες γερνάνε και παύουν να είναι ελκυστικοί, εκτός αν είναι διευθυντές τραπέζης και γοητεύσουν καμιά ουκρανέζα μπεϊμπισίτερ.
      Προσωπικά γνωρίζω κοπέλες όμορφες που απλά δεν βάφονται γιατί το θεωρούν απάτη. Αν οι άντρες (μέχρι κάποια ηλικία τουλάχιστον που είναι άπειροι) θεωρούν ομορφιά μια μακιγιαρισμένη μάσκα με γεια τους με χαρά τους. Απλά να μη γκρινιάζουν όταν γίνουν τα "αποκαλυπτηρια' και ζητάνε από τους πνευματικούς τους να χωρίσουν.

      Διαγραφή
    3. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φίλε μου είναι οτι οι άνδρες έπαψαν να λειτουργουν ως άνδρες και περιμένουν τις κοπέλες να πάρουν πρωτοβουλία. Η εμπειρία μου χρόνια μες την εκκλησια είναι ότι οι ΄περισσότεροι παντρεύονται τις πιο εύκολες αν είναι ντροπαλοι και φοβόνται μη φανε χυλόπιτα, τις πιο οικονομικα εξασφαλισμένες αν είναι φιλοχρήματοι, και τις πιο προκλητικες αν είναι φιλήδονοι. Μένουν και κάποια παιδια πιο πνευματικα (μερικές φορές αυτά που σκέφτονται να γίνουν και μοναχοί και εχουν πιο καθαρό νου) μπας και γίνει και καποιος γαμος της προκοπής.
      Το αν η διαδικασία γνωριμίας ήταν σε σωστά πλαίσια θα κριθεί μετά τον γάμο! Δυστυχώς οι πνευματικοι καθονται και παρακαλάνε μην αφήσουν τις οικογενειες και πάρουν διαζύγιο μετά από χρόνια γάμου...
      Επίσης από προσωπική εμπειρία πάλι , έχω να σου πως ότι η πιο επικίνδυσνη "ράτσα " μες στην εκκλησία έχουν καταντήσει οι παντρεμένοι , που δεν το έχουν σε τίποτα να κάνουν οφθαλμόλουτρο την ώρα της λειτουργίας ακόμα και από το ψαλτηρι και το ιερό, περιεργαζόμενοι κοπέλες...Πας σε μια εκκλησια και μένεις άναυδη όταν καταλαβαίνεις ότι ο νεαρός που σε περιεργαζόταν είναι παντρεμένος με παιδια... Το "χουι "δεν κόβεται αν δεν το κόψεις πριν το γάμο...

      Διαγραφή
    4. Έχει χαθεί η εικονα της απλής φυσικής ομορφιάς τόσο πολύ που οι άνδρες θεωρούν όμορφες τις βαμμένες κοπέλες. Δεν μπορούν να διανοηθούν τι κρύβεται πίσω από το μακιγιαζ... δεν καταλαβαίνουν καν ότι κάποιες κοπελές είναι μακογιαρισμένες ειδικα όταν δεν έχουν στην οικογένεια γυναικες που βαφονται. Αυτό είναι το πρώτο ψεμα πριν την γνωριμία που πρέπει τα αγόρια να το προσέχουν...

      Διαγραφή
  3. Σπάνια βρίσκεις αυτή την εποχή γυναίκα μα και άντρα με αρχές. Η πονηριά, η συμφεροντολογική προσέγγιση παντός είδους( καλή εργασία, χρήμα, ..και προίκα γιατί όχι..) η χλιδάτη ζωή με ανέσεις χαχα χούχα και γελοιότητες κάνουν θραύση! Μιλούσα για αυτό τις προάλλες, και όχι ότι είναι κανόνας..,μα οι πόλεις παράξενο φαίνεται αλλά συμβαίνει, βρίσκεις καλύτερους και πιό υπεύθυνους ανθρώπους παρά στην επαρχία!! Η επαρχία έχει ξεσαλώσει, αγρίεψαν οι άνθρωποι, η άλλη πάει με τη πεθερά κι ο άλλος με τη νύφη, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!! Και το περίεργο ξέρετε τι άκουσα? Υπάρχουν κορίτσια από την αλλοδαπή, κι όμως, σεμνά, ταπεινά κορίτσια προέκυψαν, που σε άλλες περιπτώσεις θα ΄λεγε κανείς ότι θα περίμενε το αντίθετο! Αδέλφια....βρωμίσαμε χαλάσαμε αρρωστήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2018 - 11:45 π.μ.27 Αυγούστου 2018 στις 11:27 μ.μ.

    Κανείς δε σας είπε να βαφτείτε. Απλά φροντίστε τον εαυτό σας λίγο. Είναι τόσο κακό αυτό; Κανείς δε σας παντρευτεί για την καλή σας καρδία και μόνο. Επίσης, φυσικά και οι γυναίκες ψάχνουν για ελκυστικούς, όπως οι άντρες. Μόνο που τους ψάχνετε εκεί που δεν πρέπει (σε καφετέριες, ντισκοτέκ και γνωστούς φίλων). Πας στην Εκκλησία της γειτονίας τις Κυριακές και είσαι μόνο εσύ, κάνα-δυο άλλοι άντρες και τα ΚΑΠΗ. Οι κοπέλες άφαντες. Όσο για το βάψιμο, δεν πιστεύω ότι κάνει τόση διαφορά. Και αυτό γιατί έχω δει άβαφες γυναίκες που είναι πανέμορφες και βαμμένες που είναι κακάσχημες. Και πολλές φορές τυχαίνει να είναι και η ίδια γυναίκα και στις δυο κατηγορίες...

    > Το μεγαλύτερο πρόβλημα φίλε μου είναι οτι οι άνδρες έπαψαν να λειτουργουν ως άνδρες και περιμένουν τις κοπέλες να πάρουν πρωτοβουλία.

    Αυτό ακριβώς προσπαθώ να σου εξηγήσω. Κάποτε οι γυναίκες ήταν αγνές πριν τον γάμο τους. Μια τέτοια γυναίκα φυσικά και θα την κυνηγήσεις. Σήμερα, μετά τα 20 έτη, δεν υπάρχει σχεδόν καμιά που να μην είχε ερωτικές σχέσεις. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει επειδή "οι άνδρες περιμένουν τις κοπέλες να πάρουν πρωτοβουλία", αλλά μάλλον επειδή οι κοπέλες δίνονται σε όποιον "πλούσιο πρωτοβουλιών" βρεθεί, χωρίς να απαιτούνε πρώτα να τις παντρευτεί... *
    Συμφωνείς ότι στις 3000 κοπέλες εκεί έξω που είναι άνω των 20 ετών και δεν έχει σώμα φάλαινας και πρόσωπο κατσίκας, παίζει μόνο η μία να είναι αγνή ή όχι; Γιατί αυτή είναι η δική μου εντύπωση, αλλά και η εντύπωση όλων των φίλων μου. Εγώ μπορεί να είναι τυφλός, αλλά δύσκολα να είμαστε τυφλοί όλοι.

    Με τέτοιες στατιστικές, τι να κυνηγήσει ένας άνδρας; Ξέρεις πόσος χρόνος και κόπος χρειάζεται να πλησιάσεις μια κοπέλα; Για να μη μιλήσουμε και για την ψυχική οδύνη και για το γεγονός ότι ποτέ δεν είστε χωρίς άλλες 10 φίλες σας ή φίλους σας τριγύρω. Ή για την πλήρη αδιαφορία που εισπράττεις όταν την συναντάς. Εγώ ρίχνω ματιές ακόμα και σε περιστέρια και σκυλιά που περνάνε, αλλά αν δεις κοπέλα να κινείται στο δρόμο θα την δεις να έχει τα μάτια στο κινητό ή το κινητό στο αυτί και τα μάτια στον πολικό αστέρα.

    > Δυστυχώς οι πνευματικοι καθονται και παρακαλάνε μην αφήσουν τις οικογενειες και πάρουν διαζύγιο μετά από χρόνια γάμου...

    Ο γάμος είναι ιερός. Φυσικά θα παρακαλάνε να μην υπάρξει διαζύγιο. Και το διαζύγιο δεν καταργεί τον γάμο. Ο γάμος είναι ισόβιος. Το διαζύγιο καταργεί τις νομικές υποχρεώσεις.

    > Επίσης από προσωπική εμπειρία πάλι , έχω να σου πως ότι η πιο επικίνδυσνη "ράτσα " μες στην εκκλησία έχουν καταντήσει οι παντρεμένοι...

    Δεν ξέρω τι εμπειρίες είχες, αλλά το να σε κοιτάζει κάποιος δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε κοιτάζει για τους λόγους που σκέφτεσαι. Και ακόμα και αν σε κοιτάζει πονηρά, κανείς δεν είναι τέλειος. Μπορεί ακόμα και εσύ η ίδια να φταις αν ντύνεσαι προκλητικά στις εκκλησίες. Αλλά και αν όλη η ζωή του τύπου είναι μέσα στον ναό, στη δουλειά και στο σπίτι, δεν είναι καθόλου παράξενο να σε κοιτάζει έτσι, μιας και δε βλέπεις συχνά νέα γυναίκα μέσα σε ναό, και (μπορεί να) είσαι για αυτόν σαν εξωγήινος. Και επίσης αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > Πας στην Εκκλησία της γειτονίας τις Κυριακές και είσαι μόνο εσύ, κάνα-δυο άλλοι άντρες και τα ΚΑΠΗ. Οι κοπέλες άφαντες
      Μάλλον όλοι -ες έχουμε το ίδιο πρόβλημα...

      >Κάποτε οι γυναίκες ήταν αγνές πριν τον γάμο τους. Μια τέτοια γυναίκα φυσικά και θα την κυνηγήσεις
      Πως θα καταλάβεις αν μια κοπέλα είναι αγνη; σε διαβεβαιώνω ότι θα έπεφτες από τα σύνεφα αν π.χ. από τον δική μου παρέα σου έλεγα ποιες κοπέλες είναι αγνες και ποιες όχι. Δεν φοράνε ταμπέλα ... Σε αυτά τα θέματα μόνο ένας διορατικος γέροντας μπορεί να απαντησει ...

      >Για να μη μιλήσουμε και για την ψυχική οδύνη και για το γεγονός ότι ποτέ δεν είστε χωρίς άλλες 10 φίλες σας ή φίλους σας τριγύρω
      Αυτό πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί και θα το λάβω υπόψιν μου

      >Και επίσης αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με το θέμα...
      Έχει σχέση αγαπητε, διότι όταν λες ότι δεν σας κοιτάμε και δεν σας λέμε ούτε καλήμέρα, σημαίνει πιθανόν ότι "έχει καεί η γουνα μας" από κάποιους παντρεμένους που ίσως παρεξηγουν και την καλημέρα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2018 - 11:45 π.μ.3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:07 μ.μ.

      > Σε αυτά τα θέματα μόνο ένας διορατικος γέροντας μπορεί να απαντησει ...
      Αν είναι όλοι να τρέχουμε πίσω από ένα γέροντα, καήκαμε...
      Άσε που έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο διορατικοί είναι οι περισσότεροι σημερινοί γέροντες.

      > Αυτό πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί και θα το λάβω υπόψιν μου
      Πάντως, δεν είναι και εποχή να κυκλοφορείτε μόνες σας εδώ που τα λέμε. Αγρίεψαν οι καιροί και τώρα με τους λαθρομετανάστες δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθεις. Να μας φυλάει ο Θεός και να μας βοηθήσει, γιατί σκούρα τα βλέπω όλα.

      > σημαίνει πιθανόν ότι "έχει καεί η γουνα μας" από κάποιους παντρεμένους
      Αυτή η πιθανότητα δε μου φαίνεται πολύ μεγάλη για τις περισσότερες κοπέλες. Αλλά τέλος πάντων.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2018 - 11:45 π.μ.27 Αυγούστου 2018 στις 11:27 μ.μ.

    Το θέμα είναι ότι κανείς δε θέλει να έχει για ισόβια σύζυγο κάποια που έχει πάει με άλλους. Είναι σαν να σε έχει απατήσει πριν τον γάμο. Θα ευχόμουν να ήθελαν το ίδιο και οι γυναίκες, αλλά προφανώς αυτές δεν τις ενδιαφέρει καθόλου (κρίνω από τα αποτελέσματα). Και το να ψάχνεις να βρεις κάποια διαφορετική που να σου αρέσει και που δεν έκανε "γάμους για την πλάκα" πριν τον γάμο φαντάζει σαν εγχείρημα ισοπίθανο επιτυχίας με το να ψάχνεις πλανήτη εκτός της Γης που να συντηρεί ζωή στο διάστημα. Επομένως, για ποιον λόγο να ασχοληθεί ένας άντρας; Προσωπικά, δεν έχω τόσο χρόνο για τέτοιες αηδίες και είδα τι κατάφεραν άλλοι που είχαν τον χρόνο...

    Αλλά αν δω μια κοπέλα που δε φαίνεται να είναι του δρόμου, που μου αρέσει και που δεν βρίσκεται στην κοσμάρα της και δίχως επαφή με το περιβάλλον (όπως συμβαίνει ανησυχητικά πολλές φορές, είτε από φυσικού της, είτε εξ' αιτίας τηλεφωνικών συσκευών, είτε εξ' αιτίας αλληλεπίδρασής με τις φίλες της, είτε από φόβο μη ρίξει καμιά ματιά πάνω σε άνθρωπο και φανεί "εύκολη" **), τότε ας πούμε ότι την πλησιάζω. Μπορείς να μου πεις εσύ σαν κοπέλα πως να την ρωτήσω με πόσους έχει πάει, περιμένοντας ειλικρινή απάντηση; Δεν είναι κάτι που το ρωτάς σε κάποιον που μόλις γνώρισες και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πάρεις ειλικρινή απάντηση. Να μη χαραμάω τον χρόνο μου, όχι τίποτα άλλο. Διαφορετικά, γυρνάμε πίσω στο οφθαλμοφανές δεδομένο ότι το να κυνηγάς κοπέλες άνω των 20 για γάμο δεν παράγει αποτελέσματα. Να ξέρω και εγώ δηλαδή, αν θα πρέπει να βελτιώσω την τακτική της παρατημένης αναζήτησής μου ή να συνεχίσω να κάνω το παπαδάκι στην εκκλησία και τον καλόγερο στο σπίτι μέχρι τα 90 μου...

    Υποσημειώσεις:
    * Ξέρετε ότι οι "πλούσιοι πρωτοβουλιών" είναι αυτοί που το κάνουν από χόμπι και για την πλάκα, έτσι δεν είναι; Αντίθετα, αυτοί που ψάχνουν να παντρευτούν δεν έχουν κανένα κίνητρο πλέον να σας πλησιάσουν, εκτός κι αν μοιάζετε να ανήκετε σε κάποια άλλη κοινωνία και όχι στην δικιά μας την ανώμαλη.

    ** Θα ευχόμουν να κάνατε τη "δύσκολη" όταν πάνε σας ρίξουν στο κρεβάτι, όχι όταν σας κοιτάνε. Το δεύτερο δεν σαν κάνει "δύσκολη", αλλά ξιπασμένη.

    Και γράφοντας όλα αυτά, σπατάλησα πάλι αρκετή από την ώρα μου για αυτό το θέμα, ενώ είπα ότι δε θα ξανά-ασχοληθώ. Ας σταματήσω επομένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Αλλά αν δω μια κοπέλα που δε φαίνεται να είναι του δρόμου, που μου αρέσει και που δεν βρίσκεται στην κοσμάρα της και δίχως επαφή με το περιβάλλον, τότε ας πούμε ότι την πλησιάζω. Μπορείς να μου πεις εσύ σαν κοπέλα πως να την ρωτήσω με πόσους έχει πάει, περιμένοντας ειλικρινή απάντηση;

      Καταρχήν κάνε μια γνωριμια.. το να της ζητήσεις να πάτε για καφε δεν σημαίνει ότι της κάνεις πρόταση γάμου. Μην την ρωτήσεις από την πρώτη στιγμή γιατι θα φανείς "μπουνταλάς". Δηλ εμένα αν και πληρω αυτο το "κριτηριο", αν με ρώταγε κάποιος από την πρώτη στιγμη θα το θεωρούσα πολύ χονδροειδές γιατι είναι σαν να ρωτάς για μια μηχανη αν πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να την αγορασεις. Υπάρχει και περίπτωση καποια κοπελα να έκανε και κάποιο λάθος και να μετάνοιωσε... Πρέπει να ρωτήσεις κάποιο γέροντα αγιασμενο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μετα αν σου αρεσει και θελεις να προχωρησεις!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2018 - 11:45 π.μ.3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:23 μ.μ.

      Μπράβο σου που πληρείς το κριτήριο. Και ελπίζω να βρεις κάποιον που να σου μοιάζει σε αυτό και να σε αγαπά.
      Και εγώ το βρίσκω χονδροειδές, αλλά βρίσκω επίσης χονδροειδές το να πλησιάσω μια κοπέλα που μου δίνει λίγη ή καθόλου σημασία. Αν ήταν έτσι, μάλλον θα έπρεπε να υπάρχει συνωστισμός γύρω από τις όμορφες κοπέλες και να προσπαθείτε να μας διώχνετε σαν τα κουνούπια.
      Αλλά το να πλησιάσω εγώ κοπέλα φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έτσι κι αλλιώς, οπότε ας μη παραπονιέμαι για το ότι δεν δίνετε σημασία...

      Διαγραφή
  6. Είπε γέρων: Στο θέμα του γάμου τον πιο σπουδαίο ρόλο θα τον παίξει η Πρόνοια του Θεού. Ο Θεός είναι Εκείνος που γνωρίζει καλά ποια κάνει για σένα και για ποια κάνεις εσύ. Ο ΓΑΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ.

    " Ο Θεός είναι Εκείνος που στέλνει τη νέα στον νέο και τον νέο στη νέα. Θα σας παρακαλούσα, όσοι μπορείτε να δώσετε μια κάποια εμπιστοσύνη στα λόγια μου, να μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι εάν ο Θεός μεριμνά και φροντίζει ακόμη και για τις τρίχες της κεφαλής μας, πολύ περισσότερο ενδιαφέρεται για το κάθε παιδί του ως προς το μέγα θέμα του γάμου, που είναι και η ουσιαστική ζωή του.
    Εκείνος που θα ελπίσει στον Θεό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κλείσει τα μάτια του ή ότι θα πάρει τα πράγματα μοιρολατρικά, θα τρίβει τα μάτια του από έκπληξη, καθώς θα δει τι θα κάνει ο Θεός. Ο Θεός θα φέρει ακριβώς αυτό τον άνθρωπο, που πρώτα θα τον σεβαστεί, πρώτα θα τον αγαπήσει ποιοτικά με μιά άγνωστη αγάπη και θα τον εκτιμήσει σαν τον χαμένο εαυτό του με τον οποίο θα ζήσει φυσιολογικά, όπως ο Θεός όρισε και όπως ο Θεός κανόνισε".
    π. Συμεών Κραγιόπουλος

    Σχόλιο: Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και στην σχέση σας με τον Θεό. Δουλέψτε με τον εαυτό σας, φροντίστε την ψυχή σας, την σχέση σας με τον πνευματικό και τα μυστήρια της εκκλησίας και ο Θεός, που είναι Πατέρας Αγάπης και ενδιαφέρεται για όλους μας, θα φέρει στο δρόμο σας τον άνθρωπο της ζωής σας. Αφεθείτε με εμπιστοσύνη στην Πρόνοιά Του και στο σχέδιο Του και Εκείνος θα κανονίσει για την καρδιά σας. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ!!! Μην αμφιβάλλετε για το "θαύμα"! Μην ασχολείστε με όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας, με το αν βάφονται οι γυναίκες ή οχι, με το αν φλερτάρουν οι άντρες ή όχι κτλ. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και στη σχέση σας με τον Θεό. Κάντε εσείς ότι περνάει από το χέρι σας και ο Θεός θα κάνει τα υπόλοιπα...
    Βάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και όρια στην παρέμβαση του Θεού σε τέτοια θέματα.
      Ακριβώς όπως ο Θεός δεν εμπόδισε τους διώκτες των χριστιανών να θανατώσουν χριστιανούς, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι βέβαιο πως θα κάνει κάτι. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει το θέλημα του ανθρώπου που αντιτίθεται. Στην πρώτη περίπτωση είναι το θέλημα κάποιων αντιχρίστων και στην δεύτερη το θέλημα μια αντίχριστης κοινωνίας ολόκληρης που έχει βαλθεί να κατασκευάζει ανθρώπους καλοπερασάκηδες, ακόλαστους και ακοινώνητους. Και επίσης, και στις δυο περιπτώσεις η μη-παρέμβαση του Θεού για βοήθεια μπορεί να είναι πιο σωτήρια από την παρέμβασή του. Είναι και αυτό ένας σταυρός και κάποιοι τον κουβαλούν ή θα τον κουβαλήσουν.

      Σήμερα δεν υπάρχουν σωστοί άνθρωποι για γάμο. Δε νομίζω πως ο Θεός θα διορθώσει τα προβλήματα που εμείς δημιουργούμε σαν κοινωνία. Αν είναι θέμα σωτηρίας για έναν άνθρωπο, μπορεί. Αλλά μπορεί να είναι πιο σωτήριο το να μείνει κάποιος μόνος του. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που μένουν μόνοι τους, έτσι κι αλλιώς. Σημαίνει αυτό ότι ο Θεός τους έχει εγκαταλείψει;

      Θα ήθελα πολύ να πιστέψω το σχόλιο σου, αλλά η δική μου εμπειρία και η δική μου αναμονή δεν το επαληθεύει. Και η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχει πολύ νόημα να εμφανιστεί το αποτέλεσμα στο μέλλον. Μετά από μια ηλικία δεν είσαι για γάμο. Το πολύ κανένα σύμφωνο συμβίωσης (συμβίωσης από απόσταση κατά προτίμηση) για να έχεις κάποιον να σου μαγειρεύει και να σου πλένει τα ρούχα.
      Κοίτα να δεις που θα μας χρειαστεί και εμάς τελικά αυτός ο νόμος...

      Η δική μου εντύπωση είναι ότι το μόνο για το οποίο μπορείς να εμπιστευθείς το Θεό είναι για την σωτηρία σου. Τα υπόλοιπα δεν φαίνεται να Τον ενδιαφέρουν πολύ. Και δεν μπορώ να πω πως το βρίσκω παράξενο. Στενή και τεθλιμμένη δεν είπαμε ότι θα είναι η οδός; Γιατί να άρει την θλίψη από πάνω μας;

      Διαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι ο άντρας τρέμει τη χυλόπιτα! Δεν το αντέχει, ίσως να είναι ο αντρικός εγωισμός. Όσο για τους άλλους τους πλούσιους πρωτοβουλιών όντως το κάνουν περισσότερο για πλάκα, κι όποια πέσει δε θα΄ταν κι άσχημο..! Μα αν ένας αναζητεί κάτι πιο ας πούμε σοβαρό ή να ξεκινήσει με μια σοβαρότητα δε μπορεί να πει τη κοτσάνα του, ή έστω κάτι να ίπταται μπας και πιάσει το υπονοούμενο η άλλη. Κι αυτό γιατί αν παρεξηγηθεί θα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί από ντροπή για τη κοτσάνα του, ενώ ο άχαρος το πέταξε μόνο και μόνο μήπως και πέσει η προσοχή.Δηλαδή βαδίζεις από τα ρηχά για να μπεις στα βαθιά νερά. Μα πώς να ξέρεις εκ των προτέρων το χαρακτήρα της άλλης, η ψυχοσύνθεση του καθένα διαφέρει, η μία μπορεί να το εκλάβει ως κάτι ενδιαφέρον η άλλη μπορεί να σε λούσει κανονικά! Τέλος πάντων αυτά συμβαίνουν στις απαρχές πάνω κάτω, το θέμα είναι ότι σήμερα στη "πέφτει" η γυναίκα, αλλά ποιά εμπιστοσύνη μπορείς να δείξεις σε μια τέτοια περίπτωση ρηχότητας και ευτελισμού? Οι γυναίκες σήμερα δε ξέρουν τι θέλουν, τα άπαντα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Κωστή Παλαμά και του Βαλαωρίτη δε φτάνουν για να πληρώσει κανείς τις απαιτήσεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.