17 Νοε 2015

π.Κωνσταντῖνος Στρατηγόπουλος: «Τί ἔκανε ἡ Ἐκκλησία τὸν καιρὸ τῆς Χούντας καὶ τὴν ὥρα τοῦ Πολυτεχνείου;»

Ἀκοῦστε τὴν ἐκπομπὴ «ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΓΚΑ», τοῦ πατρὸς Κωνσταντίνου Στρατηγοπούλου, στὸν Ῥαδιοσταθμὸ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τὸ 1996, ἀφιερωμένη στὸ Πολυτεχνεῖο καὶ στὸν ῥόλο ποὺ ἔπαιξε ἡ Ἐκκλησία ἐκείνη τὴν περίοδο…

3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογείται η Εκκλησία για το τι έκανε ή δεν έκανε την περίοδο του στρατιωτικού καθεστώτος.

    Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθεί η Εκκλησία να δώσει πιστοποιητικά "νομιμοφροσύνης" στο σημερινό καθεστώς.

    Το σημερινό καθεστώς - η δήθεν "δημοκρατία" της μεταπολιτεύσεως - είναι μακράν το πιο διεφθαρμένο και εθνοπροδοτικό καθεστώς....μέσα σε 40 χρόνια η "γενιά του Πολυτεχνείου" κατέστρεψε την Ελλάδα και έφερε τον Ελληνισμό στα πρόθυρα της βιολογικής εξαλείψεως.

    Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σοβαρά με αυτό ;;;

    Οι ίδιοι "δημοκράτες" που κατηγορούν την Εκκλησία ότι "δεν έκανε τίποτα" την περίοδο 1967-1974, είναι αυτοί που ουρλιάζουν όταν η Εκκλησία τολμά - σήμερα - να μιλήσει για τα Εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, διότι, λένε, η Εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στα πολιτικά !

    Ας αποφασίσουν λοιπόν : θέλουν ή δεν θέλουν να μιλάει η Εκκλησία ;;;

    Δεν έχει λοιπόν καμιά υποχρέωση η Εκκλησία να απολογείται στο διεφθαρμένο καθεστώς για το τι έκανε ή δεν έκανε επί δικτατορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού κατάλαβες ότι ο συγκεκριμένος ιερέας απολογείται στο σημερινό καθεστώς; Προφανώς δεν έχεις ακούσει άλλες ομιλίες του και γι' αυτό σχηματίζεις αυτήν την άποψη.
    Έχει μιλήσει πολλές φορές για τη ρήξη με την ΕΕ, υποστηρίζει το εθνικό νόμισμα (είναι διδάκτορας οικονομικών και η άποψή του έχει και γι' αυτό βαρύτητα), ονομάζει προδοσία την ψήφιση των μνημονίων... Ανάλογη ανάλυσή του σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας της Ελλάδας ήταν αιτία να 'εκδιωχθεί' από τον σταθμό.
    Παπούλη την ευχή σου...
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έκανε το πολυτεχνείο στην Ελλάδα και έπρεπε να συμμετάσχει και η εκκλησία; Πολύ άσχημο να συσχηματίζεται η εκκλησία με την θολοκουλτούρα και την παραφιλολογία σχετικά με το φτιαχτό γεγονός του πολυτεχνείου από μυστικές υπηρεσίες. Το πολυτεχνείο έγινε μάλιστα την περίοδο που η στρατιωτική κυβέρνηση είχε παραιτηθεί και είχε παραδώσει σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με σκοπό τις εκλογές. Το πολυτεχνείο έφερε τον Ιωαννίδη και τον διαμελισμό της Κύπρου και επανέφερε τον Καραμανλή σαν σωτήρα. Η εκκλησία κατά την γνώμη μου δεν είναι για να συμμετάσχει στα παιχνίδια εξουσίας αλλά να ελέγχει την κάθε μορφή εξουσίας ασχέτως από το όνομά της σε σχέση με την σωτηρία του ανθρώπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.