25 Ιουν 2012

Jonathan Jackson: «Εὐχαριστῶ τοὺς Ἁγιορεῖτες Μοναχοὺς ποὺ προσεύχονται ἀδιαλείπτως γιὰ τὸν κόσμο»


Εἴχαμε γράψει παλαιότερα γιὰ τὴν μεταστροφὴ στὴν ὀρθόδοξη πίστη τοῦ γνωστοῦ ἠθοποιοῦ  Jonathan Jackson (δὲς ΕΔΩ).
Στὸ παραπάνω βίντεο δεῖτε τὸν παγκοσμίου φήμης ἠθοποιὸ νὰ  κάνει τὸν Σταυρό του καὶ νὰ εὐχαριστεῖ τὴν Ἁγία Τριάδα κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἀπονομῆς τῶν Βραβείων Emmy μπροστὰ σὲ ἑκατοντάδες ἄλλους ἠθοποιοὺς καὶ ὑπὸ τὸ βλέμμα ἑκατομμυρίων τηλεθεατῶν. Στὸ τέλος μάλιστα τὴ σύντομης ὁμιλίας τοῦ εὐχαριστεῖ θερμά τους Ἁγιορεῖτες μοναχοὺς ποὺ προσεύχονται γιὰ ὅλο τὸν κόσμο. Αὐτὴ κι ἂν εἶναι ὁμολογία πίστεως!

120 σχόλια:

  1. Καλό το βίντεο αλλά δεν είναι ανάγκη να μας δείχνετε τις βρωμογυναίκες που ντύνονται αισχρά. Μπορούσατε να το κόψετε στην αρχή και να έχετε μόνο την ομιλία του κυρίου. Λίγο ντροπή δεν είναι κακό να υπάρχει διαφορετικά καταντούμε στο φαρισαϊσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη κρίνεις από την όψη. Ο Χριστός επισκέπτονταν και συνομιλούσε με πόρνες. Αν θες μη βλέπεις το βίντεο. Γιατί σαν μύγα πας και κάθεσαι πάνω στις ακαθαρσίες και δεν εστιάζεις εκεί που πρέπει;; Μήπως το πρόβλημα είναι σε σένα και όχι στους άλλους;;; Μήπως με φαρισαϊσμό συμπεριφέρεσαι εσύ που σαν αδέκαστος κριτής των πάντων νομίζεις ότι είσαι μια χαρά και κατακεραυνώσεις τους άλλους; Γιατί τις αποκαλείς "βρωμογυναίκες"; Ξέρεις την πνευματική τους κατάσταση;; Μήπως είσαι ο εξομολόγος τους;;;

      Διαγραφή
    2. Για εσένα ανωνυμε 11:05μμ ποιές τότε είναι βρωμογυναίκες; Δεν είναι αυτές που βρωμίζουν την ατμόσφαιρα με το αισχρό ντύσιμο τους;

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι είμαι άξιος να κρίνω τον άλλο ως βρωμο-. Και αυτό γιατί άκουσα για μια Αγία Μαρία την Αιγυπτία, γιατί μία Κυριακή άκουσα στο Ευαγγέλιο για τη συνομιλία του Χριστού με την Αγία Φωτεινή, γιατί προσπαθώ να ακολουθώ τους αγίους Γεροντάδες Παΐσιο, Πορφύριο, Ιάκωβο που δέχονταν τον πλησίον όπως ήταν χωρίς να τον αποκλείουν λόγω εμφάνισης, γιατί η αγάπη του Θεού σε δέχεται με τα σφάλματά σου, γιατί εν τέλει είμαι ανάξιος να κρίνω τους άλλους.
      Από την άλλη εστιάζω στον αδερφό του Ασώτου που ο δύσμοιρος ενώ νόμιζε ότι ζούσε μέσα στην Εκκλησία ήταν τόσο κολλημένος, εγωιστής, φαρισαίος, νομικιστής και ευσεβιστής. Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να ξεκολλήσουμε από τις λαθεμένες πιετιστικές αντιλήψεις των προτεσταντών και να στραφούμε προς την αγιοπατερική μας παράδοση.

      Διαγραφή
    4. πες τα πες τα ....

      Διαγραφή
    5. Για τον ανώνυμο 12:22

      Διαγραφή
    6. Δεν είσαι άξιος να κρίνεις τις βρωμοεμφανίσεις ανώνυμε 12:22 είσαι όμως άξιος να κρίνεις και να κατακρίνεις ως πιετιστές όσους δεν δέχονται την αισχρή μόδα. Ο Φαρισαϊσμός σε όλο το μεγαλείο του!!!

      Διαγραφή
    7. Μπράβο ρε φίλε. Επιτέλους να ξεστρεβωθούμε

      Διαγραφή
    8. Φίλε ανώνυμε 12:22 η αγία Μαρία η Αιγυπτία δεν αγίασε επιμένοντας στη αμαρτωλή ζωή της. Ούτε ο Χριστός ποτέ δικαιολογούσε την αμαρτία, ούτε έλεγε ότι δεν είναι αμαρτία η πορνεία αλλά δεχόταν τους ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥΣ αμαρτωλούς όταν ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ή τους καλούσε σε μετάνοια ο Ιδιος. Είναι διαφορετικά πράγματα αυτά. Και ο Άσωτος ΕΠΙΣΤΡΕΨΕ και δεν του είπε ο Πατέρας του καλά κάνεις που φεύγεις και δεν είναι κακό η φυγή. Ο αδελφός του Ασώτου δεν τον δέχθηκε μετανοημένο γι' αυτό είναι άξιος κατηγορίας και όχι γιατί κατηγορούσε την φυγή και την αμαρτία του.
      Τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα ανώνυμε 12:22πμ.

      Κ.

      Διαγραφή
    9. Βρωμογυναίκες; Εγώ φίλε δεν είδα καμιά βρωμογυναίκα, αλλά γυναίκες πλάσματα του Θεού. Το βρωμομάτι σου κοίτα να γιατρέψεις...

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε υβριστή και Φαρισαίε 12:38 π.μ. αντί να προκαλείς βρίζοντας τα μάτια του συνομιλητή σου και αντι να σφυράς αδιάφορα μπροστά στην σημερινή ηθική ξεχαρβάλωση που φαίνεται και στο ντύσιμο, καλύτερα είναι να κάνεις αυτοκριτική και να διαπιστώσεις την δική σου πόρρωση στην ηθική ξεχαρβάλωση που είναι φαινόμενο φανερό απο όλους.

      Διαγραφή
    11. Τί βρωμοάνθρωπος είσαι ανώνυμε 12:38πμ; Όσοι βλέπουν την σαπίλα έχουν βρωμομάτια;

      Διαγραφή
    12. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΩΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ! ΚΡΙΜΑ!

      Διαγραφή
  2. αν σκανδαλιζεσαι τοσο πολυ ,αγαπητε ,βγαλε τον οφθαλμο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστιανός είσαι εσύ ή αχρίστιανος 10:45; Αντί να μιλήσεις για την αισχρή μόδα καταφέρεσαι κατα του αδελφού σου; Μάλλον αχρίστιανος μοιάζεις=χριστιανούλης της αισχρής μόδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον "οφθαλμό".
    Το οτι ντύνονται προκλητικά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε... Έτσι επιλέγουν... Αυτο γίνεται παντού έξω. Τι να κάνουμε να αλλάξουμε τον κόσμο δεν μπορούμε.
    Ο χαρακτηρισμός "βρωμογυναίκες" μόνο μέσα στα πλαίσια της αγάπης δεν είναι. Όποιος δεν καταλαβαίνει το λάθος που κάνει είναι βρωμερός ή κάτι αντίστοιχο; Χαμένος είναι όπως όλοι μας. Όσοι δεν το καταλαβαίνουμε είμαστε υποκριτές.

    Μπράβο στο παλικάρι πάντως. Είναι πολύ σωστός και θέλει κότσια να το κάνεις μέσα σε έναν κύκλο που ελέγχεται με σκοπό να διαφθείρει γενικώς με τα θεάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, την προκλητική ενδυμασία, ανω΄νυμε 11:06μμ αλλά όμως μπορούμε όμως να μην το δικαιολογούμε και να μην μας πιάνει μανία όταν κάποιοι στιγματίζουν αυτή την αισχρή συνήθεια.
      Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, δεν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει.

      Διαγραφή
  5. βρε ανοητε ευσεβιστη ,νομικιστη κ φαρισαιε !! βγαλε πρωτα το δοκαρι απ το ματι σου κ μετα μιλας ! σε πειραξε ενα αστραπιαιο πλανο που ειδες φευγαλεα 2-3 γυναικες κ δε βλεπεις καν οτι ειναι χειροτερη αμαρτια που τις κατεκρινες κ τις ειπες "βρωμογυναικες"!!!εχετε κολλησει στον "ΤΥΠΟ" κ πουθενα ουσια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανόητε ευσεβιστή νομικιστή και φαρισαίε 11:10 πότε θα βγάλεις το δοκάρι της δικαιολογησης της αισχρής μόδας για να μπορέσεις να βγάλεις και του αδελφού σου το καρφί που ίσως δεν μίλησε ακριβώς όπως πρέπει αλλά λίγο πιο απότομα; Τύπος είναι η αισχρή μόδα; Δεν έχει ουσία; Τύπος και η σεμνή ενδυμασία; Δεν έχει ουσία; Σε κοίταξε κανένας γιατρός τώρα τελευταία;

      Διαγραφή
  6. δε συνεχιζω τη συζητηση ...δεν ωφελει ..ευχομαι καποτε να ξεκολλησει το μυαλο σου κ να δεις καθαρα .. να σαι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν τω μεταξύ στο συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι καν προκλητικές οι ενδυμασίες, εκτός και αν θεωρείτε προκλητική οποιαδήποτε ένδυση δεν καλύπτει τουλάχιστον τον αστράγαλο. Κωμικά τα σχόλια και άσχετα με το περιεχόμενο του βίντεο. Άλλα αντ'άλλα της Παρασκευής το γάλα. Ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον ότι κατακρίνει λιγότερο. Καλά μυαλά σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκλητικές αυτές οι ενδυμασίες; Ω πα πα πα πα ! Τί λέτε βρε παιδιά; Αυτές είναι σεμνότατες! Εδώ συνηθίσαμε την πλήρη ξετσιπωσιά τώρα αυτό θα μας πειράξει; Αγία ενδυμασία είναι αυτή! Έτσι θα βάζουμε και τους ναους σε λίγο να ντύνονται οι άγιες γυναίκες! Είμαστε μοντέρνοι χριστιανοί γαρ!

      Διαγραφή
  8. Δεν είσαι άξιος να κρίνεις τις βρωμοεμφανίσεις είσαι όμως άξιος να κρίνεις και να κατακρίνεις ως πιετιστές όσους δεν δέχονται την αισχρή μόδα. Ο Φαρισαϊσμός σε όλο το μεγαλείο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. God may bless you Johnathan! Meet you in heaven...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευγε στον Ιωαννη!

    Οσο για καποιους φαρισαιους, απλα μην ασχολειστε, δεν αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Ιωάννη εύγε αλλά Ποιός είναι Φαρισαίος; Εσύ δεν δικαιούσαι να μιλας διότι παλαιότερα δεν είχες και τόση σεμνότητα στο μπλογκ σου. Ετσι;

      Διαγραφή
    2. Φαρισαίος τρανός φιλαράκο Η-Ο είναι αυτός που παριστάνει τον χριστιανό ενώ έχει κοσμικό πνεύμα και κατακρίνει ως Φαρισαίους όσους δεν ανέχονται να εξαγιάζουν τις αισχρότητες είτε στην ενδυμασία είτε στα λόγια είτε αλλού.

      Διαγραφή
    3. Μάθε πρώτα Δημήτρη, να μην χαζογελάς μπροστά στον Πλεύρη όταν λέει όλες αυτές τις αισχρότητες και τις ύβρεις εναντίον της Παλαιάς Διαθήκης αλλά να την υπερασπίζεσαι με σταθερότητα, και μετά έλα να βρίσεις όσους λένε τις σωστές απόψεις κατα της άσεμνης μόδας.

      Κ.

      Διαγραφή
    4. Εσύ δεν είσαι Η-Ο που υποστήριζες την Χρυσή Αυγή με φανατισμό και μετά έκανες ολική στροφή;; Θέλεις να έχεις και την εμπιστοσύνη μας τώρα σε αυτά που λες; Είναι αυτά που λες άξια εμπιστοσύνης ή πετάγματος;

      Διαγραφή
    5. Δεν ξερω σε ποιον να πρωτοαπαντησω, καθως γραφει προφανως ενα ατομο διαφορετικα σχολια.

      Επιμενω για τους φαρισαιους που θυμιζουν εκεινους που ακουγαν τα ΟΥΑΙΑ του Κυριου και νομιζαν πως απευθυνονται σε αλλους...

      Οσο για την Π. Διαθηκη και τις αποψεις Πλευρη γι' αυτην, θα χαιρομουν πολυ αν μαθαινα πως οι "υπερορθοδοξοι" (φαρισαιοι) την εχουν διαβασει ΟΛΟΚΛΗΡΗ και αρα μπορουν να αντιμετωπισουν θεολογικα οσους την αρνουνται.

      Αν παλι δεν το κανουν, επιβεβαιωνουν πως απλα ειναι φαρισαιοι...

      Διαγραφή
    6. Δεν ντρέπεσαι λίγο H-O να μιλάς και απο πάνω; Εκτός απο ύβρεις δεν μπορείς να πεις ούτε ένα επιχείρημα παρα το ότι... γράφονται όλα τα σχόλια απο ένα άτομο!

      Σε είδαμε πόσο υπερασπίστηκες την Π. Διαθήκη όταν χαμογελούσες όταν έλεγε ο Πλεύρης όλες αυτές τις συκοφαντίες εναντίον της. Αν δεν ξέρεις εσύ να αντιμετωπίσεις θεολογικά τον Πλεύρη τουλάχιστον μην γελάς και μην διαφημίζεις την ασεβή του συνέντευξη στο ιστολόγιο σου σε θέση φανερή και σε μόνιμο μέρος διαφημίζοντας την ότι πρέπει να την ακούσει κάθε ΈΛΛΗΝΑΣ!! Κάθε Έλληνες κατα τη δική σου αντιχριστιανική άποψη πρέπει να ακούσει τις ρατσιστικές και βλάσφημες απόψεις του Πλεύρη κατα της Παλαιάς Διαθήκης!!!

      Όσο για την σεμνότητα σου, σε είδαμε εκτός των άλλων όταν είχες το θράσος να δημοσιεύεις ακόμα και το αισχρό εξώφυλλο του Καρατζαφέρη αντί να πεις απλά με δυο λόγιο ότι κυκλοφορούσε βιβλίο με αισχρό εξωφυλλο εσύ το παρουσίαζες στον κόσμο. Δεν ντρέπεσαι να μιλάς εσύ για Φαρισαϊσμό; Λίγη ντροπή δεν είναι κακό...

      Διαγραφή
    7. Ο Φαρισαίος είναι ο υποκριτής, όχι ο υπερορθόδοξος όπως τα έμπλεξες στο μυαλό σου και υποκρισία εδώ δεν βλέπω πουθενά εδώ. Άραγε πιστεύεις ότι έγινες καρδιογνώστης εξ'αποστάσεως ή διορατικός και κατακρίνεις όσους έκφρασαν διαφορετική άποψη απο την δική σου;

      Διαγραφή
    8. Υπερορθόδοξος είναι αυτός που δεν δεχεται την αισχρή μόδα; Και θέλεις να λέγεσαι ορθόδοξος με αυτές τις "μοδάτες" απόψεις;

      Διαγραφή
    9. Μάθε να ξεχωρίζεις και να αξιολογείς σωστά την Ορθοδοξία και την Πατρίδα, τον Θεό και την Πατρίδα και να μην τα βάζεις στο ίδιο επίπεδο και μετά έλα να μιλήσεις για Φαρισαϊσμό.

      Διαγραφή
    10. Καταρχην δεν καταλαβαινω γιατι γραφεις πολλα σχολια (γελοια εκτος των αλλων), αφου εισαι ενας! Τι παριστανεις;

      Στην εποχη μας, φαρισαιος = "υπερορθοδοξος".

      Οχι ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ, αλλα "υπερορθοδοξος" με εισαγωγικα, αρα αιρετικος.

      Στο ξαναλεω, εμενα μπορεις να με κρινεις για τις απαντησεις που εδωσα στον Πλευρη, εσυ ομως τι θα εκανες; Ειδικα απο τη στιγμη που οπως πολλοι αλλοι "υπερορθοδοξοι" δεν εχετε καν διαβασει την Π. Διαθηκη;

      Διαγραφή
    11. Δεν είναι μόνο ότι έδωσες κακές απαντήσεις αλλά χαζογελούσες κιολάς και μετά μας το προβάλλεις και σαν βίντεο.
      Για τις αισχρότητες που πρόβαλλες εδώ και καιρό τί έχεις να πεις; Μετάνοιωσες; Δεν πρέπει να ζητήσεις και συγγνώμη;
      Το αν γράφει ένας ή πολλοί αυτό δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει να μας πλασάρεις μια βλάσφημη συνέντευξη ως συνέντευξη που πρέπει να την δουν ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Τί να δουν; Τον ρατσισμό που δεν έχει ποτέ η Ελληνορθόδοξη παράδοση μας; Ή να δουν τις ύβρεις και βλασφημίες κατα της θεόπνευστης Παλαίας Διαθήκης;

      Δεν σε κατηγορούμε γιατί δεν διάβασες όλη την Παλαιά Διαθήκη αλλά γιατί έχεις χαζογελούσες αντί να θυμώσεις όταν ξεστόμιζε τις βλασφημίες του. Και μετα έχεις το απίστευτο θράσος να μας πεις ότι τις βλασφήμίες αυτές πρέπει να τις δει κάθε Έλληνας; Και μετα απο όλα αυτά θέλεις να λέγεσαι Ορθόδοξος;

      Διαγραφή
    12. Απάντησε στα ουσιαστικά αυτά θέματα και μην προσπαθείς να αλλάξεις το θέμα της συζήτησης και να ξεφύγεις, με το αν το έγραψε αυτά τα σχόλια ένας ή δύο ή τρεις ή περισσότεροι. Αν δεν έχεις να απαντήσεις, να δείξεις μετάνοια και όχι να δικαιολογήσε με ψευτοδικαιολογίες και απο πάνω διότι έτσι αυτοεξευτελίζεσαι.

      Διαγραφή
    13. Ο Φαρισαίος είναι ο υποκριτής και όχι ο υπερορθόδοξος. Τί θα πει υπερορθόδοξος; Το Φαρισαίος απο παλιά σήμαινε τον υποκριτή αλλά αν είσαι άσχετος μην επιμένεις και απο πάνω εφευρίσκοντας δικές σου λέξεις για να κατηγορήσεις όσους σε αποκαλύπτουν.

      Διαγραφή
  11. Για ολους τους παραπανω την απαντηση την εδωσε ο Αγιος Ιωαννης ο Σιναιτης στην περιφημη κλιμακα των αρετων

    ''ΜΗΔΕ ΤΟΙΣ ΣΟΙΣ ΟΦΘΑΛΜΟΙΣ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕ,ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΓΑΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΠΛΑΝΗΝΤΑΙ''

    Προς γνωσην και συμμορφοσιν λοιπον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ Χριστέ μου που θά εισαι εσύ ο κριτής, γιατί άν με κρίνουν οι πιό πάνω, ξέχνα παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην επαναπαύεσαι ο Θεός δεν αθωώνει την επιμονή στην αμαρτία αλλά την ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

      Διαγραφή
  13. πωπω τρολάρισμααααα! για να χαθεί η ΩΦΕΛΕΙΑ από τη χριστιανική ΟΜΟΛΟΓΙΑ του βίντεο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο εχεις .. αλλα ολο αυτο οπως βλεπεις το ξεκινησε ο ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ " Κ " που ενοχληθηκε γιατι ειδε γυναικες με τους ωμους κ τις γαμπες εξω !! θα στειλουμε επιστολη στο χολυγουντ στην οποια θα ζηταμε οι γυναικες να εμφανιζονται με κοτσο κ μουστακι ... ξεκολα ρεεεεεεεε

      Διαγραφή
    2. Η ωφέλεια δεν χάνεται βλάκα. Ούτε είναι τρολάρισμα ΒΛΑΚΑ, το να ψέξεις την άσεμνη εμφάνιση αλλά γίνεται διπλάσια η ωφέλεια και με την ομολογία και απο το ψέξιμο της άσεμνης εμφάνισης.

      Διαγραφή
    3. Αν έχεις μάθει στην απόλυτη ξετσιπωτσιά και στην ανωμαλία ΑΝΗΘΙΚΕ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ανώνυμε 12:39, τότε αυτά δεν είναι τίποτα.

      Διαγραφή
  14. Αμαρτία της εποχής.
    http://orthodox-voice.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9347.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντί να θαυμάσετε το θάρρος της ομολογίας της πίστεώς του,σταθήκατε στο τί φορούσαν οι παρευρισκόμενες;΄Ελεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θάρρος της ομολογίας το βλέπουν όλοι και κανείς δεν έχει αντίρρηση σ' αυτό. Αυτό δεν μας εμποδίζει όμως να κάνει κάποιος και μια παρατήρηση που έπεσαν όλοι σαν σκυλιά της ξετσιπωσιάς να τον φάνε.

      Διαγραφή
  17. παιδια σταματηστε να απαντατε στον ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ !!! φτανει πια ,ας το σταματησοπυμε εδω!αφηστε τον να φωναζει μονος του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστούμε το ιστολόγιο που αφήνει ανοιχτό το διάλογο και νικά αυτός που έχει την αλήθεια με το μέρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ''ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ'' ... ΓΕΡ. ΠΑΪΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ''ΒΡΩΜΟΓΥΝΑΙΚΕΣ'' ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘ ΥΠΕΡΒΟΛΗΝ. ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ? ΜΙΑ Η ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού Μαθηταίς. Πας ος αν ομολογήσει εν εμοι έμπροσθεν των ανθρώπων, και ο Υιός του ανθρώπου ομολογήσει εν αυτώ έμπροσθεν των Αγγέλων του Θεού.
    Εγώ μόνο αυτό είδα στό βιντεάκι, τό γυμνό πού τό είδατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή έχεις πορρωθεί απο την πολλή γυμνιστική εμφάνιση των σημερινών γυναικών ή είσαι αόμματος. Διάλεξε.

      Κ.

      Διαγραφή
  22. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς απο τις ξετσίπωτες βρωμοεμφανίσεις που λερώνουν τον κόσμο, αθώους και μη αθώους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. γιατι ρε παιδια μιλατε ετσι θα τυχει να παρακαλουθησει και καποιος που η πιστη του δεν ειναι τοσο δυνατη και αντι να ερθει πιο κοντα στον Θεό να απομακρυνθει απο λαθη που κανουμε εμεις οι θρησκευομενοι μιλωντας για τον Χριστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτηκες μήπως απομακρυνθεί όταν μπαίνει στους ι. Ναούς και συναντά την ίδια έξαλλη και αισχρή εμφάνιση και αταξία που συναντά και στα θέατρα και στα κλάμπς και στα κέντρα αισχρής διασκέδασης; Απομακρύνονται πολλοί αφού δεν βλέπουν κάτι διαφορετικό στο ήθος αλλά το ίδιο πνεύμα που υπάρχει στον κόσμο υπάρχει και σε πολλούς πιστούς. Επίδειξη, κοσμικότητα, άσεμνη συμπεριφορά, υλισμός.
      Κάποιος Πατέρας της Εκκλησίας δεν το λέει αυτό;

      Διαγραφή
    2. Το πικρό φίλε δεν μπορούμε να το πούμε γλυκό. Αυτό είναι αντιστροφή της πραγματικότητας και παραλογισμός.

      Διαγραφή
  24. Πρώτη φορά επισκέπτομαι το site και έπαθα πλάκα από το κόλλημα ορισμένων ανθρώπων. Έχουμε μια τρομερή ομολογία πίστεως από έναν άνθρωπο σε έναν θεσμό που δεν συνηθίζονται συχνά τέτοια πράγματα και κάποιοι κόλλησαν στο ντύσιμο κάποιων γυναικών. Μιλάμε για φευγάτα πράγματα. Ασφαλώς και το ντύσιμο μπορεί να προκαλεί. Είναι όμως ένα άλλο τελείως θέμα συζήτησης και άλλης ώρας. Νομίζω ότι το σπουδαίο χάνει την αξία του από τα σχόλια κάποιων. Φαντάζομαι αυτοί οι κάποιοι πως είναι αναμάρτητοι, δεν έχουν προκαλέσει ποτέ στην ζωή τους ούτε όχι μόνο με το ντύσιμό τους αλλά και με τα λόγια τους και με τις πράξεις τους, γιατί η αμαρτία από όπου και αν προέρχεται δεν παύει να είναι αμαρτία. ακόμα και αυτή των διαλογισμών. ( Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησέ μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χάνει την αξία του απο τα πολλά σχόλια. Και δεν θα υπάρχαν τα πολλά σχόλια αν μερικοί δεν πανικοβάλλονταν και δεν άρχιζαν να πετροβολούν τον πρώτο ανώνυμο. Για πες μου αν κάποιοι δεν χαρακτήριζαν ως ευσεβισμό και φαρισαϊσμό αυτό που είπε ο πρώτος ανώνυμος και σχολιάζαν την ομολογία του Ιωνάθαν τότε αυτό που θα έμενε και στα σχόλια δεν θα ήταν η ομολογία του Ιωνάθαν; Όμως κανείς δεν έδειξε την διάθεση να σχολιάσει την ομολογία του και θα έμενε χωρίς σχόλια όπως και πολλά άλλα θέματα. Τα παραπονά σου σε αυτούς.

      Διαγραφή
  25. Ο τύπος που κατακρίνει από την εμφάνιση πιθανός να προβοκάρει. Και πέτυχε τον σκοπό του αφού κάτι ευχάριστο κατέληξε να γίνει αιτία αντιπαραθέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είσαι προβοκάτορας και θέλεις χωρίς να προσφέρεις κάτι είτε στο θέμα της ομολογίας είτε στο θέμα του προκλητικού άσεμνου ντυσίματος, να αρχίσουν να απαντούν στις συκοφαντίες σου.

      Διαγραφή
  26. Ξύλα πέτρες. Χάσαμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Έλεος. το σχόλιο του πρώτου ήταν προβοκατόρικο. αν όχι στην πρόθεση (μόνο ο ίδιος το ξέρει) όμως στο αποτέλεσμα. τώρα καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος ο σχολιασμός του πρώτου σχολιαστή! αποπροσανατόλισε την συζήτηση.
    αν ήταν εσκεμένω μπράβο του πέτυχε. αν ήταν άθελά του ας αναλογιστεί τι κάνει με την στάση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσύ είσαι προβοκάτορας και αντί να σχολιάσεις έστω και τώρα για την ομολογία μιλας σαν Κατίνα της γειτονιάς για πράγματα που δεν ισχύουν. Αν κατάλαβες καλά, μας λες ότι σβήστηκε το βίντεο και ο τίτλος και τυφλώθηκαν οι αναγνώστες και δεν είδαν το θέμα που είναι η ομολογία και ταυτόχρονα έπαθαν και αμνησία και αποπροσανατολίστηκαν σαν άβουλα όντα!!!!!! Έλεος με την χαζομάρα κάποιων!

      Διαγραφή
  27. ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπράβο στο παλικάρι και ποιός ξέρει, ίσως με την ομολογία του φέρει πιο κοντά στο Θεό και τους "ξετσίπωτους" εξωτερικά ή και εσωτερικά. ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κάτι τέτοια μυαλά αλύγιστα απο μπετόν αρμε διώχνουν τον κόσμο απο την εκκλησία τον Θεό και τον Χριστό..,
    λίγο κατανόηση στην ατέλεια του ανθρώπου .. δεν θα έβλαπτε , ευτυχώς τέτοια κρούσματα είναι μειοψηφία
    (ανατρίχιασα με αυτά που διάβασα....ελεος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπετον αρμέ είναι το δικό σου το μυαλό που δεν δείχνει κατανόηση λίγο στον δίκαιο θυμό κάποιων συνομιλητών σου.

      Διαγραφή
  30. Στὸ face ὅπου κοινοποίησα τὸ video, ἔλαβα τὸ ἐξῆς μήνυμα:Konstantinos Kalemkeridis. ΣΥΓΝΩΜΗ επειδη ζω στην αμερικη και αυτο το σοου που πεζει αυτος ο ηθοποιος ειναι ενα απο τα προστυχα του χολυγοοδ επειδη εκανε τον σταυρον του και μιλησε για τους μοναχους ειναι ορθοδοξος χριστιανος;;; αλοιμονο μας υπαρχουν τετοιοι ηθοποιοι πληθωρα που περνουν το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ και ζουνε μια ζωη παρα απο τι αλλο εκτος ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί πάτερ. Αλλά βλέπεις δυστυχώς ο άλλος κάνει το σταυρό του λίγο και τον αγιοποιούν αμέσως ακόμα και αν ζει πρόστυχη ζωή. Δεν γνωρίζω για τον συγκεκριμένο αλλά δεν το αποκλείω. Δεν είναι αυτό όμως Ορθοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Πατερ την ευχή σας, θα ηθελα να παρατηρήσω ότι ο καθένας θα κριθεί με τις ιδιαιτερότητες της ζωής του και του κοινωνικού του περίγυρου. Δεν θα κριθεί ο Αμερικανός με τα κριτήρια του Έλληνα, ούτε ο Έλληνας του 2000 με τα κριτήρια του 1950. Και δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε αλλά ασφαλώς ο Θεός. Δεν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει αν ο εν λόγω κύριος είναι ορθόδοξος χριστιανός και ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. Μας ενδιαφέρει όμως που τολμά να βάλει τον Θεό του πάνω από καριέρες (μπορεί να του κοστίσει αυτή η σκηνή στην πορεία του) και να κάνει ένα είδος δημόσιας ομολογίας που εμείς και πρώτος εγώ πολλές φορές αρνούμαστε. Με αυτή την έννοια κρατάμε ως θετική την σκηνή αυτή και ευχόμαστε όλο και περισσότερος κόσμος να φωτιστεί από τα λόγια του Ιησού μας Χριστού. Εμείς ας μην περιμένουμε κανέναν στη γωνία για να συγκρίνουμε και να τσεκάρουμε αν είναι ή δεν είναι άξιος ή αν είναι ή όχι Χ.Ο.!
      Με όλο το σεβασμό σε σας και προς όλους
      ΑΝΑΞΙΟΣ

      Διαγραφή
  31. Eπικεντρωθείτε στην ουσία του βίντεο,που εν ολίγοις μας λέει ότι πολλοί Αμερικανοί και προτεσταντο-καθολικο-αναθρεμμένοι δυτικοί αδελφοί μας προσέρχονται στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού,αναγνωρίζοντας την Ορθοδοξία μας...την ώρα που ο υποτιθέμενος 'βαθιά' ορθόδοξος ελληνικός λαός αγρόν αγοράζει καιως άλλος Ισραήλ αποποιείται του θείου μαργαρίτη...γιατί μην μου πείτε ότι οι Έλληνες είμαστε όπως μας έταξε ο Θεός...?? Έχουμε εκμαυλιστεί προ πολλού και στην ουσία έχουμε γίνει υλιστές και Φαρισαίοι τυπικά θρησκεύοντες...και ασχολούμαστε με το ντύσιμο της μιας ή της άλλης ξένης και ίσως πολύ πιο αθώας σατ μάτια του Θεού γυναίκας...Συνέλθετε αδελφοί και τα ένδον ημών σκοπείτε και μη τα των ετέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστιανός είσαι εσύ που δεν θεωρείς πράγμα ουσίας την σεμνότητα; Ή αχρίστιανος; Εγώ νομίζω το δεύτερο και πρέπει να συνέλθεις και να κοιτάξεις τα δικά σου, τα ένδον και όχι των άλλων που καλά κάνουν και κρίνουν την άσεμνη εμφάνιση.

      Διαγραφή
    2. κλεισε το στομα σου επιτελους !!!!ΕΛΕΟΣ πια ! εδω κ δυο μερες ασχολουμαστε με τις βλακειες που λες "περι σεμνοτητος" ... αι στο καλο πια ηθικιστη . κατι τετοιοι σαν εσενα διωξαν τον κοσμο απ τις εκκλησιες !! αλλα δε φταις εσυ , φταιμε εμεις που απανταμε σ αυτα που λες και φταινε κ οι διαχειριστες του μπλογκ πυ δεν αφαιρουν τα σχολια σου .. αντε πια .........

      Διαγραφή
    3. Με τον άδικο θυμό σου δεν διώχνεις τον κόσμο απο την Εκκλησία; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Εδώ και δύο μέρες ασχολούμαστε με τους ηθικιστές σαν εσένα που τους πείραξε η λέξη "βρωμογυναίκες". Δεν φταις εσύ, φταίνε οι διαχειρίστές που δεν σβήνουν τα συκοφαντικά σου σχόλια και αφήνουν να λερώνουν τον κόσμο με τις βρωμοαπόψεις σου.

      Διαγραφή
    4. Όταν δεν έχουμε τί να πούμε καταφεύγουμε στις ύβρεις περι ηθικισμού και στην φίμωση της αλήθειας, αυτό είναι γνωστό τροπάρι των ηθικιστών, ηθικιστή ανώνυμε 2:26

      Διαγραφή
    5. καλα καλα ,μιλα μονος σου ... λοιπον καλω οσους συμετειχαν σ αυτη τη συζητηση να σταματησουν τα σχολια αμεσως μηπως και τελειωσει επιτελους αυτη η παρωδια !! επισης παρακαλω τους διαχειριστες να κλεισουν το θεμα ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    6. Η αλήθεια μόνο με φασιστικές πρακτικές μπορεί να κρυφτεί αλλά προσωρινά θα είναι αυτό.

      Την αλήθεια δεν νικάει κανένας πανικόβλητος φασισμός που πανικοβάλλει τους ένοχους.

      Διαγραφή
  32. AΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ.ΕΝΑ ΤΑΓΚΑΛΑΚΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:11 και μέχρι (έως τώρα τουλάχιστον) 27 Ιουνίου 2012 kai;vra 4:18 μ.μ., ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΑ και βαράει τα κεφάλια σας, το ένα πάνω στο άλλο. Άλλον χτυπά εκ δεξιών και άλλον εξ αριστερών. Αντί να πάρεχε χαμπάρι τί σας συμβαίνει συνεχίζετε ακάθεκτοι. Αντί να κρατήσετε το μεγαλείο αυτού του βίντεο και μόνο, πιαστήκατε απο κάτι και τρωγόσαστε σα τα σκυλιά. Πραγματικά μεγάλο κρίμα. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και δείτε το ΔΑΣΟΣ, όχι το ΔΕΝΤΡΟ. Ε Λ Ε Ο Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ και συ τώρα που μας έχει αρπάξει ο δαίμονας και μας χτυπάει και βαράει τα κεφάλια μας αχαχαχα πολλές ταινίες βλέπεις, χαλάρωσε λίγο, μια κουβέντα έγινε, ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος και βγάζει την αγανάκτησή του με διάφορους τρόπους, εξάλλου είμαστε και μεσογειακός λαός, αλλιώς θα λέγαμε όλοι μπράβο και μούγκα, είναι καιρός για μούγκα; ε είναι; Να είσαι καλά όμως, γέλασα!

      Διαγραφή
  34. Α και κάτι άλλο σημαντικό που ξέχασα. Κάτι τέτοιοι τύποι ηθικιστές, υποκριτές, φαρισαίοι, που σε λογχίζουν με τις ψυχρές και μισητές ματιές τους, με απομάκρυναν και εμένα εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον απο την εκκλησία. Ανάβω κεράκι μόνος, δυστυχώς δεν αντέχω άλλη τέτοια ψυχολογική πίεση πλέον απο τέτοιους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι φίλε. Προσεύχομαι γι' αυτούς να τους φωτίσει ο Θεός για να ξεφύγουν από την πλάνη τους

      Διαγραφή
  35. ΕΥΣΕΒΙΣΤΕΣ!!! ΗΘΙΚΙΣΤΕΣ!!! ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΝΑ ΘΙΞΕΙΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΗΦΩΜΑ. ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε εκτός απο τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς έχεις κάτι να πεις ουσιαστικό;

      Τις ίδιες βρισιές μπορούν και αυτοί να πουν για εσάς ΑΛΛΑ οι βρισιές δεν είναι επιχειρήματα είναι για τα σκουπίδια όταν δεν στηρίζονται.

      Διαγραφή
    2. Στην πλάνη είσαι εσύ ανώνυμε 7:27, 7:02 και φίλοι σου που έχουν ίδιες απόψεις

      Διαγραφή
  36. Συμφωνώ με τον αδελφό, που επισημαίνει ότι το ταγκαλάκι έχει κάνει καλά την δουλειά του στον τρόπο αντιμετώπισης αδελφού προς αδελφό, σ αυτήν εδώ την συζήτηση.
    Και ασφαλώς ΔΕΝ συμφωνώ προσωπικά με το λεχθέν, περί μεσογειακού ταπεραμέντου κλπ.
    Εδώ βγήκαν πολλές κακίες και μίσος ....

    Επιτρέψτε μου μια τοποθέτηση.
    Αραγε, η αλήθεια δεν είναι η ίδια και εδώ, όπως στον τρόπο που αντιμετώπισε ο πατήρ Μεταλληνός προ έτους τον γνωστό ομοφυλόφιλο δημοσιογράφο κ. Βαλλιανάτο σε μια συζήτηση στην ΤV;

    Συγκεκριμένα, σας θυμίζω για όσους την είδαν, την αναφορική σχέση του πατρός καθηγητού, με το γνωστό Πατερικό, πως αγκαλιάζουμε τον ομοφυλόφιλο σαν πρόσωπο και δεν τον εξουθενώνουμε, αλλά παράλληλα δεν ευλογούμε και αντ αυτού κατακρίνουμε με αυστηρότητα την ομοφυλοφιλία σαν κατάσταση αρρώστειας.

    Το ίδιο άραγε δεν ισχύει και με την αναισχυντία πράγματι, στην οποία παρασυρόμαστε οι άνθρωποι;
    Αλλ' όμως, δεν είναι που πρέπει να διακρίνουμε τον τρόπο αντιμετώπισης, του ανθρώπου φορέα της αναισχυντίας, απ την ίδια την αναισχυντία;

    Άραγε είναι, ή δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού μας, Νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων;-

    ΥΣΤ. Το αν η μεταστροφή θα έχει συνέχεια για τον αδελφό Jonathan, είναι άλλο θέμα.
    Προσωπικά προς το παρόν, ακούω και βλέπω με χαρά κι αυτόν και την ενέργειά του.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ο π. Μεταλληνός πρότυπο για όλα.

      Διαγραφή
    2. Ο π. Γ. Μεταλληνος έπρεπε να του ασκήσει καυστηριασμό και όχι χαϊδεμα!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε της 9,52 πμ
      Δηλαδή, είναι κάτι που δεν σας αρέσει στον π. Μεταλληνό, ως προς το τρόπο αντιμετώπισης των ομοφυλόφιλων;

      Μήπως ήταν έξω απ το πνεύμα των Πατέρων της Εκκλησίας;

      Είναι κάτι συγκεκριμένο στο οποίο ενίστασθε;

      Θα μπορούσατε να υποδείξετε κάτι πιο κοντά στους Πατέρες της Ορθοδοξίας μας, ίσως;

      Διαγραφή
  37. Λογικό είναι να βγούνε διάφορα και ΕΔΩ μέσα, δεν κατάλαβα μεταξύ αγίων γίνεται η συζήτηση; Κοσμικοί δεν είμαστε όλοι;; Το ότι πιστεύει κάποιος σημαίνει πως αγωνίζεται και ελπίζει, τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καθόλου λογικό να υποστηρίζουμε την αισχρότητα.

      Διαγραφή
  38. ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ.Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΕΙ.ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΙΣΤΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΤΛ.ΟΘΕΟΣ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ.ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετάνοια χρειάζονται οι βρωμογυναίκες και οι βρωμοάνθρωποι που λένε πώς το ντύσιμο το αισχρό δεν είναι κάτι κακό αλλά κάτι το φυσιολογικό!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. Μετάνοια χρειαζόμαστε όλοι. Έλεος πια.

      Διαγραφή
  39. παραθετω ενα αποσπασμα απο το γεροντα Πορφυριο σχετικα με την εξωτερικη εμφανιση ! ο εχων ωτα ακουειν ακουετω :
    Ἡ κοπέλα μὲ τὸ “σοῦπερ μίνι” ἔχει ὑπέροχη ψυχή!
    Πρὸ ἐτῶν, ὅταν ὁ Γέροντας ὑπηρετοῦσε ἀκόμη στὴν Πολυκλινικὴ Ἀθηνῶν, μιὰ μέρα, καθὼς περπατοῦσε στὴν περιοχὴ τῆς Ὁμόνοιας μαζὶ μὲ δύο δικές του κοπέλες, πνευματικά του παιδιά, εἶδε ἀπὸ ἀπέναντι νὰ ἔρχεται μιὰ νεαρὴ μὲ προκλητικὴ ἐμφάνιση. Φοροῦσε τὸ γνωστὸ “σοῦπερ μίνι”, ποὺ ἦταν μόδα. Μόλις τὴν ἀντίκρισαν, λέει ὁ Γέροντας:
    - Τι λέτε; Τί σκέπτεσθε; Τήν κατακρίνετε αὐτὴ τὴν κοπέλα;
    - Ὄχι, Γέροντα, ἀπάντησαν αὐτές, γνωρίζοντας τὶς θέσεις του.
    - Καλά κάνετε καὶ δὲν τὴν κατακρίνετε, είπε ὁ Γέροντας. Νά μὴν κρίνετε τοὺς ἀνθρώπους ἀπὸ τὴν ἐξωτερικὴ ἐμφάνιση. Αὐτὴ ἡ κοπέλα ποὺ βλέπετε ἔχει θαυμάσια ψυχή! Ἔχει δυναμισμὸ ψυχῆς. Αὐτὸ ποὺ κάνει τώρα, δηλαδὴ ποὺ προκαλεῖ, ὀφείλεται στὴ δύναμη τῆς ψυχῆς της. Φαντασθεῖτε τί θὰ γίνει ἂν αὐτὴ ἡ κοπέλα γνωρίσει τὸν Χριστό, ἐὰν μάθει ὅλα ὅσα ἐσεῖς ξέρετε. Τότε ἀσφαλῶς θὰ φθάσει πολὺ ψηλά!
    Αὐτὸς ἦταν ὁ τρόπος τῆς συμβουλευτικῆς καὶ τῆς παιδαγωγικῆς τοῦ πατρὸς Πορφυρίου.
    o γεροντας , Οπως βλεπετε ,δεν την αποκαλεσε "βρωμογυναικα".......... ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι πολύ καταπιεσμένος Ιωνάθαν;; Ο πατήρ Πορφύριος σίγουρα μιλούσε και στους πιο χαμένους με καλοσύνη τους επανέφερε... Εσύ τι λες;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 6:24μμ ο ανώνυμος στον οποίο απαντάς δεν λέγεται Ιωνάθαν.

      Διαγραφή
  40. Ναι σωστά έτσι είναι, νομίζω πάντως ότι ο πρώτος σχολιαστής πιο πολύ έβγαλε ένα "μπάφιασμα-αμάν πια" σε σχέση με αυτό-κατάσταση που μας έχει επιβληθεί(αλλιώς θεωρήσε ξενέρωτος πια και γίνεσαι και περίγελος πολλές φορές),παρά ένας προσωποποιημένος χαρακτηρισμός στην Τούλα Σούλα Κούλα... Οπότε έτσι, έχει ΚΑΙ αυτός δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς τους ανώνυμους που διαμαρτύρονταν ότι με το σχολιασμό για την άσεμνη εμφάνιση ξέφυγε το θέμα απο την ομολογία του Ιωνάθαν. Εχουν άδικο μεγάλο, στα άλλα blogs τα μεγάλα Hellas-Orthodoxy, Πενταπόσταγμα, υπάρχουν 4-5 σχολιασμοί και την ίδια τυχη θα είχε και αυτό το blog. Δεν φθάνει που σας αύξησε τον αριθμό των σχολίων και την επισκεψιμότητα, μιλάτε και απο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. πολυ ωραια !! ο πρωτος σχολιαστης που ξεκινησε το θεμα συνεχιζει το παραληρημα του αποκαλωντας ολους εμας " βρωμοανθρωπους " . μονο που τωρα χρησιμοποιει το ψευδονυμο "ΙΩΝΑΘΑΝ" ωστε να μην φανει οτι ειναι μονος του αλλα οτι τον υποστηριζουν κ αλλοι ...
    σε καταλαβαμε αγαπητε !! κριμα .... ευχομαι ο Θεος να μας σε φωτισει ....

    Υ.Γ. τι λες αγαπητε, ειναι κ ο γεροντας Πορφυριος "αχριστιανος " κ βρωμοανθρωπος ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω πουθενά ανώνυμε 8:21μμ ο Ιωνάθαν να αποκάλεσε όλους εσας -ΠΟΙΟΥΣ ΕΣΑΣ;- βρωμοανθρώπους αλλά όσους λένε ότι το αισχρό ντύσιμο δεν είναι κάτι κακό. Ο π. Πορφύριος πότε είπε ότι το αισχρό ντύσιμο δεν είναι κάτι κακό αθεόφοβε; Δεν ντρέπεσαι να βάζεις λόγια στον π. Πορφύριο που δεν είπε ποτέ;; Άλλο ότι δικαιολόγησε την γυναίκα ΑΥΤΗ, όχι όλες. Τόσο αθεόφοβος είσαι που βάζεις λόγια στον π. Πορφύριο που μόνο ευσεβιστές σαν και εσένα λένε;

      Διαγραφή
    2. αγορι μου ,εισαι τοσο πωρωμενος ,που κ ο ιδιος ο Θεος να κατεβαινε κ να σου ελεγε οτι εχεις αδικο, παλι δε θα το παραδεχοσουν !!!! οποτε τι χαλαμε τα λογια μας .... αντε γεια ....

      Διαγραφή
    3. Πώς κατακρίνεις τόσο εύκολα; Πώς τον ονομάζεις με αυτούς τους χαρακτηρισμούς επειδή δεν δέχεται τις απόψεις σου; Έκανες τον εαυτό σου Θεό;

      Διαγραφή
    4. Καλά του λες ανώνυμε 11:44μμ του ανώνυμου 8:56μμ , κατακρίνει τους πάντες επειδή δεν συμφωνούν με τις βρωμοαπόψεις του.

      Διαγραφή
  43. Ανώνυμε 6:24μμ μήπως εσύ είσαι καταπιεσμένος και όχι ο Ιωνάθαν; Σίγουρα πάντως καταπιεσμένοι απο τις τύψεις συνειδήσεως είναι όσοι έβρισαν αυτούς που μίλησαν για σεμνότητα.Μάλλον επειδή τους εξέγειραν τις ενοχές τους που τις είχαν κρυμμένες ως οι ίδιοι ένοχοι για παρόμοια παραπτώματα χυδαίας ενδυμασίας ή των συγγενων, φιλων/λεναδων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αχ φίλε 8:23, δυστυχώς σήμερα οι γυναίκες έχουν εκπαιδευτεί έτσι ώστε να έχουν τύψεις όταν ντύνονται σεμνά και μάλιστα περιθωριοποιούνται κιόλας, αν δε, δεν είναι ψηλές με πλούσια τα ελέη, δίχως λεφτά ή έστω κοινωνική θέση, άστα μαύρο χάλι, στον πάγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουν αξία τα λεφτά ούτε η κοινωνική θέση ούτε το ύψος αλλά η σεμνότητα και αγνότητα και η ευλάβεια προς τον Θεό, τα άλλα είναι σκόνη και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  45. και ρωτω εγω αυτον που τισ αποκαλεσε βρωμογυναικες.μηπως ειναι σκευος εκλογης αυτες και εσυ πας πιο βαθια στην κολαση!!! μηπως εισαι μισογυνης;μηπως την πατησες η εφαγες χυλοπιτα οπως λενε σημερα και προσπαθεις να βγαλεις το αχτι σου; εσενα γυναικα δεν σε γεννησε η το ξεχασες;ειναι μεγαλο λαθος να τις χαρακτηριζεις ετσι. ειναι σαν να βριζεις ολλες τις γυναικες του κοσμου και μαζι την Παναγια μας και τις αγιες μη γενοιτο.για ολλες εχει ο Θεος.μην κρινουμε για να μην κριθουμε.δεν γνωριζουμε τον εσωτερικο κοσμο και γιατι το κανουν αυτο. με τροπο πρεπει να τις φερουμε σε επιγνωση του σφαλματος για οτι κανουν.οι εμεις οι αντρες ειμαστε καλυτεροι η δεν προκαλουμε.στο ιδιο καζανι βραζουμε.αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο.συγνωμη αν εθιξα καποιον η καποια δεν το ηθελα.αλλα αγανακτισα (με την καλη εννοια)με ολλα αυτα.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τρελλός ανώνυμε; Απο το τρελλοκομείο το έσκασες; Που τα είδες να τα βάζουν με την Παναγία και τις αγίες γυναίκες; Τις βλέπεις με αισχρή ενδυμασία; Τόσο πορωμένος είσαι;

      Διαγραφή
  46. Είπαμε 2:10 ανώνυμε, με την κατάσταση που κυριαρχεί γύρω μας τα έβαλε ο άνθρωπος και έκανε το σχόλιό του, επαναλαμβάνω με την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΠΡΑΞΗ, όπως λέμε με την ΚΛΕΨΙΑ, ΠΟΡΝΕΙΑ κλπ, τι μπλέκεις την Παναγία; μην μπερδεύεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο ανώνυμος 5:26 μμ και συγκρατημένος.

      Διαγραφή
    2. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.