Menu

20 Ιαν 2013

Προφητικὴ ὁμιλία τοῦ ἐπισκόπου Αὐγουστίνου Καντιώτη: "Θὰ φεύγουν μὲ τὰ ἑλικόπτερα... "



Ἀκοῦστε ὁπωσδήποτε ὁλόκληρο τὸ ἀπόσπασμα τῆς ὁμιλίας τοῦ ἀείμνηστου Μητροπολίτη Φλωρίνης καὶ διαπιστῶστε καὶ μόνοι σας πόσο ταιριάζουν τὰ λόγια του μὲ τὴ σημερινὴ τραγικὴ κατάσταση τῆς πατρίδας μας.

22 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ Τ' ΑΥΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ὅμως.Ἀκόμη καί σήμερα, μικροί, ἀσήμαντοι καί σπιθαμιαίοι τολμοῦν καί πιάνουν στό στόμα τους τό ὄνομα τοῦ πατρός Αὐγουστίνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει π. Αυγουστίνε Καντιώτη, έτσι είναι και πληρώνουμε την ηλιθιότητα μας. Τώρα εκεί που είσαι μας θυμάσαι καθόλου; Ή ξεμείναμε εγκαταλελειμμένοι και το μόνο που μένει είναι να μας κατασπαράξουν και να αλληλοφαγωθούμε σύμφωνα με την ανοησία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτήν την προφητική γλώσσα χρειάζεται σήμερα η Ελλάς, αλλά δεν έχουμε άνδρες με την παρρησία και το ακέραιο ήθος ενός Αυγουστίνου, άνδρες που πόνεσαν και μάτωσαν, που δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους την παραμικρή άνεση αλλά αναλώθηκαν στη διακονία του λαού του Θεού, άνδρες που δεν ήξεραν από μέγαρα, δεξιώσεις και δημόσιες σχέσεις, αλλά ήταν πάντοτε δίπλα στο πλευρό των κατατρεγμένων. Όταν ο Αυγουστίνος έλεγε "δεν ξέρω τι χρώμα έχει το χρήμα" ακόμη και οι σκληρότεροι αντίπαλοί του τον πίστευαν. Μπορεί να τον πολεμούσαν λυσσαλέα για λόγους ιδεολογικούς, αλλά την ακεραιότητά του δεν την αμφισβητούσαν.

    Να μας λυπηθεί ο Θεός, να παραβλέψει τα πολλά ανομήματά μας, και να στείλει σήμερα τέτοιους εργάτες στον αμπελώνα Του. Μα κι αν δεν το κάνει, ας δεχθούμε την παιδαγωγία Του, κι ας συνεχίσουμε να δοξάζουμε το Άγιο όνομά Του, όπως έκαναν και οι πατέρες μας στις τόσες δοκιμασίες του Γένους μας!
    ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΕΙ ΚΥΡΙΕ, Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ
    ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΙΝ ΟΙΣ ΕΠΟΙΗΣΑΣ ΗΜΙΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ....πόσες αλήθειες λέγει,όλοι μιλούν για πατρίδα και πατρίδα αλλά ο ένας δε διστάζει να πουλήσει ελληνική περιουσία σε Τούρκους,δε μιλάω για Ευρωπαίους,ο άλλος θέλει εθνική απονεύρωση,η άλλη η Ρεπουσιότισσα θεωρεί ότι τα εκατομμύρια Ελλήνων που είτε σφαγιάστηκαν στα άγια χώματα της Μικρασίας είτε πέρασαν το Αιγαίο να σωθούν έκαναν τουρισμό μαζικά για αυτό συνωστίζονταν στα...τουριστικά γραφεία της προκυμαίας της Σμύρνης,άλλοι το παίζουν τάχα πατριώτες και όχι μόνο λεηλάτησαν την Ελλάδα μα και τα κλοπιμαία τα αποθήκευσαν στο εξωτερικό αφήνοντας οι άθλιοι των αθλίων στη πείνα-προτιμούν να ζουν τα εκατομμύρια Ελλήνων στη πείνα αντί να επιστρέψουν τα κλεμμένα,και αργότερα θα..το παίξουν ευεργέτες και χορηγοί προς την Ελλάδα...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΘΑΝΑΤΟΣ! ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μετανοήσουν όλοι οι κλέφτες,
      μακάρι να μετανοήσουμε κι εμείς αδελφέ μου, μπας και δούμε Θεού πρόσωπο...

      Διαγραφή
  8. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ,ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ?ΤΙ ΔΙΟΡΘΩΣΑΜΕ?ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...και τι πόλεμο είχε δεχθει εν ζωή αλλά και σήμερα ακόμη ο άνθρωπος του Θεού...γρηγορείτε αδέλφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άξιος και στους ουρανούς!!! Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα και τώρα άξιοι που δεν σκύβουν το κεφάλι. Πως τους αναγνωρίζουμε; Από την χλέυη του συστήματος. Πχ ο Πειραιώς και ο Θεσσαλονίκης όσο κι αν προσπαθεί το σύστημα να τους μειώσει, τόσο τους μεγαλώνει ο Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση. Ο Αυγουστίνος ήταν ένας. Δεν οχυρωνόταν ποτέ πίσω από το επισκοπικό του αξίωμα, παρά μόνο στεκόταν δίπλα στον παραμελημένο και κατατρεγμένο λαό του Θεού, και όταν ήταν η ώρα του αγώνα έμπαινε ο ίδιος μπροστά, γινόταν ο ίδιος ο στόχος των πολεμίων της Πίστεως. Ειδικά για τον Θεσσαλονίκης, και μόνο οι έπαινοι εντός του Αγ. Δημητρίου προς το Σαμαρά, δείχνουν ήθος άγνωστο για τον Αυγουστίνο, ο οποίος δεν έγλειφε και δεν χαριζόταν σε κανέναν ισχυρό της γης, όποιος κι αν ήταν. Ο Αυγουστίνος τόλμησε να εναντιωθεί, όντας νέος Επίσκοπος στην ίδια τξ δικτατορία, στον ...Σαμαρά θα κολλούσε;

      Διαγραφή
  11. καντιωτης και χρυστοδουλος μηλησαν και φωναξαν για την πατριδα ολοι οι αλλοι απλως κωφεβουν και σιωπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να έχουμε την ευχή του και απ κει ψιλά, απο την ακαλιά του Θεού, που τόσο αγάπησε στην ζωή του, να Τον παρακαλεί να σωσει την Ελλάδα μας!
    Ο π. Αυγουστίνος ήταν ένας μεγάλος ΈΛΛΗΝΑΣ. Μετά τον Θεό, η αγάπη του για την Ελλάδα ήταν αδιαμφησβήτητη. Πολέμησε και πολεμήθηκε γι αυτή.
    Μακάρι, να έχει συνεχιστές το έργο του...
    Όμως, ώρες-ώρες αναρωτιέμαι. Έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λυπαμαι που παραδεχομαι οτι δεν τον ειχα ξανακουσει τον μακαριστο Αυγουστινο...ηταν
    Πατριωτης.
    Ακουγοντας τον σκεφτομαι...ΔΕΝ εχω ακουσει κανεναν "πατριωτη" βουλευτη να μιλαει
    με τετοιο πατριωτικο παθος απο το βημα της Βουλης! Ο ΘΕΟΣ να μας λυπηθει και να
    μας ΣΩΣΕΙ απο τα δοντια των ευρωπαιων εταιρων μας...γιατι ολοι οι πολιτικοι μας
    ειναι αχρηστοι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ και μας ξεπουλουν!! Ηδη παζαρευουν το νερο μας!
    αρχης γενομενης απο την ΕΥΑΘ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρα πολυ καλο !

    Απο τον Αγιασμενο αυτο Ιεραρχη, σχετιζομενο και με την εκδοση του βιλιου για τον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο και τις προφητειες του, δεν περιμενα κατι λιγωτερο !

    Ευγε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας αναλογιστούμε ποιος τον άκουγε με πλήρη συνείδηση με την συναίσθηση ο καθένας της αμαρτωλότητος του για να είχαμε και την αληθινή μετάνοια ώστε να είχαμε και τούτη την ώρα την χάρη Του Θεού όπως την είχε και ο ίδιος και τόσοι ταπεινοί άνθρωποι και στο Άγιον Όρος και οι κρυμμένοι κάπου σε κάποιον άγνωστο στους πολλούς δρόμο της κοινωνίας των πόλεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΕΘΗ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ 1943 ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 8100 ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ
    ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΘΕΤΥΘΗΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΞΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο θεος μας εστηλε εναν ευλογιμενο αγιο ανθρωπο που ο λογος του δεν ειναι μονο γραπτος αλλα και με φωνη ξεχωριστη που φτανη στην καρδια και την ψυχη ευλογιμενη η στηγμη που τον γνωρισα πριν τριαντα χρονια ειναι ο τριτος πατερας για εμενα ειμουνα στο οικοτρογειο αγαπη τωρα μοναστηρι πατρος αυγουστινου τον βλεπαμε καθημερινα ακομα και σημερα και για πολους αιωνες ο λογος του θα ειναι επικερος να να μηλησετε σε κοσμο που δεν τον γνωρισε να ακουςουν τα κυριγματα του και να διαβασουν τα βιβλια που εχει γραψη νιωθω οτι ειναι ακομα κοντα μου και με προσεχη ο θεος να αναπαυση την ψυχουλα του αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή