Menu

29 Δεκ 2015

Κονίτσης Ἀνδρέας: ''Ὅσοι βουλευτές ψήφισαν τό σύμφωνο δέν θά γίνονται δεκτοί στήν ἀκριτική Μητρόπολή μου''

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης π. Ανδρέας ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις: «Ἤδη ἡ ἀνομία καί ἡ διαστροφή ἔγινε, ἀτυχῶς νόμος τοῦ Κράτους. Αὐτό, πού ἄλλοτε οἱ ἄνθρωποι προσπαθοῦσαν νά τό κρύψουν καί, φυσικά, δέν τό διεφήμιζαν, ἦλθαν τώρα 194 Βουλευτές νά τό ἐπισημοποιήσουν πανηγυρικά καί νά ποῦν στόν Ἑλληνικό Λαό, «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αἰδῶ», ὅτι ἡ ὁμοφυλοφιλία δέν εἶναι ἁμάρτημα· καί ὅτι στό ἐξῆς θά μποροῦν καί νά «παντρεύωνται» τά ὁμόφυλα «ζευγάρια». 
Ἀλλ' αὐτή ἡ πρακτική, τοῦ νά ἐπιβραβεύωνται ἐπίσημα τά «πάθη τῆς ἀνομίας», κατά τόν χαρακτηρισμό τοῦ ἀποστόλου Παύλου (Ρωμ. α΄26), προκαλεῖ.... ἀφόρητη ντροπή στούς φυσιολογικούς ἀνθρώπους.
Εἶναι αὐτόχρημα ΑΙΣΧΟΣ.
Καί μή μᾶς ποῦν οἱ πολιτικοί μας, ὅτι ἀκολουθοῦν τήν πρακτική τῆς Εὐρώπης. Διότι, ἐνῷ σέ ἄλλα, ἐλάσσονος σημασίας, θέματα, ἀντιτάσσουν στούς ἑταίρους μας ἐπίμονη ἄρνηση, σ' αὐτό τό ζήτημα, πού μεταβάλλει τήν κοινωνία σέ Σόδομα καί Γόμορρα, γιατί σπεύδουν ἀγαλλομένῳ ποδί, νά συμμορφωθοῦν.
Δέν γνωρίζουν ὅτι οἱ περισσότεροι Εὐρωπαϊκοί λαοί ἔχουν ἀπολακτίσει τόν χριστιανισμό, πού εἶναι ἀλήθεια καί φῶς, καί, ἑπομένως, μποροῦν νά παραβαίνουν ἀδιάντροπα τόν Θεῖο Νόμο τοῦ Εὐαγγελίου.
Γιατί δέν μποροῦν νά ποῦν ἕνα ΟΧΙ στήν ἀνήκουστη αὐτή ἀνηθικότητα, πού θέλει, μέ τά παφλάζοντα κύματά της, νά πνίξῃ τήν Εὐρώπη καί τόν κόσμο ὁλόκληρο.
Ἀτυχῶς, «χορεύουν», ὅπως τραγουδοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι, διότι ὅπως συμπληρώνει πάλι ὁ ἀπόστολος Παῦλος, «μολονότι ἐγνώρισαν καλά ἐκεῖνο, πού ὁ Θεός πρόσταξε ὡς δίκαιο, ὅτι δηλαδή ὅσοι πράττουν τέτοια ἔργα εἶναι ἀξιοκατάκριτοι, ὄχι μόνο πράττουν αὐτά, ἀλλά καί ἐπιδοκιμάζουν ἐκείνους πού τά πράττουν.
Καί ἔτσι ἀποδεικνύουν, ὅτι ὄχι ἀπό ἀδυναμία, ἀλλά ἀπό βαθειά τῆς ψυχῆς τους διαφθορά ἐνεργοῦν κατ' αὐτόν τόν τρόπο» (Ρωμ. α΄ 32).
Προσωπικῶς, δοκιμάζω πόνο καί ἀγανάκτηση. Γι' αὐτό καί δηλώνω κατηγορηματικά, ὅτι ὅσοι βουλευτές ἐψήφισαν αὐτόν τόν κατάπτυστο νόμο δέν θά γίνωνται δεκτοί στήν ἀκριτική Μητρόπολή μου. Τελεία καί παῦλα.
Εἴθε ὁ Κύριος νά μᾶς λυπηθῇ καί νά μᾶς δώσῃ μετάνοια. Κι' ἄς μή ξεχνᾶμε, ὅτι «φοβερόν τό ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος» (Ἑβρ. ι΄ 31).

6 σχόλια:

  1. Εύγε! Εύγε και σε όσους τοποθετήθηκαν με τον ίδιο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΕΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ η αποστασία είναι σχεδόν πλήρης. ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ κοροϊδεύουν κατάμουτρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως επίσημη γραμμή δεν νοιάζονται καθώς το ποσοστό των συνειδητοποιημένων χριστιανών στην κοινωνία είναι μικρό ως εκλογική δύναμη (αν και έχουν κάποιους ελάχιστους που μεμονωμένα είναι κάπως πιο εντάξει), ενώ ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είναι ιδεολογικά αντιχριστιανοί. Ό,τι είναι να κάνουμε εμείς, οφείλουμε να το κάνουμε ακομμάτιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνος Παπανικολάου1 Ιανουαρίου 2016 στις 1:43 π.μ.

    Σεβαστοί πατέρες κι αγαπητοί φίλοι!
    Επειδή πολλοί προβληματίζονται για την πολιτική κατάσταση, σας γνωστοποιώ, εάν ήδη δεν το γνωρίζετε, πως υπάρχει η «Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια», η οποία διακηρύττει ευθαρσώς την προσήλωσή της στις αρχές της Ορθοδοξίας , του Ελληνισμού, της Ρωμηοσύνης! Είναι η πολιτική παράταξη με ένα ρωμαλέο και πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα, που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Εμπνέεται από τον μεγάλο κυβερνήτη μας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος πολιτεύτηκε με βάση το χάρισμά του στην πολιτική, το ήθος του, την πίστη του και τις αρχές του. (Εάν υπάρχουν σήμερα ως ενιαία κράτη η Γαλλία και η Ελβετία, το οφείλουν στον Καποδίστρια. Είχε το πολιτικό θάρρος να δηλώσει ενώπιον του Τσάρου της Ρωσίας Αλεξάνδρου, όταν του ανετέθη το Ρωσικό Υπουργείο των Εξωτερικών, τα εξής: Μεγαλειότατε, θα υπηρετήσω τα συμφέροντα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, εφόσον δεν συγκρούονται με το συμφέρον της πατρίδος μου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα προτιμήσω το συμφέρον της πατρίδος μου! Και αυτό έκανε: Ανέλαβε Κυβερνήτης του Ελληνικού Βασιλείου, του χάρισε την ανεξαρτησία[αντί της αυτονομίας που επεδίωκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις],το αναγέννησε κυριολεκτικά από τις στάχτες, ζούσε ασκητικά και, τέλος, θυσίασε και την ζωή του για την Ελλάδα. Αυτός ήταν ο Καποδίστριας. Πραγματικός Ρωμηός!) Η «Κοινωνία» είναι η μοναδική παράταξη που ζήτησε επισήμως από όλα τα κόμματα να αποκηρύξουν την μασωνία και κάθε είδους αποκρυφισμό. Κανένα κόμμα δεν το έπραξε! Επίσης, η συγκεκριμένη αποκήρυξη αποτελεί προϋπόθεση, για να γίνει κάποιος μέλος της «Κοινωνία» ή για να θέσει υποψηφιότητα ως υποψήφιος βουλευτής. Τελειώνω λέγοντας πως η «Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια» κινείται ρωμαίικα, με αρχοντιά κι ευγένεια, παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη. Όσοι αμφιβάλλουν, ας κάνουν τον κόπο να γνωρίσουν καλύτερα τους ανθρώπους αυτούς, μέσω της ιστοσελίδας της παρατάξεως ή με την φυσική παρουσία τους σε κάποια εκδήλωση της παρατάξεως. Τους διαβεβαιώνω πως δεν θα χάσουν. Επιτέλους, όχι άλλη στήριξη σε κόμματα, μικρά και μεγάλα, εντός και εκτός βουλής, που έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» για την Ρωμηοσύνη μας, την παράδοση και την πίστη του Γένους μας και έχουν την πίστη μόνο για βιτρίνα, για να ξεγελούν τους αφελείς, υπηρετώντας ξένα συμφέροντα.
    Διαβάστε το πολιτικό πρόγραμμα της παρατάξεως από τον επίσημο ιστοτόπο της παρατάξεως. Είναι άκρως κατατοπιστικό! Όχι άλλα λάθη με την ψήφο μας! Όχι άλλους πειραματισμούς! Όλοι μας πρόδωσαν! Όλοι μας ξεγέλασαν ξεδιάντροπα! Στηρίξτε την παράταξη της Ρωμηοσύνης, την «Κοινωνία»! Όχι άλλοι κοντόφθαλμοι υπολογισμοί! Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ήθος, πίστη, σχέδιο και πνεύμα θυσίας, σαν τον Ιωάννη Καποδίστρια, που έδωσε τα πάντα για την πατρίδα, κι αυτή την ζωή του! Είναι πατρίδα μας και την θέλουμε πίσω!
    Αγαπητέ Ανώνυμε,(30 Δεκεμβρίου 2015 - 6:02 μ.μ.) αναφέρεις πως "Ό,τι είναι να κάνουμε εμείς, οφείλουμε να το κάνουμε ακομμάτιστα". Οι χριστιανοί οφείλουν να παίρνουν θέση σύμφωνα με τις αρχές τους και στην πολιτική. Επειδή δηλαδή κάποιοι είναι θεομπαίχτες, οι συνειδητοί χριστιανοί θα απέχουν και θα αφήνουν την πατρίδα να καταστρέφεται από άθλιους πολιτικούς; Την Ελλάδα θα την σώσει ο Χριστός μας, χρειάζεται όμως και το δικό μας λιθαράκι! Μετάνοια και στην ψήφο, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί! Καλή χρονιά κι ευλογημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ἌΝ ἦταν ἀξιόπιστο κόμμα ἡ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ὅλοι θά τό ψηφίζαμε,οἱ μέ Ῥωμαίικη ψυχή.
      Πολλοί ἔχουν ἀλλο πρόσωπο μέ ἄλλο προσωπεῖο....
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  5. Τι θα πει: "Δε θα γίνονται δεκτοί"; Και ποιος είπε πως αυτοί έχουν ανάγκη το Μητροπολίτη, για να έρθουν στην περιοχή ή στην πόλη που εδρεύει η Μητρόπολη; Πώς και με ποιο δικαίωμα θα τους απαγορεύσει την προσέλευση; Απλώς, ίσως εννοεί ο Μητροπολίτης πως δε θα γίνονται δεκτοί στο γραφείο του. Σκασίλα τους. Αν και θα το καταφέρουν και αυτό, με το γνωστό τρόπο, τον πολιτικάντικο, που τον γνωρίζουν πολύ καλά.Και όλα μέλι γάλα. Και πάμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή