Menu

30 Αυγ 2018

Ὅσιος Ἀμφιλόχιος Μακρής, «Στίς ἡμέρες μας παραμορφώσαμε τή θεολογία»


Ὁ χθές ἐπισήμως ἁγιοκαταταχθεῖς, Ὅσιος Γέρων Ἀμφιλόχιος Μακρής ἔλεγε σχετικά μέ τήν "σύγχρονη" θεολογία:
«Στίς ἡμέρες μaς παραμορφώσαμε τή θεολογία, δέν τή ζοῦμε ἐσωτερικά, γι’ αὐτό καί κατάντησε μία νεκρή ἐπιστήμη, ἐπαγγελματική. Ἡ θεολογία, μποροῦμε νά ποῦμε, εἶναι ἕνα μυστήριο, πού τελεῖται σέ ψυχές πού προσφέρονται ὁλοκληρωτικά στό Θεό. Εἶναι βίωμα ἱερό. Τότε μόνον ἐπιδρᾶ καί ἀντανακλᾶ καί ἐξωτερικῶς. Πραγματικός θεολόγος εἶναι ἐκεῖνος πού ἔχει ἀποκτήσει μυστική ἕνωση μέ τόν Κύριο...
Καί ἡ ἕνωση αὐτή ἀποκτᾶται διά τῆς....

θείας χάριτος, ἀφοῦ προηγουμένως ὁ ἄνθρωπος ἐγκαταλείψει τά πάντα γιά τή μωρία τοῦ Σταυροῦ».

Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, Νέον Γεροντικόν,Ἤτοι θαυμαστά γεγονότα καί ἀποφθέγματα συγχρόνων Γερόντων, σέλ. 80

2 σχόλια:

  1. Πολλοί Θεολόγοι σήμερα και κληρικοί, έχουν επηρεασθεί από τις "θεολογικές" πλάνες των αιρετικών ετεροδόξων (Παπικών, προτεσταντών).
    Μερικά μόνο παραδείγματα πλάνης: "ο Θεός είναι ΜΟΝΟ αγάπη" (αρνούμενοι συγχρόνως την δικαιοσύνη του Θεού), "ΟΛΟΙ θα σωθούν στην αιώνια ζωή" (αυτή η πλάνη διαδίδεται "υπογείως" ή και φανερά, σε κάποιους θεολόγους και κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμα και σε κάποιους επισκόπους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με ελληνικό δημοσίευμα συνεργεία φέρονται να κατεδαφίζουν το ΙΝ της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Βοτανικό για να διευκολυνθούν οι εργασίες ανεγέρσεως του μουσουλμανικού τεμένους. Πρόκειται εφόσον επιβεβαιωθεί για μια κατάπτυστη και ιερόσυλη πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της ορθοδοξίας.

    Η Κυβέρνηση παράνομα γκρεμίζει τον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας μέσα στον χώρο του Βοτανικού, επί της Ιεράς Οδού 114 για να μην είναι μπροστά στο ισλαμικό τέμενος. Δηλαδή γκρέμισαν Χριστιανικό Ναό για να γίνει το Τζαμί!

    Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπ’ αριθμόν Ε2011/2017 Αίτησις 150 ατόμων σχετικώς με τον Ναόν της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας εντός του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 (πλησίον του επιδίκου και επιδόξου τεμένους του ισλάμ) συζητηθείσα την 28/11/2017 ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με εισηγήτρια την κ. Ουρανία Μαυρομιχάλη – Νικολαράκου και Πρόεδρο τον κ. Αντωνόπουλο, ο ναός της Παναγίας της Ελευθερώτριας γκρεμίστηκε!

    Στη θέση του αυτή την ώρα υπάρχουν χαλάσματα και μπάζα που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί

    Στην υπόθεση υπάρχει έντονο παρασκήνιο, αφού με εντολή ανώτατου δικαστικού ακυρώθηκαν οι προσπάθειες Εισαγγελέων να ματαιώσουν την κατεδάφιση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται ήδη αγανακτισμένοι πολίτες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

    - https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή