30 Δεκ 2014

Ἡ ὡραιοποίησις τῆς «βαρβαρότητας»… στὸ 55ο Παιδαγωγικὸ Συνέδριο τοῦ Μ. Βασιλείου

Ἀντιγράφουμε ἀπὸ τὸν Παιδαγωγὸ
Μὲ ἔκπληξη καὶ μὲ μεγάλη θλίψη διαπιστώσαμε ὅτι στὸ 55ο Παιδαγωγικὸ Συνέδριο  τοῦ Μ. Βασιλείου, στὴν Ἀθήνα, ἡ μία ἐκ τῶν 4 εἰσηγητῶν ἤταν η καθηγήτρια τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ κ. Παπαγεωργίου Νίκη, ἡ ὁποία στὴν πρόσφατη κρίσιμη συνεδρίαση ψήφισε ΝΑΙ στήν ἵδρυση Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδών (δεῖτε τὰ ὀνόματα τῶν 23 καθηγητῶν ποὺ ψήφισαν ΝΑΙ, ἐδῶ).
Μόλις τὸ διαπιστώσαμε, ἐπικοινωνήσαμε ἄμεσα μέσω email μέ τοὺς...
ὑπεύθυνους τοῦ συνεδρίου, ζητώντας τὴν τροποποίηση τοῦ προγράμματος. Δὲν εἶναι δυνατὸν πρόσωπα ποὺ τὴν κρίσιμη στιγμὴ συμπορεύονται μὲ τὶς ἐπιταγὲς τῆς Νέας Τάξης, νὰ παρουσιάζονται ὡς πρότυπα-εἰσηγητές σέ παιδαγωγικὸ συνέδριο. Ἐξ΄ ἄλλου μὲ ἑκατοντάδες ἐκλεκτοὺς συναδέλφους, δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν μπορεῖ νὰ βρεθεῖ κάποιος νὰ ἀντικαταστήσει τὴν ὁμιλήτρια.
Δὲν λάβαμε ΚΑΜΙΑ ἀπάντηση ἐνῶ στείλαμε τὴν ἐπισήμανσή μας καὶ τὴν ἑπόμενη ἡμέρα, κατὰ τὴν ἔναρξη τοῦ συνεδρίου.
Παρακολουθώντας ζωντανὰ μέσω διαδικτύου τὴν ἀναμετάδοση τοῦ συνεδρίου δεῖτε στὶς 2 ὧρες καὶ 23 λεπτὰ ἐδῶ, αἰσθανόμαστε τὴν ἀνάγκη νὰ δώσουμε «συγχαρητήρια» στὴν κυρία Παπαγεωργίου Νίκη.
Μὲ ἐξαιρετικὴ παρρησία πρόβαλε ὅλες τις νεοταξικὲς ἀποψεις χωρὶς νὰ διαπιστώσει τίποτε ἀρνητικὸ στὴν προσπάθεια κατασκευῆς μειονοτήτων μὲ βάση τὸν φυλετικὸ καὶ σεξουαλικὸ προσανατολισμό.
«Τί ἔχουμε νὰ φοβηθοῦμε;» (ἀπὸ τὴν προβολὴ τῶν «ἰδιαιτεροτήρων» καὶ τῶν κάθε εἴδους «σεξουαλικῶν προσανατολισμῶν»), ἐπαναλάμβανε συχνὰ κατὰ τὴ διάρκεια τῶν ἐρωτήσεων.
Τὰ παρουσίασε ὅλα ς «μία ἀλλαγὴ τῆς κοινωνίας»! Δὲν ἔβρισκε ἡ ἴδια τίποτε τὸ ἀρνητικό!
Ἀκόμη καὶ στὶς ἐρωτήσεις ποὺ δέχθηκε, ἀρνήθηκε νὰ καταδικάσει τὴν προβολὴ=ἐπιβολή ὅλων αὐτῶν τῶν κατασκευασμένων "μειονοτήτων".

Ἔφτασε σὲ σημεῖο (ὅταν ρωτήθηκε γιὰ τὸ ὅτι ὑπάρχουν καθηγητὲς παιδεραστὲς) νὰ προκαλέσει: «χρειάζεται νὰ δηλώσεις τὸν σεξουαλικό σου προσανατολισμὸ γιὰ νὰ διοριστεῖς;»! Τόσο «ἀνοιχτὸ πνεῦμα»...


«Συγχαίρουμε»... λοιπόν τοὺς ὑπευθύνους τῆς διοργάνωσης γιὰ τὴν ἐπιλογή τους. Τέλος «συγχαίρουμε»... τὸν προεδρεύοντα τοῦ Συνεδρίου κ.Νικολαϊδη, ποὺ μόλις πῆγε νὰ παρέμβει καὶ νὰ ἀναφερθεῖ ὁ Πρόεδρος τῆς ΠΕΘ στὴν ἵδρυση τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν, παρενέβη ἄμεσα γιὰ νὰ τον σταματήσει. Εὖγε...!

18 σχόλια:

  1. Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι οι οργανωτές του συνεδρίου υπηρετούν τα νεοταξίτικα σχέδια;
    Μήπως να σοβαρευτούμε κάποτε;
    (ΜΙΚΡΟΙ και μεγάλοι...)

    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεις το βίντεο στον σύνδεσμο που παραθέτει το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό, και δεις τις απαντήσεις της καθηγήτριας αυτής, και δεις και πως την προστατεύει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, τότε θα διαπιστώσεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τι συμβαίνει.

      Τυχαία δεν προσκλήθηκε η καθηγήτρια αυτή από την Θεσσαλονίκη. Δεν της έκαναν τα έξοδα κατά λάθος. Κάποιος-οι εισηγήθηκαν να την προσκαλέσουν και κάποιοι υπεύθυνοι, συμφώνησαν. Όλοι αυτοί έχουν ευθύνες και είναι καιρός στον ορθόδοξο κόσμο όταν αντιλαμβανόμαστε το λάθος μας να ζητάμε και κανένα συγνώμη.

      Εκτός αν δεν τον θεωρούν λάθος τους.
      Εκτός αν συμφωνούν με όσα εισηγήθηκε η καθηγήτρια στο συνέδριό τους.
      Πάντως επίσημη απάντηση ακόμη από τους υπευθύνους του Συνεδρίου- που σχετίζονται με την αδελφότητα του Σωτήρα- ακόμη δεν δόθηκε.
      Ποιος λοιπόν πρέπει "να σοβαρευτεί λιγάκι" όπως λες; Αυτοί που τα καταγγέλλουν με στοιχεία, ή οι διοργανωτές;
      Καλή κ ευλογημένη χρονιά και σε σένα.

      Διαγραφή
    2. Γεώργιος Κιντσάκης2 Ιανουαρίου 2015 στις 6:29 μ.μ.

      Πάντως, σύμφωνα με το από καιρού δημοσιευθέν πρόγραμμα, στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης που είναι αύριο, η κ. Παπαγεωργίου δε συμμετέχει.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι οι οργανωτές του συνεδρίου υπηρετούν τα συμφέροντα του ΛΑΟΎ;(ισλαμικού προφανώς).Τί ωφέλεια έχει όμως ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΛΑΟΣ απ'αυτό ;Πρέπει να νοιαστούμε για την ΠΑΤΡΊΔΑ μας πριν ετοιμάσουμε με τα ίδια μας τα χέρια ενα δούρειο ίππο για τον λαό μας;Οπότε να σοβαρευτούμε επιτέλους προτού κόψουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε.

      Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΛΕΠΩ. ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα. Βλέπεις μόνο αυτό που θέλεις να δεις. Κολλύριο χρειάζεσαι.

      Διαγραφή
    2. ΕΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΡΩΤΟΥΣΕ Ή ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ (ΑΛΛΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΕΚΟΠΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΝΤΑ ΚΛΠ)

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ;
      ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΡΩΜΙΩΝ;
      ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ;
      ΝΤΡΟΠΗ....

      Διαγραφή
    4. Τὸ «Ρωμαίικο» δὲν «κόβει» ποτὲ σχόλια ὅπως λές. Δὲν φοβόμαστε τὴν ἀλήθεια γὶ΄ αὐτὸ καὶ ἔχουμε τὸ θάρρος νὰ στηλιτεύσουμε τὰ «κακῶς κείμενα».
      Ἀντιθέτως, καὶ γιὰ νὰ ἔρθουμε ἐπὶ τοῦ προκειμένου, ὁ λόγος ἀφαιρέθηκε ἀπὸ τὸν πρόεδρο τῆς ΠΕΘ στὸ συγκεκριμένο συνέδριο, ὅταν πῆγε νὰ ἀναφερθεῖ στὶς ἰσλαμικὲς σπουδές. Κάποιοι λοιπὸν βάζουν τὶς καρέκλες καὶ τὶς φιλίες τους πάνω ἀπὸ τὶς ἀρχές τους. Ντρπή!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε( 1_02_2015 )1:36π.μ.
      Ουαί οι λέγοντες το πονηρόν καλόν και το καλόν πονηρόν οι τιθεντες το σκότος φως και το φως σκότος,οι τιθεντες το πικρόν γλυκύ και το γλυκυ πικρόν
      Ουαί οι συνετοί εαυτοις και ενωπιον αυτών επιστήμονες(Ησαΐας 5,20).Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιό αποτέλεσμα περιμένετε; Όταν δείτε πια στις εκκλησίες μας μισοφέγγαρα αντί σταυρούς ;Τί να σας πω;Βοήθεια σας το κολλυριο.

      Διαγραφή
  3. Το ιστολόγιο Παιδαγωγός που ανέδειξε το θέμα, έχει πληρέστερο ρεπορτάζ και μία απάντηση που μπορεί να καλύπτει αρκετούς (http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/12/55.html#more):

    "Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"30 Δεκεμβρίου 2014 - 10:57 μ.μ.

    Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι πρόθεσή μας δεν είναι να απαξιώσουμε συλλήβδην το συνέδριο, το οποίο αρκετοί από εμάς παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια και σίγουρα είναι μια αξιόλογη και σοβαρή προσπάθεια και έχει πολλά να προσφέρει.
    Και μόνον το γεγονός ότι συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με ελληνορθόδοξα ιδανικά και μπορούν να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να συμπορευθούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

    Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά αφενός η επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας ως εισηγήτριας και αφετέρου το ότι το προεδρείο δεν πήρε θέση στις προκλητικές και απαράδεκτες απόψεις που ακούστηκαν.
    Όπως και το ότι ακόμη δεν μας κοινοποιήθηκε καμία επίσημη απάντηση.

    Ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε η επιλογή των εισηγητών να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον.
    Όταν αυτές οι απόψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα αξιόλογα συνέδρια, όχι μόνον κατ' όνομα αλλά πραγματικά ΕλληνΟρθοδόξων εκπαιδευτικών, τότε σίγουρα πρέπει να ανησυχούμε και να επαγρυπνούμε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΒΛ,ΧΟΥΝΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ Κ.Ο.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνετε το βραβείο για το πιο προκατειλημμένο σχόλιο της ημέρας

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Μάνο,
      ο λόγος που έγινε η ανάρτηση, δεν ήταν φυσικά για να απαξιώσει τον θεσμό των "οργανώσεων" (Ορθόδοξων χριστιανικών αδελφοτήτων).
      Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε εκεί και πήραμε πολλά θετικά από αυτές. Ο καθένας επιλέγει την συντροφιά που τον αναπαύει, μπορεί να είναι μια ενορία, ένα μοναστήρι, ένας σύλλογος (πατριωτικός, ιεραποστολικός) ή μια ορθόδοξη αδελφότητα.

      Με δεδομένο ότι η πνευματική ζωή μιας μητροπολιτικής περιφέρειας εξαρτάται άμεσα από τον επίσκοπο, και γνωρίζοντας πως γίνονται σήμερα οι εκλογές επισκόπων, αλλά και πόσο εύκολα μετατίθενται (=εκτοπίζονται) αγωνιστές κληρικοί, είναι αυτονόητο ότι κάποιοι πιστοί δεν εμπιστεύονται τα πάντα στην συμβατική δομή της εκκλησίας μέσα από την ενορία. Οργανώνονται, γνωρίζονται μεταξύ τους, καταρτίζονται, ζουν την χριστιανική ζωή, αγωνίζονται για την πατρίδα και την Ορθοδοξία και όταν χρειάζεται αντιδρούν (να θυμίσουμε πρόσφατες αντιδράσεις για το gay pride, τον οικουμενισμό, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κλπ).

      Εφόσον τέτοια συνέδρια δεν πραγματοποιούνται από την επίσημη Εκκλησία -ένας Θεός ξέρει ποιοι θα καλούνταν τότε ως εισηγητές ..., είναι αυτονόητο και λογικό τα συνέδρια αυτά να διεξάγονται από ορθόδοξες αδελφότητες.

      Να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, κάλεσε τους θεολόγους της περιοχής του σε αμφιθέατρο, για να παρακολουθήσουν την εισήγηση ενός θεολόγου (Γ.Μ), μέλους του ομάδας "Ο Καιρός" που ωραιοποιούσε την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από μάθημα ορθόδοξης κατήχησης σε μάθημα θρησκειολογίας. Και με την τηλεοπτική κάλυψη μάλιστα του 4Ε (που τελευταία μας έχει απογοητεύσει πολλάκις).
      Συνεπώς γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει και συχνά γνωρίζουμε πολλά περισσότερα πριν αποφασίσουμε να τοποθετηθούμε. Πολύ καλά κάνουν λοιπόν οι Ορθόδοξες αδελφότητες όταν αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες κατάρτισης και συμπόρευσης.

      Μπορεί στα "πορίσματα" του 55ου Συνεδρίου να παρουσιάστηκαν τελικά μόνον οι σωστές απόψεις, όμως η παρουσία συγκεκριμένων εισηγητών -κατά τη γνώμη μας- ήταν εσφαλμένη. Εξ άλλου αποδείχθηκε τόσο από τις εισηγήσεις τους όσο και από τις ερωτήσεις/αντιδράσεις των συμμετεχόντων.

      Επαναλαμβάνουμε πως δεν απαξιώνουμε το ίδιο το Συνέδριο. Αλίμονο. Αποτελεί αναγκαιότητα και τους αξίζει έπαινος που εδώ και δεκαετίες συνεχίζουν την προσπάθεια.
      Όμως ενώ ένα συνέδριο χρειάζεται πολλά έτη για να καταξιωθεί στη συνείδηση των πιστών, αρκούν λιγοστά λάθη για να απαξιωθεί και επειδή οι καιροί είναι πολύ πονηροί ..., ας προσέξουν τις επιλογές των προσώπων οι διοργανωτές. Καλές οι δημόσιες σχέσεις με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και τους προέδρους και τους αντιπροέδρους των θεολογικών Τμημάτων, αλλά ... υπάρχουν και όρια.
      Όταν ο/η εισηγητής δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι η σεξουαλική διαστροφή της ομοφυλοφιλίας είναι κάτι ΠΑΡΑ ΦΥΣΗΝ, και συνεπώς κάτι κακό, και μάλιστα πολύ σοβαρότερη ως αμαρτία από την εκτός γάμου σεξουαλική επαφή μεταξύ άντρα και γυναίκας, τότε υπάρχει και μια άλλη λύση: να αλλάξει ο εισηγητής. Δόξα τω θεό, υπάρχουν πολλοί εκλεκτοί συνάδελφοι -ακόμη και νεαρής ηλικίας- με εξαιρετικά χαρίσματα που μπορούν να βοηθήσουν.

      Τέλος, συγχαίρουμε τους διοργανωτές του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί -κατά τη διάρκεια του διαλείμματος- συνάντηση εν ενεργεία εκπαιδευτικών, στους οποίους δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές και αξιόλογο υλικό.

      Διαγραφή
  5. Αντί να ταπεινωθουν κ να ζητήσουν συγγνωμη για την αστοχια τους το να καλέσουν δηλ μια "καθηγητρια" που υποστηριζει στα μαθηματα της την ιερωσυνη γυναικων, εξανίστανται κιὀλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΝΟ, νίκο, και όποιο άλλο παρόμοιο ψευδώνυμο, λίγο πιο χαλαρά, γιορτάρες μέρες είναι :) Πολύ περάσαμε από οργανώσεις, φύγαμε σχεδόν όλοι ή κρατήσαμε μικρή επαφή (απ' όσο γνωρίζω), άλλοι ωφεληθήκαμε πολύ, άλλοι αρκετά, άλλοι λίγο και καθόλου, αλλά το σίγουρο είναι ότι έγιναν και γίνονται αφορμή να βγουν πολλά κόμπλεξ στην επιφάνεια. Και αυτό καλό είναι αν το καλοσκεφτούμε. Αδερφέ, αν ωφελήσαι, μείνε, αν σκανδαλίζεσαι, φύγε, αλλά ποιος είσαι να απαιτείς από τους άλλους να ταπεινωθούν και να ζητήσουν συγγνώμη; Έχεις πρώτα ταπεινωθεί ο ίδιος; Έχεις κάνει το 1/10 από αυτό που έχουν κάνει άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε ξερω τι ακριβως ειναι αυτες οι οργανωσεις που λετε ουτε με απασχολεί. εγω στην εκκλησια μου παω κ μου ειναι αρκετο. νομιζω ομως οτι ειναι ακρως χριστιανικο το να ζητησουν οι υπευθυνοι του συνεδριου συγγνωμη για το ατοπημα να καλεσουν μια αιρετικη "καθηγητρια"

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.