29 Μαΐ 2012

ἡ Ἑλένη Γλύκατζη Ἀρβελέρ γιά τήν ἅλωση

3 σχόλια:

  1. Xορτάσαμε κα Αρβελέρ. Στο δια ταύτα. Κάνετε κάτι για να απελευθερωθεί η Πόλη;;;; ή μόνο στα λόγια για να χειροκροτεί το κοινό;;; Δεν έχουμε καταλάβει ότι με τα λόγια όχι Πόλη δεν παίρνουμε αλλά ούτε 2 μέτρα στο νεκροταφείο. Αν δοθεί η Πόλη θα δοθεί προς δόξα Θεού και μόνο και όχι γιατί κάνουμε όνειρα. Γίναμε χειρότεροι των κατοίκων της Πόλης του 1453 και ονειρευόμαστε μεγαλεία. Δυστυχώς την Πόλη ο Θεός την πήρε για τις αμαρτίες και την ασέβεια και αν θα τη δώσει θα τη δώσει για να δοξάζουμε το όνομά Του και όχι γιατί είμαστε καλοί. Ας το βάλουν καλά αυτό αυτοί που περιμένουν να μπούνε στην Πόλη είτε με τα όπλα είτε με πόλεμο είτε με όνειρα.... Στην πόλη θα μπει αυτός που θα έχει ευλογία από το Θεό και θα φέρει την ενότητα στους Έλληνες και θα τους δείξει ότι ο Θεός δεν έχει τη δική μας λογική. Θα την απελευθερώσει με τον τελευταίο Έλληνα, τον πιο ταπεινό, με εκείνον που δεν λέει κουβέντες αλλά κάνει έργα για αυτό. Όλα τα άλλα είναι να ικανοποιούμε τη ματαιοδοξία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πει κανεις.... Εχουμε τους ''εσω'' που ειναι χειροτεροι απο του ''εξω'' διοτι ομιλουν και γεννηθηκαν στην Ελλαδα. Αλλα οπως ο καθενας που ξερει (ζη) τι σημενει Ελληνισμος, δε γεννιεσαι αλλα γινεσαι Ελληνας. Εχουμε δρομο να διαβουμε πολυ. Και οπως λεει ενα φιλαρακι, ''για λεγε Αληθεια...''. Μπορουμε να παιξουμε το εθνικο αθλημα ξανα (τις κοινωνιας του Αληθους)? Αυτο ειναι το ερωτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή αυτή και τη συνέντευξη και μια άλλη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα ΝΕΑ", αναρτήθηκαν τεκμηριωμένες απαντήσεις για τα θέματα που αφορούν την Άλωση, τον Γεννάδιο, τους Ανθενωτικούς, την αντίσταση των μοναχών, τον Λουκά Νοταρά και τα σχετικά με το "τουρκικόν φακιόλιον" και την "λατινικήν καλύπτραν":

    http://www.oodegr.com/oode/istoria/o8wmanoi/arbeler_allwsi_1.htm

    http://www.oodegr.com/oode/istoria/o8wmanoi/arbeler_allwsi_2.htm

    Υπάρχουν πλήθος εικονογραφημένων αποσπασμάτων από τις πηγές και τη βιβλιογραφία ώστε να φανεί ξεκάθαρα ότι κάποιοι, από αντιεκκλησιαστικό μένος και μόνο, διαστρέφουν με το ζόρι την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.